Консервовані гриби на зиму: Рецепт приготування в банках
Відео: Як швидко закрити гриби в домашніх умовах
Консервація грибів на зиму, починається восени, оскільки саме тоді в лісових масивах з’являється величезна різноманітність грибів. Лисички є одними з найсмачніших грибів, далі опишемо рецепт приготування грибів лисичок на зиму.
Консервуємо гриби лисички в домашніх умовах
Для приготування знадобляться:
- масло вершкове
- сіль без вмісту йоду
- самі лисички
- чорний перець горошком
- лаврушка
Покрокове виконання:
1. Обробляємо гриби від гілок, листя і всього іншого, після чого ретельно миємо у воді не один раз, відкидаємо в друшляк і чекаємо, поки зіллється зайва вода.
2. Якщо гриби великого розміру, то їх потрібно порізати, а маленькі залишаємо без змін. Кидаємо в сковороду вершкове масло і розігріваємо його, потім закидаємо підготовлені лисички, солимо і смажимо поки не піде зайва волога.
3. Ріжемо некрупно ріпчасту цибулю і додаємо її до грибів, смажимо протягом 20 хвилин, цибуля має стати м’якою.
4. Перед закінченням додаємо чорний перець і лавровий лист, трохи вершкового масла.
5. Коли масло повністю розтопиться, гриби лисички можна класти по банках, не забувайте, що вони повинні бути чистими, сухими і пастеризованими. Наприкінці потрібно залити тару до верху гарячим вершковим маслом.
6. Закручуємо банки металевими, кришками, які потрібно прокип’ятити і залишаємо їх у приміщенні з кімнатною температурою.
7. Коли банка охолоне, її можна перенести в інше місце на постійне зберігання, головне, щоб температура не була більше 23 градусів.
Рецепт білих грибів на зиму в банках
Завдяки маринуванню, можна зберегти найбільшу цінність білих грибів. Для тих, хто хоче запастися на зиму вітамінами і вуглеводами, заготівля білих грибів є невід’ємною частиною.
Для приготування грибів знадобляться:
- гриби білі 2,5 кілограма
- оцтова ессеція 250 мл
- лаврушка
- сіль 20 грам
- аніс
- цукровий пісок 40 грам
- гірчиця зернова
- чорний перець горошком
- гвоздика
Покрокове виконання:
1. Слід перебрати білі гриби, так як необхідні тільки міцні і молоді. Нарізати їх невеликими шматочками, приблизно 1,6 сантиметра. Ставимо кип’ятитися воду і після закипання, закидаємо в неї гриби. Готуємо приблизно 25 хвилин, постійно позбавляючись від пінки.
2. Готові білі гриби кладемо в підготовлену тару і займаємося маринадом. У воду, яка закипіла, закидаємо сіль і цукровий пісок, аніс, петрушку, кріп, лаврушку, перці і зернову гірчицю, все перемішуємо. Чекаємо закипання, вливаємо оцет і залишаємо протягом трьох хвилин, не чіпаючи.
3. Маринад приготувався і тепер його можна розлити по скляних ємкостях. Коли отриманий маринад розлитий, білі гриби потрібно накрити попередньо простерилізованими кришками і поставити банки в воду, щоб знову простерилізувати. Сама робота займає приблизно 25 хвилин при температурі 90 градусів, для півлітрових банок цей час становить 15 хвилин, а для літрових близько 20. Коли вказаний час вийшов, ємкості закривають кришками і потім перевертають вниз.
4. Потім ємкість з маринованими білими грибами обов’язково потрібно закутати теплою ковдрою або декількома рушниками, це робиться для того, щоб час нашої стерилізації проходив, як можна довше.
5. Наступний етап дочекатися остигання і прибрати отримані банки на зберігання. Підійде місце, в якому досить прохолодно і мало світла, а температура не більше п’яти градусів тепла.
Відео: Як маринувати гриби на зиму в домашніх умовах
Консервовані гриби на зиму в залежності від обраного рецепту може стати приємним заняттям, яке в зимовий час принесе багато користі і вітамінів. А також може стати прекрасним доповненням до страв, які знаходяться на святковому столі.
Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!