Як зробити компот із слив і абрикос на зиму — покроковий рецепт

Як зробити компот зі слив і абрикос. Рецепт приготування на зиму


Як приготувати компот із слив і абрикосу: Рецепт компоту зі сливи на зиму з фото

Інгредієнти:

На трьохлітрову банку:

  • Сливи — 300 г
  • Абрикоси — 300 г
  • Цукор — 200 г
  • Лимонна кислота — 0.5 ч.л.
  • Вода — скільки буде необхідно

Приготування компоту із слив і абрикосу

У минулому сезоні я заготовлювала компот із слив і абрикос, і, треба визнати, що як тільки відкрилася перша банка, за нею послідували й  інші. Компот вийшов з приємною кислинкою, а з огляду на те, що у мене в родині зараз всі по можливості обмежують кількість споживання солодкого, цей компот якраз таки виявився дуже затребуваним. Безумовно, кількість цукру кожна господиня може відрегулювати під смаки своєї сім’ї.

Як зробити компот із слив і абрикос на зиму - покроковий рецепт

Зазначу ще один момент, який стосується стерилізації банок. Вважається, що якщо в банку ви кладете нестерильний продукт, то і банку стерилізувати попередньо не варто. Вона буде стерилізуватися разом з продуктом, коли ви заливаєте вміст окропом і залишаєте настоюватися. Я скажу так: для додаткового страхування, якщо вам дозволяє час і місце, банки краще простерилізувати, тут вже рішення за вами. Ну, а тепер настав час приступати до заготівлі компоту з слив й абрикос на зиму.



Радимо прочитати: Сливи в сиропі на зиму

Для приготування компоту підготуємо необхідні продукти зі списку. Ретельно миємо сливи і абрикоси, розламуємо навпіл і видаляємо кісточки.

Готуємо тару. Викладаємо в банки фрукти. Якщо ви любите консервовані фрукти, то їх можна покласти більше, тоді і смак компоту буде більш насиченим. Я дотримуюся пропорції: на 1 літр — 200 г фруктів. На прикладі трьохлітрової банки я взяла 300 г слив і 300 г абрикосів. Вагу вказала без кісточок.

як закатати компот зі слив і абрикос на зиму

У каструлі закип’ятити воду і залити фрукти в банці. Прикрити банку кришкою, яку попередньо можна прокип’ятити в каструльці або просто залити крутим окропом. Залишити фрукти настоюватися 15 хвилин.

Через цей час воду з банки злити знову в каструлю, додати потрібну кількість цукру. Лимонну кислоту можна додати у воду або ж насипати відразу в банку з фруктами. Довести воду до кипіння і дочекатися моменту, коли цукор розчиниться. На цьому етапі можна спробувати компот на смак — якщо цукру мало, то додати ще.

приготування компоту зі слив і абрикос в домашніх умовах

Киплячим відваром повторно залити фрукти в банці до самого горлечка. Закрутити банку кришкою. Перевірити герметичність заготовки, перевернувши банку догори дном. Залишити в такому стані банку до повного охолодження, накривши теплим пледом.

Відео: Як приготувати компот зі слив на зиму

Банки, в яких наш компот із слив і абрикос на зиму можна залишити при кімнатній температурі. Порадуйте себе і своїх близьких смачним та духмяним узваром.

Також радимо відвідати нашу незмінну рубрику рецепти та консервація де ви зможете знайти для себе багато нових та цікавих рецептів консервації на зиму. Бажаємо успіху у вдалій заготівлі овочів і фруктів на зиму! Смачного!