Квашені огірки на зиму в банках, рецепт приготування

Рецепт квашених огірків на 3-х літрову банку


Відео: Квашені огірки на зиму в банках, рецепт приготування

Дбайливі господині намагаються влітку законсервувати запас всіх доступних овочів, фруктів та ягід. Огірки серед всього цього різноманіття займають чи не найголовніше місце. Можна обійтися без будь-якого екзотичного салату на зиму, але без огірків — ні в якому разі.

У магазинах круглий рік на полицях ми спостерігаємо чудову пишність різних огірочків від великих до самих крихітних, але квашені огірки в банках в магазині не знайдеш. Квашені огірки можна купити хіба що на ринку, де їх продають з бочок або відер. Це, мабуть, найстаріший рецепт, який нам дістався від наших батьків, а їм від своїх.

У цьому рецепті ми приготуємо квашені огірки на зиму в банках, дані огірочки по своєму смаку не відрізняються від бочкових, а приготувати їх зуміє будь-яка господиня.

Відео: Квашені огірки на зиму в банках

Цей рецепт по праву вважається традиційним, в ньому присутні і листя хрону, та часник з кропом. Квашені огірки готують без консервантів, вони прекрасно почуваються у міській коморі протягом усього довгого і холодного осінньо-зимового періоду.

Інгредієнти на банку обсягом 3 л:

  • огірки -2 кг (приблизно),
  • лист хрону — 1,
  • зубчики часнику — 3,
  • лавровий лист — 1,
  • лист смородини — 3-5,
  • лист вишні — 3-4,
  • кріп зрілий — кілька парасольок,
  • перець духмяний — 3 горошини,
  • перець горошком — 6 шт.,
  • сіль — 3 ст. ложки,
  • вода — 1,2 літра (приблизно).

Як квасити огірки на зиму в банці щоб були хрумкі

Як квасити огірки на зиму в банці щоб були хрумкі

Якщо огірочки зібрані кілька днів тому, то потрібно повернути їм свіжість і покласти на кілька годин в холодну воду. Зазвичай ми не знаємо, коли були зібрані огірочки, куплені на ринку, тому ця процедура буде не зайвою. Банки підготуємо, добре вимиємо і простерелізуємо. На дно кожної банки укладемо зернятка перчика, лавровий лист, листя смородини, вишні, запашний перець.



Рецепт квашених огірків на 3 літрову банку

Почнемо укладати огірочки, максимально заповнюючи банку. Великі огірочки кладемо вниз, дрібненькі — ближче до верху. Перемежовуються овочі листочками хрону, гілочками кропу і нарізаними зубчиками часнику.

як приготувати квашені огірки

Заздалегідь приготуємо розсіл: на трилітрову банку нам знадобиться приблизно 1,2 літра води, може, трохи більше в залежності від щільності наповнення. Солі беремо з розрахунком 3 столових ложки на трилітрову банку. Розсіл кип’ятимо і охолоджуємо.

Читайте також: Квашені помідори в банках — рецепт приготування

Наповнюємо банки холодним розсолом і залишаємо на 2-3 дні для бродіння. Температура приміщення, де стоять банки, не повинна перевищувати 25 градусів, інакше огірки можуть вийти м’якими. Вода поступово буде мутніти, а на поверхні банки буде утворюватися піна. На цей період рекомендуємо банку накрити шаром марлі, так щоб повітря потрапляло, а пил ні.

самий український рецепт квашених огірків

Через 3 дні розсіл зіллємо. Як бачите процес бродіння пройшов успішно, вода каламутна.

+у квашених огірках мутний тягучий росіл

Прокип’ятимо розсіл і заллємо їм банку на 15 хвилин, проціджуючи через марлю.

квашені огірки на 3 літрову банку

Потім зіллємо і ще раз прокип’ятити. Потрібно буде додати трохи води, так як при кипінні частина випарується. Наповнимо банку гарячим розсолом і закручуємо. Перевернемо, залишимо до охолодження.

як квасити огірки в банці

квашені огірки через три дні

Ідеальна закуска на зиму готова, радимо Вам приготувати смачні квашені огірочки на зиму, навіть якщо у Вас немає дубової бочки, не варто відмовляти собі в задоволенні випробувати домашні огірочки, приготуйте їх в банках.

Відео: Смачні та хрусткі квашені огірки, як бочкові

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт квашених огірочків в 3-х літрових банках Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим. З вами був ваш улюблений сайт Корисні поради садоводам та городникам.