Черешня у власному соку на зиму — покроковий кулінарний рецепт з фото
Як приготувати черешню у власному соку
Черешня у власному соку на зиму — смачний і корисний десерт, який, без сумніву, порадує своїм сонячним смаком в похмурі дні холодної пори року. Черешня, приготована за нашим рецептом, виходить запашною, чим вигідно відрізняється від компоту і варення з цієї ягоди.
Плоди черешні мають в своєму складі цукор, природні кислоти, солі натрію, калію і кальцію, а також пектин і каротин. Крім того в її складі є ефірні масла і вітаміни групи В. У зимовий час черешня буде ефективно допомагати боротися з простудними захворюваннями. Крім того, в народній медицині її застосовують для лікування і профілактики інших недуг.
Покроковий рецепт черешні у власному соку на зиму:
Інгредієнти:
- Черешня — 750 грам;
- Цукор — 100 грам.
Інгредієнти вказані в розрахунку на банку, об’ємом 1 літр.
Стиглі плоди черешні перебираємо, зайве видаляємо і добре промиваємо в проточній воді. Даємо воді стекти. Наповнюємо черешнею банки, пересипаючи її цукром, до самого верху. Даний рецепт передбачає стерилізацію.
Банку з черешнею поміщаємо в ємкість з водою, на низ якої рекомендується покласти прокладку, щоб зберегти банку цілою під час теплового впливу на неї, доводимо до кипіння і стерилізуємо 8 хвилин. Потім банки з черешнею герметично закриваються, перевертаються і в такому положенні остигають.
Відео: Рецепт приготування черешні у власному соці
На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом приготування черешні у власному соку Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.