Аджика з помідорів і часнику рецепт приготування

Як зробити аджику з помідорів на зиму


Аджика з помідорів і часнику рецепт приготування на зиму

Вітаємо вас шановні читачі нашого сайту xpert.com.ua. Сьогодні вашій увазі пропонується дуже смачний, але в той же час простий рецепт приготування аджики з помідорів і часнику на зиму. Приправа до всього, її додають до картоплі, до м’яса, або до каш, спробуйте аджика просто пальчики оближеш! До того ж її зовсім не важко приготувати сьогодні Ви в цьому переконаєтеся, записуйте рецепт!

Покроковий рецепт приготування аджики з помідорів:

Необхідні інгредієнти (6 порцій, по 300 грам банки):

  • Аджика з помідорів і часнику рецепт Два з половиною кілограми помідорів;
  • Пів кілограма моркви;
  • Півкілограма червоного болгарського перцю;
  • Цибуля 300 грам;
  • Двісті грам часнику;
  • Три штучки перцю гіркого;
  • Двісті п’ятдесят мілілітрів рослинного масла;
  • Один стакан цукру;
  • Чверть склянки солі;
  • Двісті п’ятдесят мілілітрів оцту 6%.

Як приготувати аджику з помідорів і часнику:

Насамперед всі компоненти добре промити під проточною водою. Очищаємо болгарський перець і нарізаємо його.

Покроковий рецепт приготування аджики з помідорів:

Перець перемелюємо на м’ясорубці.

Як приготувати аджику з помідорів і часнику:

Тепер час прийшов зайнятися помідорами, їх потрібно помити, і нарізати.

аджика з помідор рецепт



Далі помідори перемелюємо на м’ясорубці. Миємо, чистимо моркву, нарізаємо кружечками.

як зробити аджику з помідорів

Також пропускаємо через м’ясорубку і моркву. Тепер на м’ясорубці потрібно перемолоти і гострий перець.

рецепти аджики міцної з помідорів

Цибулю очищаємо, миємо й натираємо на тертці.

рецепти аджики з помідорів

Чистимо часник і пропускаємо його через м’ясорубку.

Як зробити аджику з помідорів на зиму

Все змішуємо в одній каструлі, ставимо на плиту, і варимо приблизно півгодини на маленькому вогні.

аджика фото

Після закінчення цього часу додаємо рослинне масло, все ретельно перемішуємо ще раз, і продовжуємо варити на маленькому вогні ще півгодини.

Читайте також: Рецепт домашньої аджики

Тепер потрібно додати цукор і сіль, і поварити ще 60 хвилин, на такому ж маленькому вогні. Від колишнього обсягу залишиться приблизно половина.

як варити аджику

Щоб підготувати аджику з помідорів і часнику для консервації, її потрібно варити 2,5 години і при додаванні цукру, влийте і оцет. Ось і все, аджика готова, просто пальчики оближеш! Банки для стерилізації підготуйте, і залийте в них аджику.

Читайте також: Рецепт кабачкової аджики з помідорами

Укутати теплою ковдрою поки не охолоне, після чого зберігати в прохолодному місці, можна в холодильнику.

Відео: Домашня аджика із помідор без варіння на зиму

Ось такий простий рецепт приготування на зиму, аджика з помідорів і часнику, готуйте смачно і просто ми Вам в цьому допоможемо, до нових зустрічей і всього хорошого, у Вас все обов’язково вийде!