Як приготувати мариновані баклажани з часником на зиму

Мариновані баклажани: швидко і смачно (з морквою, часником та зеленню)


Мариновані баклажани

Приготувати смачні мариновані баклажани дуже просто. Синенькі фаршируються морквою, зеленню, цибулею і часником. Такі баклажани відмінно підійдуть до різноманітних гарнірів, м’ясних і картопляних блюд.
Маринувати баклажани досить просто і швидко. Овочі, якими нафаршировані баклажани, надають їм не тільки відмінні смакові якості, але і є «декором» баклажанів.

Мариновані баклажани на зиму — необхідні інгредієнти для приготування:

— Баклажани — 8-10 шт .;
— Морква — 1-2 шт .;
Мариновані баклажани на зиму - необхідні інгредієнти для приготування:— Цибуля — 2 головки;
— Зелень петрушки;
— Часник — кілька зубків.

Для маринаду:

— Вода — 1 літр;
— Сіль — 50 гр .;
— Цукор — 50 гр .;
— Оцет — 50 гр .;
— Масло рослинне — 50 гр.

Час приготування: 40 хвилин + 2-3 дні (час маринування баклажанів).

Мариновані баклажани з часником та морквою: покроковий цецепт з фото

Баклажани ретельно помийте і відріжте корінці.

Баклажани мариновані з часником та морквою
Відваріть їх протягом 5 хв у підсоленій воді.

Баклажани мариновані з часником

Злийте воду і покладіть баклажани під прес, щоб вийшла зайва рідина і гіркота. Потім у баклажанах зробіть поздовжній надріз на 2/3 глибини баклажанів.

Мариновані баклажани рецепт

Очистіть цибулю і моркву.

баклажани мариновані з морквою

Цибулю наріжте півкільцями.

мариновані баклажани на зиму



Моркву наріжте соломкою або натріть на спеціальній тертці.

мариновані баклажани з часником і зеленню

Зелень петрушки дрібно наріжте.

мариновані баклажани з цибулею

Часник подрібніть.

Часник подрібніть.

З’єднайте всі інгредієнти.

З'єднайте всі інгредієнти.

Нафаршируйте ними підготовлені баклажани.

Нафаршируйте ними підготовлені баклажани.

Складіть всі баклажани в каструлю.

Складіть всі баклажани в каструлю.

Приготуйте маринад. Для цього з’єднаєте в каструлі сіль, цукор, оцет і масло. Залийте все водою.

Приготуйте маринад. Для цього з'єднаєте в каструлі сіль, цукор, оцет і масло. Залийте все водою.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Залийте фаршировані баклажани гарячим маринадом.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Залийте фаршировані баклажани гарячим маринадом.

Залиште баклажани до повного охолодження рідини.

Мариновані баклажани з морквою на зиму
А потім поставте їх у холодильник і залиште маринуватися на кілька днів.

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом маринованих баклажанів з часником та морквою на зиму Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Читайте також: