Аджика домашня на зиму: рецепт приготування з фото

Аджика домашня рецепт на зиму


Аджика домашня на зиму Аджика домашня рецепт на зиму з помідорів без варіння

За розповідями знайомих аджика домашня на зиму з помідорів та часнику без варіння може простояти в погребі аж до наступного сезону. Але мені так і не вдалося це перевірити. Смачний пікантний соус в нашій родині закінчується вже на початку, максимум — в середині, зими. Скільки б я його не заготовлювала. Тому що виходять він дуже апетитним. Спробуйте і Ви. Варити нічого не потрібно. Всі інгредієнти залишаються свіжими і зберігають максимум вітамінів.

Інгредієнти:

— Помідори червоні, стиглі і м’ясисті — 2 кг;
— Перець солодкий болгарський — 750 г;
— Пекучий перець — 1 стручок середнього розміру;
— Часник свіжий — 100 г;
— Столовий оцет (9%) — 100 мл;
— Сіль кухонна — 1 ст. л. (З невеликою гіркою).

Аджика домашня рецепт на зиму

1. Болгарський перець ретельно вимийте і зріжте плодоніжки. За бажанням можна вийняти і викинути серцевину. Але можна і не видаляти насіння. Вони додадуть аджиці особливий присмак. Я робила і так, і так. Смачно в будь-якому випадку.

Аджика домашня рецепт на зиму
2. Тепер головний інгредієнт сирої аджики — помідори. Вони не повинні бути переспілі, але й плоди з твердою м’якоттю не підійдуть. Соковиті, м’ясисті томати з тонкою шкіркою — саме те, що ідеально підійде для цього соусу. Ретельно їх вимийте і викладіть на кухонний рушник, щоб обсушити. Виріжте місця кріплення помідора до стебла. Наріжте невеликими шматочками довільної форми.



аджика в домашніх умовах на зиму
3. Часник очистіть. Його має бути багато, щоб соус виправдовував свою назву.

аджика домашня на зиму з помідорів та часнику без варіння
4. Тепер пекучий перець. Любителі гострих відчуттів і суперпікантних соусів можуть покласти побільше перчика і не виймати насіння. А для в міру «вогненної» аджики вистачить одного середнього стручка без насіння. Можна нарізати чилі також невеликими довільними шматочками, щоб полегшити роботу блендеру або м’ясорубці.

аджика домашня з помідорів та часнику без варіння
5. Всі інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері до дрібних шматочків.

Всі інгредієнти аджики пропустіть через м'ясорубку
6. Влийте оцет і всипте сіль. Ретельно перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 1 годину.

аджика на зиму без варіння
7. Банки і кришки простерилизуйте. Через годину ще раз перемішайте томатну аджику з часником і перцем. Розкладіть по банках і закатайте.

Банки і кришки простерилизуйте. Через годину ще раз перемішайте томатну аджику з часником і перцем.

Зберігайте в погребі чи іншому темному і прохолодному місці.

Сира аджика з помідорів зберігається дуже добре. І, що найприємніше для господинь, зберігає набагато більше вітамінів і свіжого смаку, ніж соус, підданий варінню.

Аджика домашня рецепт на зиму з помідорів без варіння відео

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!