Як приготувати домашній кетчуп: кращі покрокові рецепти на зиму

Найкращі кулінарні рецепти домашнього кетчупу на зиму


Як приготувати домашній кетчуп на зиму: кращі кулінарні рецепти приготування кетчупу з фото

На відміну від аджики основними компонентами кетчупу є не гострий перець з часником, а томати. Звичайно, є безліч рецептів смачного кетчупу, де присутні і ці інгредієнти, але все ж головний упор в складі робиться саме на помідори. Як добавки можуть служити різні коріння і трави, деякі готують домашній кетчуп з морквою, аличею і яблуками, але найважливішою все ж є томатна складова.

Смачний домашній кетчуп: покрокові рецепти з фото

Як приготувати домашній кетчуп: кращі покрокові рецепти на зиму

Томатний кетчуп з корінням

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 25 г кореня петрушки
  • 25 г кореня селери
  • 25 г моркви
  • 15 г часнику
  • 50-70 г цукру
  • 15-25 г солі
  • мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Корінь петрушки, селери і моркву натерти на тертці або дрібно нарізати. Додати дрібно нарізані помідори, тушкувати на слабкому вогні 40- 50 хв. Потім масу протерти через сито. Додати сіль, цукор, пропущений через прес часник, мелений чорний перець, тушкувати 10 хв. Приготований за цим рецептом в домашніх умовах кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Смачний домашній кетчуп: покрокові рецепти з фото

Томатний кетчуп з корінням

Томатний кетчуп з корінням рецепт на зиму

Кетчуп з зеленню селери

Кетчуп з зеленню селери

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 200-250 г моркви
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • по 50 г зелені кропу і селери
  • 15 г часнику
  • 50 мл рослинного масла
  • сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування:

Для цього рецепта кетчупу на зиму помідори потрібно очистити від шкірки, дрібно нарізати. Цибулю і зелень подрібнити, моркву натерти на тертці. З’єднати овочі та зелень, влити олію, тушкувати на слабкому вогні 30 хв. Додати пропущений через прес часник, сіль, цукор, тушкувати 10 хв. Масу подрібнити в блендері до однорідності і довести до кипіння. Розкласти гарячий кетчуп в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Домашній кетчуп з помідорів, перцю і білих коренів

Домашній кетчуп з помідорів, перцю і білих коренів

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 500 г моркви
  • 250-300 г ріпчастої цибулі
  • по 10 г кореня петрушки
  • селери, пастернаку
  • по 30 г зелені кропу
  • петрушки
  • кінзи
  • 200 мл рослинного масла
  • 30 мл 9% -ного оцту
  • 10-15 г солі
  • мелений чорний і гострий перець за смаком

Спосіб приготування:

Щоб приготувати кетчуп на зиму за цим рецептом, всі овочі потрібно дрібно нарізати. Викласти в сотейник, влити олію, тушкувати на слабкому вогні 30 хв, перемішуючи. Всипати дрібно нарізану зелень, сіль, спеції, тушкувати ще 5-7 хв. Подрібнити масу за допомогою блендера, влити оцет, довести до кипіння. Гарячий кетчуп 1 розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Томатний кетчуп з базиліком на зиму

Томатний кетчуп з базиліком на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 4,5 кг помідорів
  • 500 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 70 г стебел селери
  • 100 г зелені базиліка
  • 70 мл рослинного масла
  • сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю, стебла селери і моркву дрібно нарізати, обсмажити в маслі 5-7 хв, перемішуючи. Помідори очистити від шкірки, дрібно нарізати, додати до обсмажених овочів. Тушити на слабкому вогні 2 ч. Додати сіль, цукор, дрібно нарізану базилік, тушкувати ще 5 хв. Гарячий домашній кетчуп, приготований на зиму, розкласти в підготовлені банки, закатати і укутати до охолодження.

Томатний кетчуп без варіння з фото

Томатний кетчуп без варіння з фото

Складові для приготування кетчупу:

  • 2 кг стиглих помідорів
  • 150 г гострого перцю
  • 200 г болгарського перцю
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 50 г часнику
  • 80 мл рослинного масла
  • 50-60 г солі
  • 50 мл 9% -ного оцту
  • спеції за смаком

Спосіб приготування:

Помідори, перець, часник і цибулю подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Додати спеції, прогріті в маслі, сіль, оцет, ретельно перемішати. Аджику розкласти в чисті банки. Кетчуп, приготований в домашніх умовах, потрібно зберігати в холодильнику.

Зверніть увагу, як апетитно виглядає на фото кетчуп, приготований за цим рецептом:

Томатний кетчуп без варіння рецепт з фото

Томатний кетчуп без варіння покроковий рецепт на зиму

Кетчуп з коренем селери

Кетчуп з коренем селери 

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 100-150 г ріпчастої цибулі
  • 100 г кореня селери
  • 20 г свіжого гострого перцю
  • 15 мл 9% -ного оцту
  • 25 г цукру
  • 10-15 г солі
  • по щіпці меленої кориці
  • гвоздики
  • імбиру

Спосіб приготування:

Для цього рецепту домашнього кетчупу на зиму помідори потрібно протерти через сито. Цибулю дрібно нарізати, корінь селери натерти на тертці. З’єднати овочі, додати спеції, сіль, цукор, тушкувати на повільному вогні до загусання. Влити оцет, перемішати. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Домашній кетчуп з крохмалем

Домашній кетчуп з крохмалем

Складові для приготування кетчупу:

  • 2,5 кг помідорів
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 50 г крохмалю
  • 30 мл рослинного масла
  • 50 мл 9% -ного оцту,
  • 200 г цукру
  • сіль за смаком
  • по 3 г меленої кориці
  • гвоздики
  • чорного і гострого перцю

Спосіб приготування:

Помідори нарізати, прогріти кілька хвилин, потім протерти через сито. Цибулю дуже дрібно нарізати, обсмажити в маслі до м’якості. Додати протерті помідори, спеції, сіль, цукор, тушкувати на слабкому вогні 30 хв. Відкласти трохи киплячої маси в стакан, остудити і розмішати в ній крохмаль. До решти маси додати оцет, тушкувати близько 1 год. Влити суміш з крохмалем, варити, помішуючи, 5 хв. Гарячий кетчуп розкласти в банки, закатати і укутати до охолодження. Кетчуп, приготований в домашніх умовах на зиму за цим рецептом, виходить густим і насиченим.

Смачний домашній кетчуп на зиму

Смачний домашній кетчуп на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 2,5 кг помідорів
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 100 г цукру
  • 15-20 г солі
  • 200 мл 9% -ного оцту
  • 10 г чорного перцю горошком
  • 5 г кориці
  • 5 г гвоздики

Спосіб приготування:

Для приготування кетчупу за цим рецептом помідори і цибулю потрібно дрібно нарізати, прогріти на невеликому вогні до м’якості. Потім подрібнити за допомогою блендера або протерти через сито. Додати мелені спеції і варити суміш на помірному вогні до зменшення обсягу в 2 рази. Додати оцет, сіль, цукор, довести до кипіння. Розлити гарячий кетчуп в банки, закатати і укутати до охолодження.

Подивіться фото кетчупу, приготованого за цим покроковим рецептом:

Подивіться фото кетчупу, приготованого за цим покроковим рецептом:

домашній кетчуп на зиму

Прості рецепти приготування кетчупу на зиму в домашніх умовах

Прості рецепти приготування кетчупу на зиму в домашніх умовах

Овочевий кетчуп з гірчицею на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг щільних помідорів
  • 350-400 г болгарського перцю
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 50 мл рослинного масла
  • 20 г гірчичного порошку
  • 100 г цукру
  • 30 г солі
  • мелений червоний перець і інші спеції за смаком

Спосіб приготування:

Всі овочі пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Викласти в сотейник, додати решту інгредієнтів, варити на слабкому вогні 1 — 1,5 год після закіпіння. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Гострий томатний кетчуп з гірчицею

Гострий томатний кетчуп з гірчицею

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 10 г свіжого перцю чилі
  • 20 г томатної пасти
  • 20 г гірчичного порошку
  • 50 мл 9% -ного оцту
  • 40 г цукру
  • 10 г солі
  • мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:



Для цього простого рецепту приготування кетчупу помідори потрібно нарізати, прогріти на слабкому вогні до м’якості, потім протерти через сито. Перець чилі очистити від насіння, дрібно нарізати, з’єднати з пюре з помідорів. Додати інші інгредієнти, варити 15-20 хв на слабкому вогні. Збити масу в блендері до однорідності, довести до кипіння. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Оригінальний кетчуп з імбиром на зиму

Оригінальний кетчуп з імбиром на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 30 г свіжого гострого перцю
  • 10г кореня імбиру
  • 200 мл рослинного масла
  • 100- 150 мл 9% -ного оцту
  • 200 г цукру
  • 10 г солі
  • по 5-7 горошин чорного запашного перцю
  • 3-4 бутони гвоздики
  • 5 г меленої кориці

Спосіб приготування:

До того як зробити такий домашній кетчуп, помідори потрібно нарізати, прогріти на слабкому вогні до м’якості, потім протерти через сито. Цибулю, болгарський і гострий перець дрібно нашаткувати. Корінь імбиру натерти на тертці. З’єднати підготовлені продукти, додати спеції і рослинне масло, тушкувати на слабкому вогні 30-40 хв. Потім подрібнити за допомогою блендера до однорідності. Додати сіль, цукор, оцет, довести до кипіння. Розлити гарячий кетчуп в банки і закатати.

Кетчуп з яблучним соком — покроковий рецепт на зиму

Кетчуп з яблучним соком - покроковий рецепт на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 10 г часнику
  • 200 мл яблучного соку
  • 20 мл 9% -ного оцту
  • сіль і цукор за смаком
  • по щіпці меленої кориці
  • гвоздики
  • чорного і гострого перцю

Спосіб приготування:

Перед тим як приготувати такий домашній кетчуп, помідори потрібно нарізати, прогріти на слабкому вогні до м’якості, потім протерти через сито. Додати дрібно нарізану цибулю, часник, яблучний сік, сіль, цукор і спеції, тушкувати на слабкому вогні 1 год. після закипання. Додати оцет, перемішати. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки і закатати.

Кетчуп з помідорів і слив

Кетчуп з помідорів і слив

Складові для приготування кетчупу:

  • 2 кг помідорів
  • 1 кг слив
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 100 г часнику
  • 200 г цукру
  • 50 г солі
  • 30 мл 9% -ного оцту
  • 2 лаврові листки
  • 5 г меленого червоного перцю

Спосіб приготування:

Помідори, сливи і цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Тушити масу на помірному вогні 1,5 год. Додати подрібнений часник, спеції, сіль і цукор, тушкувати ще 30-40 хв. Масу протерти через сито або подрібнити в блендері до однорідності, знову довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Кращі рецепти кетчупа на зиму проілюстровані на цих фото:

Кращі рецепти кетчупа на зиму проілюстровані на цих фото:

кетчуп з томатів на зиму

рецепт кетчупу на зиму

простий рецепт кетчупу на зиму

Кетчуп з помідорів, аличі та болгарського перцю

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 1 кг аличі
  • 100 г болгарського перцю
  • 30 г часнику
  • 100-150 г цукру
  • 30 г солі
  • мелена кориця
  • мелений чорний і гострий перець за смаком

Спосіб приготування:

Для приготування такого домашнього кетчупу аличу потрібно очистити від кісточок. Подрібнити аличу, помідори і болгарський перець за допомогою блендера або м’ясорубки. Масу довести до кипіння, тушкувати 20-30 хв. Додати пропущений через прес часник, спеції, сіль і цукор, варити до бажаної густоти. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Кетчуп з помідорів і абрикосів

Кетчуп з помідорів і абрикосів

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг абрикосів
  • 2 кг помідорів
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 500 г болгарського перцю
  • 50 г гострого перцю
  • 5-6 горошин запашного перцю
  • 3 4 бутона гвоздики
  • сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування:

Щоб приготувати такий кетчуп на зиму в домашніх умовах, у абрикосів потрібно видалити кісточки. Пропустити овочі та абрикоси через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Додати спеції і варити суміш при слабкому кипінні до загустіння (1,5-2 год). В кінці приготування додати сіль, цукор, тушкувати ще 5 хв. Гарячий кетчуп розкласти в банки, закатати і укутати до охолодження.

Кетчуп з болгарського перцю та помідорами

Кетчуп з болгарського перцю та помідорами

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг болгарського перцю
  • 500 г помідорів
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 50 г гострого перцю
  • 30-35 г часнику
  • 200 мл 9% -ного оцту
  • 100 мл рослинного масла
  • 100 г цукру
  • 5-10 г солі
  • чорний і запашний перець за смаком

Спосіб приготування:

Помідори, цибулю і обидва види перцю подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Масу довести до кипіння, тушкувати 30 хв. Додати масло, цукор, сіль, спеції, пропущений через прес часник, тушкувати 10- 15 хв. Влити оцет, перемішати.

Рекомендуємо переглянути:Рецепт сливового соуса до м’яса ткемалі

Як видно на фото, домашній кетчуп за цим рецептом потрібно розкласти в стерилізовані банки, закатати і дати охолонути:

Кетчуп з болгарського перцю та помідорів

Кетчуп з болгарського перцю та томатів

Кетчуп з болгарського перцю та помідорів рецепт на зиму

Кетчуп з болгарського перцю та томатною пастою

Кетчуп з болгарського перцю та томатною пастою

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг помідорів
  • 30-50 г часнику
  • 30 г томатної пасти
  • 100 мл рослинного масла
  • 30 г солі
  • 30 г цукру
  • 30 мл 9% -ного оцту
  • мелений перець і кардамон за смаком

Спосіб приготування:

Всі овочі окремо пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. У сотейнику розігріти масло, викласти пюре з перцю, тушкувати 15 хв. Додати подрібнені помідори, часник, томатну пасту, сіль, цукор, спеції і тушкувати після закипання 10 хв. Влити оцет, перемішати. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Кетчуп з помідорів, хріном та вином

Кетчуп з помідорів, хріном та вином

Складові для приготування кетчупу:

  • 2 кг помідорів
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 30 г кореня хрону
  • 30 мл червоного сухого вина
  • 10 мл 9% -ного оцту
  • 30 г солі
  • 100 г цукру
  • по 5 г меленого імбиру і чорного перцю

Спосіб приготування:

Для приготування такого кетчупу в домашніх умовах помідори потрібно очистити від шкірки і разом з цибулею і хріном подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Поставити масу на вогонь, додати сіль, цукор, спеції, тушкувати 30-40 хв. Гарячу масу збити блендером до однорідності, влити оцет і вино, довести до кипіння. Розлити гарячий кетчуп в банки, закатати і укутати до охолодження.

Далі представлена ​​ще одна добірка покрокових рецептів приготування кетчупу.

Як ще можна приготувати кетчуп в домашніх умовах на зиму

Гострий кетчуп з помідорів та хріну

Гострий кетчуп з помідорів та хріну

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 500 г гострого перцю
  • 500 г часнику
  • 200 г кореня хрону
  • 60 г солі

Спосіб приготування:

У перцю видалити насіння, у помідорів вирізати плодоніжки, часник і корінь хрону очистити. Всі продукти пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Додати сіль, ретельно перемішати, щоб сіль розчинилася. Розкласти приправу в стерилізовані банки. Кетчуп домашнього приготування потрібно зберігати в холодильнику.

Гострий кетчуп з помідорів та хріну рецепт на зиму

Гострий кетчуп з томатів та хріну

кетчуп з помідорів та хріну

Кетчуп з помідорів та хріном на зиму

Кетчуп з помідорів та хріном на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 300 г хрону
  • 30 мл оцту
  • 30 мл рослинного масла
  • 30 г солі
  • 5 г меленого червоного перцю

Спосіб приготування:

Перед тим як зробити кетчуп в домашніх умовах, хрін потрібно очистити, у помідорів вирізати плодоніжки. Овочі подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Додати сіль, перець, олію та оцет, ретельно перемішати. Розкласти кетчуп в підготовлені банки, зберігати в холодильнику.

Кетчуп «Хренодер»

Кетчуп «Хренодер»

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 80-90 г хрону
  • 80-90 г часнику
  • 20-30 г солі

Спосіб приготування:

Для приготування такого домашнього кетчупу на зиму у помідорів потрібно вирізати плодоніжки, корінь хрону і часник очистити. Подрібнити помідори, часник і хрін з допомогою блендера або м’ясорубки, додати сіль, ретельно, перемішати. Розкласти кетчуп в стерилізовані банки. Зберігати в холодильнику.

Кетчуп «Хренодер пекучий»

Кетчуп «Хренодер пекучий»

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 300 г часнику
  • 200 г кореня хрону
  • 50 мл рослинного масла
  • 30 мл оцту
  • 100 г цукру
  • 15 г солі

Спосіб приготування:

Щоб скористатися цим рецептом приготування домашнього кетчупу, помідори потрібно очистити від шкірки, вирізати плодоніжки. Часник і корінь хрону очистити. Подрібнити підготовлені помідори, хрін і часник за допомогою м’ясорубки або блендера. Додати сіль, цукор, оцет, масло, ретельно перемішати. Кетчуп розкласти в сухі стерилізовані банки. Зберігати в холодильнику.

Кетчуп з яблуками та цибулею на зиму

Кетчуп з яблуками та цибулею на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 200 г болгарського перцю
  • 200 г кислих яблук
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 50 г часнику
  • 100 мл рослинного масла
  • 15-20 г солі
  • цукор і мелений гострий перець за смаком

Спосіб приготування:

До того як приготувати такий кетчуп в домашніх умовах, перець і яблука потрібно очистити і разом з помідорами і часником пропустити через м’ясорубку. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в маслі до м’якості. Додати інші інгредієнти, тушкувати 30-40 хв. Гарячий кетчуп розлити в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Кетчуп з болгарського перцю та яблуками

Кетчуп з болгарського перцю та яблуками

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг болгарського перцю
  • 500 г кислих яблук
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 20-30 г свіжого гострого перцю
  • 200 мл яблучного соку
  • 70-80 г цукру
  • 10-15 г солі
  • 1 лавровий лист
  • щіпка меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

Для приготування такого кетчупу на зиму в домашніх умовах, болгарський перець потрібно запекти в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 20-30 хв, потім очистити і розтерти в однорідну масу. Додати терті яблука, дрібно нарізану цибулю, гострий перець, яблучний сік, спеції, сіль і цукор, тушкувати на слабкому вогні 30 хв. Гарячу масу подрібнити за допомогою блендера до однорідності і довести до кипіння. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і дати охолонути.

Кетчуп з помідорів з яблуками та морквою

Кетчуп з помідорів з яблуками та морквою

Складові для приготування кетчупу:

  • 2 кг помідорів
  • 500 г яблук
  • 500 г моркви
  • 200 г часнику
  • 100 г свіжого гострого перцю
  • 200 мл рослинного масла
  • сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування:

Щоб приготувати домашній кетчуп на зиму, всі овочі і яблука потрібно очистити, у помідорів зняти шкірку. Всі підготовлені продукти подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Викласти в сотейник з розігрітим маслом, тушити 2 год., періодично перемішуючи. Додати сіль, цукор, тушкувати ще 20 хв. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Кетчуп з помідорів та яблук на зиму

Кетчуп з помідорів та яблук на зиму

Складові для приготування кетчупу:

  • 1 кг помідорів
  • 500 г червоного болгарського перцю
  • 200 г яблук
  • 60 г часнику
  • 40 г свіжого гострого перцю
  • 40 г цукру
  • 20 г солі
  • 100 мл рослинного масла

Спосіб приготування:

Перець і яблука очистити. Подрібнити всі овочі та яблука за допомогою м’ясорубки або блендера. Додати масло, сіль, цукор, довести до кипіння і тушкувати 30 хв на слабкому вогні. Гарячий кетчуп розкласти в стерилізовані банки, закатати і укутати до охолодження.

Ці фото ілюструють рецепти приготування домашнього кетчупу:

Кетчуп з помідорів та яблук рецепт на зиму

Кетчуп з помідорів та яблук

Домашній кечуп на зиму надасть вашим блюдам неповторний аромат, а різні рецепти його приготування залишають місце для польоту вашої фантазії, обирайте той який буде Вам до душі. Пам’ятайте заготовки на зиму, значно полегшать ваші витрати взимку, і ваш гаманець Вам віддячить, рівно також як і ваш шлунок, тому приступайте до роботи, і у Вас обов’язково все вийде, ми не говоримо Вам прощайте, ми говоримо вам до нових зустрічей, адже у нас ще стільки цікавих і головне смачних рецептів!