Лечо з перцю та помідорів на зиму: покроковий рецепт з фото

Як приготувати лечо з болгарського перцю на зиму


Лечо з перцю та помідорів на зиму. Рецепт приготування з фото

Лечо з болгарського перцю готують по-різному солодким або гострим, більш густим або більш рідким. У лечо додають моркву, цибулю або часник. Болгарське лечо включає тільки помідори і солодкий перець. Цей рецепт лечо з перцю та помідорів найбільш простий.

Інгредієнти (на 9 порцій):

  • Перець болгарський 1 кг;
  • Томат-пюре 1 кг;
  • або помідори 1,5 кг;
  • Сіль 20-30 г;
  • Цукор 50 г;

Для приготування лечо з перцю також знадобляться:

  • сито;
  • каструля на 2 літри;
  • три півлітрові банки з кришками;
  • ключ для закачування;

Покроковий рецепт приготування Лечо з болгарського перцю:

Перед тим, як приготувати лечо з помідорів і перцю, потрібно підготувати всі інгредієнти.

Покроковий рецепт приготування Лечо з болгарського перцю

Щоб приготувати томат-пюре самостійно, помідори миють, нарізають, проварюють.

Як приготувати лечо з болгарського перцю

Потім проварені помідори протирають через сито, відокремлюючи шкірку і насіння. Масу з помідорів уварюють на одну третину.

лечо з помідорів і перцю

Для приготування лечо з перцю солодкий болгарський перець (зелений, червоний або частково почервонілий) миють, очищають від плодоніжок і насіння.



рецепти лечо з перцю

Розрізають перець поздовжньо на смужки шириною 2 см (біля основи) або на квадратики.

як приготувати лечо з перцю

Потім на кожен кілограм томату-пюре додають 1 кілограм нарізаного солодкого перцю, кладуть цукор, сіль і кип’ятять 10 хвилин.

Як приготувати лечо з болгарського перцю

Кришки кип’ятять, банки миють і стерилізують. Для 1 кілограма перцю з 1 кілограмом томат-пюре потрібні три 0,5 літрові банки.

лечо з болгарського перцю

Гаряче лечо з перцю та помідорів розкладають в стерилізовані скляні банки, рівномірно розподіляючи перець і томат. Шматочки перцю повинні бути повністю покриті томатом.

Гаряче лечо з перцю та помідорів

Банки закривають кришками, ставлять у каструлю на дерев’яну решітку або тканинну серветку. У каструлю наливають холодну воду, на два пальці не доливаючи до верху банок, і стерилізують лечо в півлітрових банках 30 хвилин, в літрових 35-40 хвилин.

Лечо з болгарського перцю і томатів

Зберігати лечо з болгарського перцю можна в підвалі, коморі або в холодильнику.

смачне лечо, фото

При подачі на стіл лечо з помідорів та перцю можна прикрасити зеленню.

Відео: Лечо з помідор і перцю без оцту на зиму

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!