Лечо з перцю та помідорів на зиму: покроковий рецепт з фото
Як приготувати лечо з болгарського перцю на зиму
Лечо з болгарського перцю готують по-різному солодким або гострим, більш густим або більш рідким. У лечо додають моркву, цибулю або часник. Болгарське лечо включає тільки помідори і солодкий перець. Цей рецепт лечо з перцю та помідорів найбільш простий.
Інгредієнти (на 9 порцій):
- Перець болгарський 1 кг;
- Томат-пюре 1 кг;
- або помідори 1,5 кг;
- Сіль 20-30 г;
- Цукор 50 г;
Для приготування лечо з перцю також знадобляться:
- сито;
- каструля на 2 літри;
- три півлітрові банки з кришками;
- ключ для закачування;
Покроковий рецепт приготування Лечо з болгарського перцю:
Перед тим, як приготувати лечо з помідорів і перцю, потрібно підготувати всі інгредієнти.
Щоб приготувати томат-пюре самостійно, помідори миють, нарізають, проварюють.
Потім проварені помідори протирають через сито, відокремлюючи шкірку і насіння. Масу з помідорів уварюють на одну третину.
Для приготування лечо з перцю солодкий болгарський перець (зелений, червоний або частково почервонілий) миють, очищають від плодоніжок і насіння.
Розрізають перець поздовжньо на смужки шириною 2 см (біля основи) або на квадратики.
Потім на кожен кілограм томату-пюре додають 1 кілограм нарізаного солодкого перцю, кладуть цукор, сіль і кип’ятять 10 хвилин.
Кришки кип’ятять, банки миють і стерилізують. Для 1 кілограма перцю з 1 кілограмом томат-пюре потрібні три 0,5 літрові банки.
Гаряче лечо з перцю та помідорів розкладають в стерилізовані скляні банки, рівномірно розподіляючи перець і томат. Шматочки перцю повинні бути повністю покриті томатом.
Банки закривають кришками, ставлять у каструлю на дерев’яну решітку або тканинну серветку. У каструлю наливають холодну воду, на два пальці не доливаючи до верху банок, і стерилізують лечо в півлітрових банках 30 хвилин, в літрових 35-40 хвилин.
Зберігати лечо з болгарського перцю можна в підвалі, коморі або в холодильнику.
При подачі на стіл лечо з помідорів та перцю можна прикрасити зеленню.
Відео: Лечо з помідор і перцю без оцту на зиму
Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!