Як приготувати мариновані баклажани на зиму «Як гриби»

Баклажани як гриби рецепт на зиму


Мариновані баклажани на зиму «Як гриби»

Баклажани є одним з найсмачніших овочів в літній і осінній час. З них можна приготувати багато різних і здорових страв. Приготуванням цього овоча досить активно займаються в різних країнах світу. Його смажать, тушкують, запікають і додають у салати, готують з нього ікру або навіть смажать на грилі. Також баклажани можна заморожувати на зиму або маринувати. У цьому овочі міститься велика кількість корисних речовин, які сприяють зниженню холестерину, а також міститься калій. Крім того баклажан є низькокалорійним продуктом, тому його дуже люблять вегетаріанці і люди, які сидять на дієті. Але хотілося б поділитися рецептом, як приготувати баклажани, як гриби.

Баклажани як гриби на зиму: швидкий рецепт приготування

Для приготування необхідні:

  • баклажани 3 кілограми
  • вода 2,5 літра
  • сіль половина столової ложки
  • оцет 150 мілілітрів
  • лаврушка
  • часник 1 штука

Покрокове приготування маринованих баклажанів:

Гарненько промиваємо баклажани, прибираємо хвостики. Всі овочі по черзі ріжемо уздовж, щоб вийшли дві половинки і кожну з них ріжемо ще раз уздовж. Потім розрізаємо їх поперек на 4 шматочка.



Для того, щоб у овочів пропала гіркота, їх необхідно перекласти в великих розмірів каструлю і засипати сіллю.
Залишити овочі на пару годин і займатися підготовкою банок. Ретельно промиваємо їх водою, стерилізуємо і кип’ятимо кришки. Коли дві години пройшли, баклажани гарненько промиваємо від солі і займаємося підготовкою розсолу.

Баклажани як гриби рецепт на зиму

Для цього в каструлю на чотири літри виливаємо 2,6 літри води, засипаємо сіль, оцет, лаврушку і чекаємо, поки розсіл закипить. Як тільки це відбудеться, додаємо в нього баклажани і варимо не більше 14 хвилин.
Так як всі наші три кілограми не помістяться в ємкість з розсолом, то готувати доведеться частково, поступово закладаючи в розсіл овочі. Потім беремо шумівку і витягуємо баклажани, кладемо їх у підготовлені банки. Ближче до шийки закидаємо часник в кількості двох зубчиків і заливаємо все гарячим розсолом.

Закатуємо банки, найкраще брати банки 500 мл. Після чого перевертаємо їх кришками вниз і вкутуємо теплим рушником або ковдрою, залишаємо поки баклажани повністю не охолонуть. Все вважається готовим, коли банки стануть холодними. Далі їх необхідно поставити на місце для подальшого зберігання, воно має бути прохолодним і мало освітлюваним. Із зазначеної кількості баклажан в результаті повинно вийти приблизно 8 баночок на 500 мл.

Баклажани як гриби відео — рецепт

Перед тим, як подавати страву на стіл, баклажани краще порізати шматочками поменше і полити олією, додати порізану цибулю, часник і трохи зелені. Таким чином, виходять мариновані баклажани як гриби, які неможливо відрізнити за смаком від грибочків. Наступне, що є важливим, це інгредієнти для їх приготування, які є у кожної господині в будинку. А коли зробити такі заготовки не один раз, то часу на їх приготування буде йти все менше, а в результаті буде виходити дуже смачна страва на зимовий час.

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом маринованих баклажанів на зиму Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Читайте також: