Зберігання овочів

1 2

Adsense:

Будь — який дачник — городник знає, що важливо не тільки вирощування на ділянці багатого врожаю овочів і фруктів, а й його зберігання восени — взимку. Причому всі бажають вживати в їжу плоди, коренеплоди і картоплю, які максимально зберегли свою харчову цінність і мають гарний зовнішній вигляд. Особливо хвилює питання зберігання овочів, коренеплодів і фруктів тих, у кого вийшов дуже рясний урожай, який не хочеться цілком перетворювати на консервацію (для цього є домашня консервація на зиму) або заморожувати. На допомогу любителям домашнього городництва і садівництва дається безліч порад, які може застосувати кожен.
Залежно від виду і сорту сільськогосподарських культур умови і терміни їх зберігання дещо відрізняються. Так овочі, коренеплоди й фрукти ранніх строків дозрівання не вийде протримати до весни. Саме тому, на зиму залишаємо середньо — пізні сорти, що відрізняються здатністю добре зберігати харчову цінність і первинний вигляд на продовженні декількох місяців. Деякі секрети дозволять зберегти отриманий урожай навіть увійшовши в літо (морква, буряк, капуста, цибуля).
Тривалість зберігання в значній мірі залежить від якості підготовки, зрілості коренеплодів, овочів і фруктів, умов їх утримання. Ранні сорти використовуємо тільки в переробленому вигляді. Їх сушимо, заморожуємо і консервуємо. Правда, не будь-які культури можна піддавати таким видам переробки.
В Рубриці зберігання овочів Ви дізнаєтеся, які овочеві культури зберігати в гаражі, на горищі або в спеціальному погребі чи підвалі. Можна також використовувати саморобні «Погреби», в яких спеціально сконструйовані шафи і ящики, що імітують умови утримання овочів, схожі на умови погрибу.