Квашені кабачки на зиму: покроковий рецепт з фото

Як квасити кабачки на зиму в домашніх умовах


Квашені кабачки на зиму: Рецепт приготування з фото

Заготовки дуже потрібні і бажані в кожній родині. Адже як можна провести зиму без таких смачних доповнень до основної їжі, як солоні помідори, огірки, різні мариновані салати?

У цій статті ми розповімо Вам, як готується дуже смачна овочева закуска — квашені кабачки на зиму, приєднуйтесь.

Отже, для швидкого приготування квашених кабачків нам буде потрібно:

— Кабачки — 2 кг,
— Часник — 3 — 4 головки,
Отже, для швидкого приготування квашених кабачків нам буде потрібно:— Сіль — 80 грамів,
— Цукровий пісок — 10 грамів,
— Лавровий лист — 4 — 5 шт.,
— Листя вишні,
— Кріп,
— Запашний перець — 10 горошин,
— Чорний перець — 10 горошин,
— Насіння коріандру — 1 год. ложка,
— Вода — 1л.

Рецепт приготування квашених кабачків на зиму

Підготувавши всі вище згадані інгредієнти, нам належить зануритися в сам процес приготування, і зробимо ми це прямо зараз.



Рецепт приготування квашених кабачків
Кабачки сортуємо. Відбираємо молоді, без пошкоджень плоди зі щільною м’якоттю. Промиваємо кабачки в холодній проточній воді. Даємо воді стекти. Нарізаємо кружальцями завтовшки 1,5-2см.

Після чого зрізаємо з кабачків тонким шаром шкірку. Часник очищаємо і споліскуємо. Нарізаємо тонкими пластинками.

Як квасити кабачки на зиму

В окремій каструлі готуємо маринад. Для цього в одному літрі води розчиняємо 80 грамів солі і 10 грамів цукрового піску. Все добре перемішуємо і варимо приблизно близько 5 хвилин. Додаємо в розчин перець духмяний і чорний, лавровий лист і коріандр. Ще проварюємо 5 хвилин. Маринад готовий. Охолоджуємо його до теплого стану.

квашені кабачки +на зиму

Тоді на дно підготовлених сухих чистих банок кладемо часник, листя вишні і крупно нарізану, промиту зелень кропу. Щільно укладаємо підготовлені кабачки. Заливаємо теплим маринадом наповнені банки. Накриваємо кришками і витримуємо їх 2-3 дня при кімнатній температурі. Потім поміщаємо банки в каструлю з гарячою водою, для стерилізації. Стерилізуємо банки ємкістю 0,5 літрів 10 хвилин. Потім закриваємо їх капроновими кришками. Охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику.

квашені малосольні кабачки рецепт

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт квашених кабачків на зиму Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим. З вами був ваш улюблений сайт Корисні поради садоводам та городникам.

Читайте також: