Квашені кавуни на зиму: рецепт, інгредієнти та як готувати

Рецепт квашених кавунів на зиму


Квашені кавуни в бочкі, банках рецепт приготування

Кавуни, у більшості людей асоціюються з літом і свіжістю, але для деяких набагато приємніше відкрити баночку квашених кавунів взимку і згадати гарячі літні дні, плюс до всього, таке квашення не раз рятувало чоловіків, після алкогольної інтоксикації, це одне з найпопулярніших народних методів боротьби з похміллям. Для всіх категорій людей, перерахованих вище, і для тих хто просто хоче поекспериментувати, ми сьогодні поділимося рецептами квашених кавунів.

Як зробити квашені кавуни в бочкі

Для цього способу квашіння, Вам знадобляться плоди однакового розміру, цілі, стиглі, бажано пізніх сортів, їх маса не повинна перевищувати 2кг.

Готові кавуни потрібно гарненько помити, після чого візьміть голку, і проткніть ягоду в 10-15 різних місцях, робиться це для того, щоб розсіл швидше потрапив всередину, а період бродіння почався якомога раніше.

Далі, нам знадобиться дерев’яна бочка, її потрібно буде ретельно вимити і висушити, робіть це все заздалегідь. У бочку укладіть кавуни і залийте їх гарячим розсолом. Розсіл приготуйте, так, щоб не додавати ніяких спецій після, на 10 літров води покладіть приблизно 750граммов солі.

Після, цього Ви можете вибирати, як саме проводити квашіння кавунів в бочкі:

  • У капусті
  • З яблуками
  • Квашені кавуни в банках


Квашені кавуни в капусті

Для квашіння потрібно підбирати невеликі плоди, до 2кг. Їх укладаємо в бочку рядами, розбавляючи їх капустою. Дно заповнюємо шинкованой капустою, шар її повинен бути не більше 12см. Зверху викладаємо кавуни, так щоб, вони не стикалися один з одним і стінками бочки. Порожнечі, які утворилися заповнюють капустою, верхній шар також повинен бути з капусти. Накриваємо марлею, закриваємо кришкою, зберігаємо в підвалі або в іншому прохолодному місці.

Читайте також: Консервування помідорів, рецепти на зиму

Рецепт квашених кавунів

Як квасити кавуни з яблуками

Як і в попередніх випадках, беремо зрілі кавуни, миємо, закладаємо в бочку, в порожнечі між кавунами і стінкою бочки засипаємо яблука. Але, оскільки між двома круглими об’єктами (яблуками і кавунами), пустот не уникнути, їх засипають промитим піском. У процесі заповнення, бочку періодично заливають розсолом. Після останнього шару кавунів насипаємо пісок, тонким шаром, до 5см. Зверху наливаємо розсіл, так, щоб вище піску був шар розсолу 10см. Уважно дивіться за тим, щоб шар кавунів не оголити.

Квашені кавуни в банках на зиму

Якщо у Вас немає підходящої бочки для засолювання, або вам не до душі таке соління, для Вас ми пропонуємо рецепт закрутки кавунів в банках.

Попередньо відберіть кавуни, помийте їх розріжте на частини, якщо у кавуна товста шкура, її краще зрізати.

Далі підготуйте банки для закрутки, помийте їх і обробіть. В одну літрову банку Вам слід покласти: одну чайну ложку цукру, ложку солі також додайте 9% оцту. Після чого додайте в банку нарізані кавуни, закатати банку. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Відео: Як квасити кавуни в банках та бочці на зиму

Зберігайте кавуни в місці, де немає доступу сонячного тепла, а температура буде не високою. Квашіння бажано з’їсти за зиму, щоб не допустити закисання.

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом квашених кавунів Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Читайте також: