Аджика домашня на зиму: рецепт приготування з фото
Аджика домашня рецепт на зиму
За розповідями знайомих аджика домашня на зиму з помідорів та часнику без варіння може простояти в погребі аж до наступного сезону. Але мені так і не вдалося це перевірити. Смачний пікантний соус в нашій родині закінчується вже на початку, максимум — в середині, зими. Скільки б я його не заготовлювала. Тому що виходять він дуже апетитним. Спробуйте і Ви. Варити нічого не потрібно. Всі інгредієнти залишаються свіжими і зберігають максимум вітамінів.
Інгредієнти:
— Помідори червоні, стиглі і м’ясисті — 2 кг;
— Перець солодкий болгарський — 750 г;
— Пекучий перець — 1 стручок середнього розміру;
— Часник свіжий — 100 г;
— Столовий оцет (9%) — 100 мл;
— Сіль кухонна — 1 ст. л. (З невеликою гіркою).
Аджика домашня рецепт на зиму
1. Болгарський перець ретельно вимийте і зріжте плодоніжки. За бажанням можна вийняти і викинути серцевину. Але можна і не видаляти насіння. Вони додадуть аджиці особливий присмак. Я робила і так, і так. Смачно в будь-якому випадку.
2. Тепер головний інгредієнт сирої аджики — помідори. Вони не повинні бути переспілі, але й плоди з твердою м’якоттю не підійдуть. Соковиті, м’ясисті томати з тонкою шкіркою — саме те, що ідеально підійде для цього соусу. Ретельно їх вимийте і викладіть на кухонний рушник, щоб обсушити. Виріжте місця кріплення помідора до стебла. Наріжте невеликими шматочками довільної форми.
3. Часник очистіть. Його має бути багато, щоб соус виправдовував свою назву.
4. Тепер пекучий перець. Любителі гострих відчуттів і суперпікантних соусів можуть покласти побільше перчика і не виймати насіння. А для в міру «вогненної» аджики вистачить одного середнього стручка без насіння. Можна нарізати чилі також невеликими довільними шматочками, щоб полегшити роботу блендеру або м’ясорубці.
5. Всі інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері до дрібних шматочків.
6. Влийте оцет і всипте сіль. Ретельно перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 1 годину.
7. Банки і кришки простерилизуйте. Через годину ще раз перемішайте томатну аджику з часником і перцем. Розкладіть по банках і закатайте.
Зберігайте в погребі чи іншому темному і прохолодному місці.
Сира аджика з помідорів зберігається дуже добре. І, що найприємніше для господинь, зберігає набагато більше вітамінів і свіжого смаку, ніж соус, підданий варінню.
Аджика домашня рецепт на зиму з помідорів без варіння відео
Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!