Як приготувати смачну аджику з слив на зиму: рецепт приготування з фото

Рецепт смачної домашньої аджики із сливи


Аджика з слив на зиму: Рецепт приготування з фото

 

 

Була недавно в гостях у подруги, до м’яса вона подавала дуже цікавий соус. Думала, якийсь закордонний, — аж ні! Так я і дізналася цей простий рецепт аджики зі слив на зиму, всім його рекомендую!

Приготування аджики на зиму із слив

Мені дуже імпонує той факт, що це не тільки дуже оригінальний, але і дуже простий рецепт аджики зі слив на зиму! Моя подруга-вегетаріанка каже, що такий кислуватий пікантний соус відмінно підходить до відвареної квасолі, але мені, як м’ясоїду, звичайно ж, така аджика зі слив на зиму в домашніх умовах запам’яталася, як соус до м’яса.

Читайте також: Як варити варення з слив угорка

Так що в залежності від ваших уподобань, я впевнена, Ви теж знайдете гідне кулінарне застосування такої диво-аджикі!

Інградієнти:

  • Сливи — 2 кілограма;
  • Часник — 200 грам;
  • Цукор — 200 грам;
  • Перець чилі — 3-4 штуки;
  • Томатна паста — 2 ст. ложки;
  • Сіль — 2 ст. ложки.

Кількість порцій: 6-7

 

 

Як приготувати аджику из слив на зиму

1. Сливи добре миємо, видаляємо всі кісточки і гілочки. Часник чистимо і ділимо на зубчики. З перцю, якщо не хочете занадто гостру аджику, видаліть біле насіння.

Аджика из слив на зиму

2. Подрібнимо в м’ясорубці або блендері часник, сливи і перець. Ретельно змішаємо.

Як приготувати аджику зі слив на зиму

3. Тепер додамо цукор, сіль, томатну пасту. Перемішаємо, і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, тримаємо 20 хвилин, постійно помішуючи.

Рецепт смачної домашньої аджики із сливи

4. Перекладаємо в заздалегідь підготовлені баночки, і закручуємо на зиму. До повного остигання зберігаємо в перевернутому вигляді в ковдрі.

аджика з слив венгерских

5. Потім переносимо в льох або підвал. Або зберігаємо в холодильнику.

Відео: Домашня аджика з слив, як соус

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!

 

Як приготувати смачну аджику з слив на зиму: рецепт приготування з фото