Готуємо мариновані опеньки на зиму

Рецепт приготування маринованих опеньків


Готуємо мариновані опеньки на зиму. Рецепт маринованих опеньків

Опеньки можна готувати в будь-якому вигляді: смажені, варені, тушковані, мариновані. Рецепт маринованих опеньків підійде як на будь-який святковий стіл, так і просто на сімейну вечерю. Взагалі маринувати опеньки не складно і займає небагато часу, так як існує безліч рецептів маринованих опеньків в різних версіях, солодкуваті, кислуваті або гострі. Багато хто любить смак лісових грибочків, а особливо маринованих в домашніх умовах, коли знаєш що і як готувалося, а головне з яких грибів і в якому маринаді.

Найважливіше в рецепті це підібрати опеньки до маринування, хоча маринувати можна всі опеньки, але все-таки краще брати маленькі гриби, підготувати їх до маринування і приготувати маринад для маринування опеньків. Ми дамо кілька рекомендацій з приготування рецепту маринованих опеньків і маринаду для маринованих опеньків.

Мариновані опеньки — як приготувати маринад

Маринад для опеньків грає велику значимість при приготуванні будь-якого рецепту цих грибів. Так як смак маринованих опеньків безпосередньо залежить від обраного рецепта маринаду, і які спеції Ви в нього додали. Важливу роль в рецептах маринованих опеньків, а також маринадах грають прянощі: часник, чорний перець горошком, запашний перець горошком, також популярність гвоздики в маринадах для грибів росте з кожним днем все більше і більше, також для вишуканого смаку можна додати корицю, це буде незвично але, тим не менш, пікантно.

Готуємо мариновані опеньки на зиму.

Маринади для рецепта маринованих опеньків можна приготувати за різною рецептурою, і вони можуть бути різними на смак: солодкими, кисло солодкими, кислими і всі виходять смачними, різними і мають свої смакові якості. Якщо Ви хочете, щоб грибочки в рецепті були гострішими то в маринад потрібно додати гострий перець чилі, більше часнику, кореня хрону. Якщо ж хочете, щоб маринад вийшов кисло-солодким то в рецепт потрібно покласти більше цукру і кислоти, а якщо вишуканим і незвичайним краще додати в маринад шматочок кориці і гвоздики. Нижче кілька рецептів маринованих опеньків з різними типами маринаду.

Рецепт консервування маринованих опеньків

Цей класичний рецепт напевно найпоширеніший. Ви можете приготувати його, відійшовши від схеми нашого рецепту, можете приготувати його солодше або кисліше, додавши більше кислоти або більше цукру, як Вам буде завгодно. За цим рецептом маринували опеньки наші бабусі і дідусі він готується дуже легко і не займає багато часу. Найбільш він підходить, щоб маринувати опеньки на зиму!

Інгредієнти для рецепта маринованих опеньків:

  • Опеньки 2 кг.
  • 1 або 1,2 літра води;
  • Запашний перець:
  • 7 штук Перець чорний горошком
  • 7 штук Гвоздика 5-6 шт.
  • Часник: 1 2 зубчики;
  • Цукор: 2 ст. ложки (можна додати 3 ложки)
  • Сіль: 2 столових ложки
  • Оцет 9% неповна столова ложка

Приготування рецепта:

Отже, за рецептом потрібно довести воду до кипіння. Потім закинути наші опеньки і варити їх приблизно 10- 12 хвилин, а потім воду злити. Після того в каструлю з опеньками знову заливаємо 1 літр кип’яченої води. Тепер це і буде маринад. Коли гриби закиплять потрібно додати часник нарізаний маленькими пластинками, сіль, чорний перець, запашний перець, цукор, гвоздику і додаємо ложку оцту.

Рецепт приготування маринованих опеньків




За рецептом ми варимо в приготованому маринаді опеньки ще хвилин 12- 15, потім не чекати поки вони охолонуть, а просто гарячими дуже щільно перекласти в банку. Потім заливаючи гриби маринадом, потрібно щоб маринад трохи покривав мариновані опеньки. Після того як Ви закрили опеньки і вони охололи, потрібно перемістити гриби в холодильник. Пробувати мариновані опеньки можна навіть на наступний день.

Рецепт маринованих опеньків з корицею

Рецепт маринованих опеньків з корицею це дуже незвичайний рецепт тому, що не кожна господиня зважиться додати в маринад корицю. Тут запевняємо, що маринад в саме цьому рецепті виходить дуже смачним і пікантним. Радимо поекспериментувати, якщо Ви ще не пробували готувати рецепт маринованих опеньків з додаванням кориці. Корицю можна додавати, так як шматочками, так і мелену корицю.

Інгредієнти для рецепта маринованих опеньків:

  • Опеньки 1,5 2 кг;
  • 1 л- води;
  • Кориця 3 шматочки (або меленої кориці 1/2 чайної ложки)
  • Сіль: 4 чайних ложки;
  • Лавровий лист 3 шт;
  • Запашний перець горошком: 6 шт;
  • Гвоздика: 3 шт;
  • Цукор: 2,5 столової ложки;
  • Оцет (або оцтова есенція 70%) 3 чайної ложки

Приготування страви:

У цьому рецепті ми окремо готуємо маринад і окремо відварюємо опеньки, а потім вже заливаємо готовим маринадом гриби. Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього буде потрібно довести воду до кипіння, а це за рецептом рівно 1 літр, додати корицю, перець горошком, всі прянощі, які вказані в інгредієнтах і проварити хвилин 3-5, оцет додати практично в кінці варіння маринаду. Маринад готовий.

Читайте також: Як заморозити білі гриби на зиму

Наступний крок в рецепті це приготувати гриби. Для початку потрібно добре підготувати гриби: очистити, добре промити їх. Потім порізати гриби або брати маленькі грибочки, щоб не різати. Покласти опеньки в каструльку з холодною водою, води беріть на свій розсуд, це не принципово в цьому рецепті і довести до кипіння, після варіння воду злити.

Рецепт маринованих опеньків з корицею

Потім знову все повторити, але вже вдруге воду підсолити і нехай гриби варяться, не трогати опеньки поки вода не закипить. Коли вода почне закипати і з’явиться піна, обережно зняти піну. Коли гриби зваряться і почнуть осідати на дно, їх потрібно вийняти, процідити через друшляк і розкласти по заздалегідь підготовленим стерильним банкам.

Накладати гриби в банки потрібно знову таки так, щоб залишалося небагато місця для маринаду, потім залити опеньки маринадом до повноти банки. В кінці закрити банки і поставити в холодильник. Рецепт маринованих опеньків з корицею готовий.

Мариновані опеньки з кропом рецепт приготування

В цей рецепт маринованих опеньків крім всяких прянощів в маринад додають ще й кріп, що надає маринаду особливий смак. Можна подавати сміливо на будь-яке свято, веселощі або просто сімейне застілля! Дуже хороший і легкий рецепт приготування маринованих опеньків. Якщо у Вас заморожені опеньки, можна приготувати прямо перед Новим роком за добу.

Інгредієнти для рецепта маринованих опеньків:

  • Гриби опеньки (можна і заморожені) 2 2,5 кг;
  • Вода-1 л; Цукор: 2 3 столових ложки;
  • Сіль: 60 грамів для маринаду (і 40 для варіння);
  • Перець горошком запашний 5 шт. кріп 3-4 шт.
  • Оцет 5% 100 мл; Чорний перець горошком: 5 шт.

Для початку за рецептом ми приготуємо маринад. Потрібно довести до кипіння воду, потім додати всі спеції за призначеною кількістю які вказані в рецепті, сіль, запашний перець горошком, чорний перець горошком, цукор все розчинити в киплячій воді. Потім злити в заздалегідь приготовлену миску і процідити, потім ще раз довести до кипіння і долити оцет і нехай покипить 3-4 хвилини.

Мариновані опеньки з кропом рецепт приготування

Готуємо гриби до маринування. Гарненько перебрати, промити, очистити, найбільш до маринування підходять маленькі опеньки вони виходять більш хрусткими а, якщо опеньки за розміром більші то найкраще розрізати на кілька частин, можна розрізати як вашій душі завгодно півколом, тонкими пластинками або квадратними скибочками. Ставимо воду на вогонь обов’язково посолити, закидаємо опеньки, і варимо приблизно 12 15 хвилин. Потім як гриби відварили, зливаємо і промиваємо гарячою водою.

Читайте також: Консервовані гриби на зиму

Готовим маринадом залити відваром опеньки і варити на слабкому вогні, поки опеньки не опиняться на дні каструлі. За рецептом перемістити мариновані гриби в заздалегідь простерилізовані і прогріті банки, закрутити банки кришками. Залишити, щоб опеньки охололи, потім помістити в холодне місце або поставити в холодильник.

Опеньки в гострому маринаді

Цей рецепт нагадує смак ісконно українських свят і цьому рецепту такий витончений, гострий і пікантний смак надає гострий маринад, до складу якого входять найголовніші інгредієнти гострий перець чилі і корінь хрону. Ці гострі опеньки відмінно підійдуть до столу як добра закуска!

Інгредієнти для рецепта маринованих опеньків:

  • Опеньки 1, 7 2 кг; 1 1,2 літра води;
  • Перець чилі 1 шт.
  • Корінь хрону 1 шт Чорний перець: 4 5 шт.
  • Запашний перець: 3 4 шт.
  • Цукор 3 столові ложки
  • Сіль 3 чайних ложки
  • Гвоздика 3 шт. оцет 9% 85 мл.

Приготування маринування грибів на зиму:

У рецепті головне не переборщити зі спеціями. Перебрати опеньки, помити, очистити, якщо є більше гриби, то рекомендуємо розрізати на кілька частин, так буде смачніше і вони будуть більш хрусткими. Покласти в киплячу, підсолену воду опеньки і варити 10 — 17 хвилин, помішуючи і прибираючи піну. Потім як опеньки від варяться, злити воду і промити їх.

Рецепт маринованих опеньків

За рецептурою приготувати маринад: додаючи в воду цукор, сіль розчинити, додати корінь хрону, перець чилі, перець чорний і запашний горошком, коли вода закипить додати оцет, довести до кипіння, процідити на друшляку і знову довести до кипіння.

Читайте також: Мариновані баклажани на зиму «Як гриби»

Потім перемістити в банки заздалегідь простерилізовані і залити маринадом, закрутивши кришками і обернувши шийки банок пергаментним папером, притиснувши папір ниткою або гумкою для надійності. Цей варіант для тривалого зберігання, якщо Ви готуєте рецепт не на зиму, можна просто обмежиться звичайними банками і кришками. Термін зберігання 5 — 6 діб в холодильнику.

Відео: Як приготувати опеньки по домашньому на зиму

Коли мариновані опеньки охололи їх сміливо можна помістити в прохолодне місце! Коли мариновані опеньки вже будуть готові до подачі можна зробити останній штрих — нарізати трохи цибулі півкільцями, перемішати з маринованими грибами, додати кілька ложок рослинного масла і подавати до столу. Мариновані опеньки готові. Смачного!