Як приготувати смачну аджику з слив на зиму: рецепт приготування з фото
Рецепт смачної домашньої аджики із сливи
Була недавно в гостях у подруги, до м’яса вона подавала дуже цікавий соус. Думала, якийсь закордонний, — аж ні! Так я і дізналася цей простий рецепт аджики зі слив на зиму, всім його рекомендую!
Приготування аджики на зиму із слив
Мені дуже імпонує той факт, що це не тільки дуже оригінальний, але і дуже простий рецепт аджики зі слив на зиму! Моя подруга-вегетаріанка каже, що такий кислуватий пікантний соус відмінно підходить до відвареної квасолі, але мені, як м’ясоїду, звичайно ж, така аджика зі слив на зиму в домашніх умовах запам’яталася, як соус до м’яса.
Читайте також: Як варити варення з слив угорка
Так що в залежності від ваших уподобань, я впевнена, Ви теж знайдете гідне кулінарне застосування такої диво-аджикі!
Інградієнти:
- Сливи — 2 кілограма;
- Часник — 200 грам;
- Цукор — 200 грам;
- Перець чилі — 3-4 штуки;
- Томатна паста — 2 ст. ложки;
- Сіль — 2 ст. ложки.
Кількість порцій: 6-7
Як приготувати аджику из слив на зиму
1. Сливи добре миємо, видаляємо всі кісточки і гілочки. Часник чистимо і ділимо на зубчики. З перцю, якщо не хочете занадто гостру аджику, видаліть біле насіння.
2. Подрібнимо в м’ясорубці або блендері часник, сливи і перець. Ретельно змішаємо.
3. Тепер додамо цукор, сіль, томатну пасту. Перемішаємо, і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, тримаємо 20 хвилин, постійно помішуючи.
4. Перекладаємо в заздалегідь підготовлені баночки, і закручуємо на зиму. До повного остигання зберігаємо в перевернутому вигляді в ковдрі.
5. Потім переносимо в льох або підвал. Або зберігаємо в холодильнику.
Відео: Домашня аджика з слив, як соус
Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!