Імбирне печиво — пошаговий кулінарний рецепт з фото

Рецепт приготування медово-імбирного печива на Новий Рік та Різдво


Як приготувати новорічне імбирне печиво: кулінарний рецепт приготування медово-імбирного печива з фото

Ми перепробували безліч рецептів імбирного печива, але цей нам сподобався найбільше. Його дала мені жінка, з якою я спілкуюся в мережі «Однокласники». Тісто готується дуже просто, але працювати з ним потрібно швидко. Печиво прекрасно зберігається в коробці тиждень-півтори. Виходить дуже смачне новорічне імбирне печиво.

Із зазначеної кількості тіста у нас виходить 2-2,5 протеня імбирного печива:

  • 100 гр. дуже м’якого вершкового масла (краще використовувати 82,5% жирності)
  • 1 яйце
  • 200 гр. борошна
  • 3 ч.л. меду
  • 110 гр. цукру
  • 1,5 ч.л. харчової соди
  • 2 ч.л. меленого імбиру
  • 1 ч.л. меленого кардамону
  • 1 ч.л. кориці (я корицю обожнюю, тому додавала 3 ч.л.)

Імбирне печиво - пошаговий кулінарний рецепт з фото

Рецепт приготування імбирного печива

Для початку займемося медом: його потрібно злегка підігріти на водяній бані. Для цього можна використовувати підручні засоби — я доводила воду в чайнику до кипіння (зовсім небагато), зменшуємо вогонь, знімаємо кришку і ставимо на чайник сито, а в нього миску з медом. Мед потрібно лише трохи підігріти, щоб він став рідким. Перед додаванням в тісто нехай охолоне кілька хвилин.

Рецепт приготування імбирного печива

У глибокій мисці розтерти масло з цукром або збити міксером на середній швидкості.

Рецепти імбирного печива і його корисні властивості

Додати остиглий мед і яйце.

Різдвяне імбирне печиво

Збити все в однорідну масу.

Імбирне печиво: рецепт на Новий рік

В іншу миску просіяти борошно, додати спеції і соду, все дуже добре перемішати і просіяти. Це важливо, тому що якщо погано перемішаєте борошняну суміш, спеції будуть потрапляти грудочками в печиво, а це дуже неприємний момент. Борошняна суміш повинна бути однорідною.



Імбирне печиво рецепт з фото, глазур для імбирного печива

По частинах додати борошняну суміш в масляну і теж дуже добре вимісити тісто. Наполягаю на цьому тому, що якщо не дуже добре тісто вимісити, потім будуть потрапляти грудочки борошна, які будуть заважати розкочуванню тіста. Тісто, до речі, вийде липким, так і повинно бути. Ви можете додати борошна, але не більше столової ложки. Зібрати тісто в грудку, замотати харчовою плівкою або скласти в пакет і прибрати в холодильник на 1,5-2 години. Тісто має відпочити і замерзнути, так його легше буде розгортати.

Рецепти глазурі для імбирного печива і майстер-класи

Діставши тісто з холодильника, розімніть його буквально пару раз і розкачайте. Якщо будете довго місити його руками, то воно швидко нагріється і виникнуть проблеми з розкачуванням. Ще можна розгортати між двома листами пергаментного паперу. Залишки тіста знову прибрати в холодильник.

Читайте також: Рецепти різдвяного печива

Тісто розгортайте як завгодно тонко, по своєму бажанню, але я рекомендується розкачати його в 0,5 см. Не варто довго мучити його і тримати при кімнатній температурі, інакше воно «попливе».

Деко застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом. Фігурки з тіста дуже зручно переносити на деко за допомогою ножа, обережно піддягаючи їм печиво.

імбирне печиво все буде смачно

Печиво розташовуйте трохи на відстані один від одного, тому що воно збільшиться в розмірі під час випічки. Ставимо його в духовку, розігріту до 180 градусів, на 7 хвилин. Не раджу перетримувати печиво, інакше воно буде абсолютно сухим.

імбирне печиво з медом

Готове печиво буде м’яким, не лякайтеся, через кілька хвилин після того як Ви його виймете, воно затвердіє. Воно виходить гарним і рівним по всій поверхні.

все буде смачно імбирне печиво

Коли печиво охолоне, можна покрити його Цукрового глазур’ю.

імбирне печиво рецепт все буде добре

Можна використовувати барвники, але якщо Ви хочете почастувати печивом дітей, то краще їх не додавати. Печиво, прикрашене тільки білою глазур’ю, виглядає теж дуже ошатно. Якщо у Вас немає фігурних форм, можна використовувати чашку або стопку, а потім прикрасити кружечки у вигляді ялинкових куль або сніжинок.

Імбирне печиво - пошаговий кулінарний рецепт з фото

Майте на увазі, що печиво з глазур’ю краще залишити на ніч, щоб потім з ним не виникло проблем при транспортуванні (раптом Ви захочете їх подарувати комусь. А не висохла глазур зітреться по упаковці або при терті печива одне об одне), повірте нашому гіркого досвіду.

Рецепт приготування медово-імбирного печива на Новий Рік та Різдво

Рецепт приготування медово-імбирного печива на Новий Рік

Різдвяне печиво завжди виходить смачним, швидко печеться і наповнює будинок чарівним ароматом свята. Спечіть традиційне новорічне частування, прикрасьте їм будинок і подаруйте рідним і близьким людям на честь одного з найбільш сімейних свят частинку свого тепла, відбитого в ароматному імбирному печиві. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.