Мариновані гриби на зиму: кулінарний рецепт приготування з фото

Як маринувати гриби в домашніх умовах


Мариновані гриби на зиму, рецепт приготування та як маринувати

Ділюся простим рецептом маринованих грибів на зиму. Вони вийдуть точно такими, як Ви любите, адже кількість спецій регулюєте саме Ви! З магазинними не зрівняються, рекомендую!

Рецепт приготування маринованих грибочків:

Особисто я просто обожнюю мариновані гриби. Вони добре поєднуються з будь-якими м’ясними стравами і гарнірами. А ще їх зручно додавати в салати.

Читайте також: Консервовані гриби на зиму

Так що я впевнена, що Вам цей рецепт маринованих грибочків на зиму сподобається! У мене вони виходять з насиченим смаком, кислуваті і солоні. Але якщо Ви любите ніжне поєднання, додайте менше оцту, цукру і солі. Бажаю удачі!

Інградієнти:

  • Печериці — 1 кілограм;
  • Вода — 2 літра;
  • Оцет — 150 грам (середньої концентрації);
  • Сіль — 2 ст. ложки;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Перець горошком — 5 штук;
  • Лист лавровий — 3 штуки.

Кількість порцій: 5-6



Як приготувати «Мариновані грибочки на зиму»

1. Гриби ретельно миємо, очищаючи від дрібного сміття. Відкинемо на друшляк.

Мариновані гриби на зиму, рецепт приготування

2. Зазначену кількість води доводимо до кипіння з цукром і сіллю. Коли і цукор, і сіль розчиняться, додамо перець і лавровий лист. Коли закипить, вливаємо оцет, додаємо гриби і зменшуємо вогонь.

Рецепт приготування маринованих грибочків:

3. Варимо годину на маленькому вогні. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові гриби розкладаємо по банках і закриваємо їх на зиму.

Як маринувати гриби в домашніх умовах

4. А взимку дістаємо їх і подаємо з кільцями цибулі, маслом і спеціями за смаком!

Відео: Смачний рецепт маринованих грибів

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!