Нові та цікаві гарячі страви на Новий рік 2018

Як приготувати святкові гарячі блюда до Нового Року


Нові та цікаві гарячі страви на Новий рік 2018: Рецепти з фото

Азу по-татарськи

Будь-яке нове блюдо в святкову трапезу найчастіше приходить з національних кухонь інших країн. Наприклад, татарська дуже схожа з кухнями слов’янських народів, але має східний колорит.

Як приготувати святкові гарячі блюда до Нового Року

Інградієнти:

  • яловичина — 0,5 кг
  • картопля — 1 кг
  • цибуля — 5 шт.
  • солоні огірки — 3 шт.
  • бульйон — 1 ст.
  • томатна паста — 3 ст. л.
  • часник — 3 зубці

М’ясо нарізати соломкою і обсмажити на рослинному маслі в казані. Додати цибулю, нарізану півкільцями, до м’яса і обсмажити його. Огірки дрібно порізати або натерти на тертці і разом з томатною пастою додати до м’яса і цибулі. Влити в казан бульйон і воду і тушкувати під закритою кришкою, поки м’ясо не приготується.

Читайте також: Що приготувати на Новий Рік

Картоплю нарізати соломкою і обсмажити на окремій сковороді на рослинному маслі. Майже готову картоплю додати до решти продуктів і довести їх все до готовності. Все посолити, приправити перцем і лавровим листом, подрібненим часником.

Курка «Пікассо»

Смачна курка «Пікассо» стане невід’ємною частиною в меню на Новий рік 2018.

гарячі страви на святковий стіл

Інградієнти:

  • куряче філе — 4 шт.
  • помідори — 4 шт.
  • солодкий перець — 3 шт.
  • цибуля — 2 шт.
  • сир — 100 г
  • часник — пара зубчиків
  • бульйонний кубик — 1 шт.
  • вода — 0,5 ст.
  • вершки — 0,5 ст.
  • оливкове і вершкове масло — по 2 ст. л.
  • італійські трави — 1 ч. л.
  • сіль, перець — за смаком

Філе посолити, поперчити і обсмажити до золотистого кольору на суміші оливкового та вершкового масла. Грудки перекласти у форму для запікання. Цибулю півкільцями теж обсмажити на тій самій олії і покласти до м’яса. Перець нарізаний кільцями обсмажити і теж перекласти в форму.

Читайте також: Нові та цікаві закуски на Новий рік

Приготувати соус з помідорів, часнику, води, вершків і приправ. Варити його 5 хвилин, готовим залити м’ясо з овочами. Закрити фольгою форму і запікати півгодини при температурі 200 градусів. Потім прибрати фольгу і посипати тертим сиром. Знову поставити блюдо в духовку на 15 хвилин, щоб сир розтанув.



Рис по-китайські на Новий рік 2018

Якщо Ви ще не вирішили, що готувати з гарнірів на святковий бенкет, то пропонуємо спробувати цікаве ніжне поєднання рису і яєць із зеленню. Можливо, саме це нове блюдо доповнить ваше меню на Новий рік 2017.

Рис по-китайські на Новий рік 2017

Інградієнти:

  • довгозерний рис — 150 г
  • зелений горошок — 125 г
  • яйця — 3 шт.
  • зелена цибуля — 1 пучок
  • часник — 2 зубчики
  • рослинне масло — 2 ст. л.
  • соєвий соус — 1 ст. л.
  • сіль за смаком

Варити рис до напівготовності протягом 12 хвилин, після чого промити його холодною водою. Нагріти у великій сковороді олію. Горошок відварити. Обсмажити часник, цибулю, горошок. Всипати в сковороду рис, додати яйця, соєвий соус і сіль. Довести до готовності яйця і подавати, прикрасивши зеленню.

Відео: Як приготувати жарений рис з овочами

Паста з сьомгою

Не можете вибрати, що готувати: традиційні пюре або запечену картоплю? Пропонуємо здивувати всіх нескладною стравою італійської кухні. Нове і цікаве поєднання продуктів сподобається гостям-гурманам.

Паста з сьомгою

Складові:

  • сьомга — 200 г
  • паста — 200 г
  • жирні вершки — 150 мл
  • оливкова олія — 1 ст. л.
  • вершкове масло — 40 г
  • часник — 3 зубці
  • зелень — 1 пучок

Відварити пасту, додати оливкове масло. Сьомгу порізати великими шматочками і обсмажити на вершковому маслі протягом 10 хвилин. До риби влити вершки, довести до кипіння і варити кілька хвилин. У цю суміш додати подрібнений часник і зелень. З’єднати пасту і соус. Подавати блюдо теплим, з тертим сиром для посипання.

Відео: Як приготувати смачну пасту до святкового столу

Овочеве рагу з цвітною капустою

Рецепти овочевих рагу вважають повсякденними, але ми все-таки рекомендуємо приготувати цю страву на свято. Цей варіант значно полегшить вибір для молодих господинь, що готувати до новорічного бенкету.

Овочеве рагу з цвітною капустою

Інградієнти:

  • кольорова капуста — 1 кг
  • цукіні — 1 шт.
  • солодкий перець — 700 г
  • помідори — 500 г
  • цибуля і морква — по 200 г
  • зелень, спеції, сіль — за смаком

Дрібно порізану цибулю і натерту моркву підсмажити на олії. Цукіні порізати кубиками, перець соломкою і розібрану на суцвіття капусту додати до смаженої цибулі і моркви. Всі овочі тушкувати близько 10 хвилин під кришкою. Потім додати порізані помідори без шкірки, спеції і сіль. Продовжити тушкувати до готовності. Перед подачею прикрасити зеленню.

Відео: Як приготувати овочеве рагу до новорічного столу

Крильця Баффало

Зустрічаючи рік Вогняного Півня, можна подати тематичне гаряче блюдо — крильця в гострому соусі. Воно може стати основним у вашому варіанті меню на Новий рік 2017. Цікаве поєднання гострого соусу і ніжного сиру сподобається багатьом.

Інградієнти:

  • курячі крила — 12 шт.
  • арахісове масло — 1 л
  • маргарин — 100 г
  • блакитний сир — 100 г
  • майонез — 200 г
  • селера — 2 стебла
  • соус табаско і сіль — за смаком

Крила обсмажити на олії до готовності і гарного коричневого кольору. Повторно обсмажити протягом хвилини м’ясо в маргарині і гострому соусі. Натерти сир і змішати з майонезом. Подавати крила з сирно-майонезним соусом і соломкою селери.

Крильця Баффало до новорічного столу

У меню на Новий рік 2018 можна обіграти образ основного символу наступаючого свята — доброго та відданого Собаки. Доречні будуть свіжі овочі і фрукти, зерна і курка. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.