Білі гриби — опис та характерні ознаки визначення

Білий гриб – опис та характеристика з фото


Білі гриби (збираємо білі гриби)

Білі гриби (збираємо білі гриби)

Осінь гаряча пора для всіх любителів відпочити в лісі і позбирати гриби. А якщо осінь дощова то в лісі справжнє роздолля для грибників. А одним з найбільш бажаних трофеїв тихого полювання вважаються звичайно ж білі гриби. У цій статті ми спробуємо розібратися як же не зірвати замість білого гриба який небудь неїстівний гриб. Перше, що варто враховувати вирушаючи на полювання за білим грибом, це те, що ареал їх проживання складають в першу чергу хвойні та листяні ліси. Збирають їх із середини літа аж до середини жовтня.

Якщо Ви є дилетантом в зборі грибів, то для першого походу в ліс Вам бажано обзавестися досвідченим попутником, так як білий гриб можна легко сплутати з неїстівними а іноді і отруйними грибами найпоширенішим таким грибом є гірчак його ще називають жовчний гриб. Зовні дуже схожий з білим грибом але відмінна риса жовчного гриба — це забарвлення губчастою речовиною із зворотного боку капелюшку. Він має рожевий відтінок.



Зверніть увагу що коли Ви його зрізуєте його ніжка починає темніти і змінює свій колір до бурого, такий гриб можна сміливо викидати.

Якщо Ви ж все-таки зірвали його, то після приготування він матиме гіркий присмак, блюдо з таким грибом варто негайно викинути, страшніше якщо Ви такий гриб замаринували, в такому разі його гіркота може маскуватися різними приправами. Тому варто максимально ретельно оглядати гриби які Ви кладете собі в корзину.

білі гриби фото

білі гриби фото

Але нашкодити вашому здоров’ю можуть і цілком собі справжні білі гриби, якщо гриб почав псуватися підгнивати або він червивий, то такий гриб не можна приймати в їжу.

Білі гриби: опис та характерні ознаки

З його двійником ми розібралися, тепер давайте розберемося з тим як же насправді виглядає справжній білий гриб. Якщо білий гриб молодий, то його капелюшок практично білий, ущільнюється і темніє у міру зростання до коричневого, шоколадного або жовто-бурого кольору, колір залежить від того де цей гриб росте. Капелюшок знизу має губчасту структуру, спочатку білий, у міру зростання колір змінюється на жовтий пізніше набуває зеленуватий відтінок.

Не варто захоплюватися і вживати в їжу занадто багато грибів, так як вони важко перетравлюються в організмі. Якщо Ви зібрали велику кількість грибів то варто їх зберегти на зиму, як це зробити ми вже описували в нашій статті «Як правильно заморозити білі гриби на зиму«.

Відео: Як збирати білі гриби в лісі

На цьому ми прощаємося з Вами, сподіваємося ваша тихе полювання закінчиться результативно. Залишайтеся з сайтом «Сільське господарство та Садівництво» і  з нашою рубрикою про збирання та вирощування грибів, Ви станете справжнім грибником. До нових зустрічей!