Консервовані гриби на зиму: Рецепт приготування в банках

Відео: Як швидко закрити гриби в домашніх умовах


Консервовані гриби на зиму рецепт

 

 

Консервація грибів на зиму, починається восени, оскільки саме тоді в лісових масивах з’являється величезна різноманітність грибів. Лисички є одними з найсмачніших грибів, далі опишемо рецепт приготування грибів лисичок на зиму.

Консервуємо гриби лисички в домашніх умовах

Для приготування знадобляться:

  • масло вершкове
  • сіль без вмісту йоду
  • самі лисички
  • чорний перець горошком
  • лаврушка

Консервуємо гриби лисички

Покрокове виконання:

1. Обробляємо гриби від гілок, листя і всього іншого, після чого ретельно миємо у воді не один раз, відкидаємо в друшляк і чекаємо, поки зіллється зайва вода.

2. Якщо гриби великого розміру, то їх потрібно порізати, а маленькі залишаємо без змін. Кидаємо в сковороду вершкове масло і розігріваємо його, потім закидаємо підготовлені лисички, солимо і смажимо поки не піде зайва волога.

3. Ріжемо некрупно ріпчасту цибулю і додаємо її до грибів, смажимо протягом 20 хвилин, цибуля має стати м’якою.

4. Перед закінченням додаємо чорний перець і лавровий лист, трохи вершкового масла.

 

 

5. Коли масло повністю розтопиться, гриби лисички можна класти по банках, не забувайте, що вони повинні бути чистими, сухими і пастеризованими. Наприкінці потрібно залити тару до верху гарячим вершковим маслом.

6. Закручуємо банки металевими, кришками, які потрібно прокип’ятити і залишаємо їх у приміщенні з кімнатною температурою.

7. Коли банка охолоне, її можна перенести в інше місце на постійне зберігання, головне, щоб температура не була більше 23 градусів.

Рецепт білих грибів на зиму в банках

Завдяки маринуванню, можна зберегти найбільшу цінність білих грибів. Для тих, хто хоче запастися на зиму вітамінами і вуглеводами, заготівля білих грибів є невід’ємною частиною.

Для приготування грибів знадобляться:

  • гриби білі 2,5 кілограма
  • оцтова ессеція 250 мл
  • лаврушка
  • сіль 20 грам
  • аніс
  • цукровий пісок 40 грам
  • гірчиця зернова
  • чорний перець горошком
  • гвоздика

Рецепт білих грибів

Покрокове виконання:

1. Слід перебрати білі гриби, так як необхідні тільки міцні і молоді. Нарізати їх невеликими шматочками, приблизно 1,6 сантиметра. Ставимо кип’ятитися воду і після закипання, закидаємо в неї гриби. Готуємо приблизно 25 хвилин, постійно позбавляючись від пінки.

2. Готові білі гриби кладемо в підготовлену тару і займаємося маринадом. У воду, яка закипіла, закидаємо сіль і цукровий пісок, аніс, петрушку, кріп, лаврушку, перці і зернову гірчицю, все перемішуємо. Чекаємо закипання, вливаємо оцет і залишаємо протягом трьох хвилин, не чіпаючи.

3. Маринад приготувався і тепер його можна розлити по скляних ємкостях. Коли отриманий маринад розлитий, білі гриби потрібно накрити попередньо простерилізованими кришками і поставити банки в воду, щоб знову простерилізувати. Сама робота займає приблизно 25 хвилин при температурі 90 градусів, для півлітрових банок цей час становить 15 хвилин, а для літрових близько 20. Коли вказаний час вийшов, ємкості закривають кришками і потім перевертають вниз.

4. Потім ємкість з маринованими білими грибами обов’язково потрібно закутати теплою ковдрою або декількома рушниками, це робиться для того, щоб час нашої стерилізації проходив, як можна довше.

5. Наступний етап дочекатися остигання і прибрати отримані банки на зберігання. Підійде місце, в якому досить прохолодно і мало світла, а температура не більше п’яти градусів тепла.

Відео: Як маринувати гриби на зиму в домашніх умовах

Консервовані гриби на зиму в залежності від обраного рецепту може стати приємним заняттям, яке в зимовий час принесе багато користі і вітамінів. А також може стати прекрасним доповненням до страв, які знаходяться на святковому столі.

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!

 

Консервовані гриби на зиму: Рецепт приготування в банках