Мариновані кабачки

Мариновані кабачки на зиму в банках


Мариновані кабачки на зиму рецепт приготування

Солодкуваті, соковиті і хрусткі мариновані кабачки на зиму під гострим маринадом зі щедрим додаванням ароматного часнику та нотками свіжого кропу. Мариновані кабачки по-корейські, рецепт приготування яких пропонується, готується у вигляді салату. А спосіб шинкування кабачків за допомогою терки для корейські моркви надає страві красивий і оригінальний вигляд. До того ж, тонко подрібнені овочі дуже швидко маринуються. Досить всього двох годин, щоб вони повністю просочилися смачним пікантним соусом. І закуску відразу можна подавати на стіл.

Треба сказати, що мариновані кабачки бистрого приготування з’їдаються не менш швидко! Вони добре смакують разом зі смаженою картоплею або м’ясом, а також просто як холодна закуска під міцні напої. До цього базового рецепта можна додавати додаткові інгредієнти, але це вже на любителя.

На три порції вам знадобляться:

— 1 кабачок,
— 3 зубчики часнику,
— ½ пучка зелені,
— 1 — 2 ст.л. оцту (9%),
— 4 ст.л. рослинної олії,
— 1 ст.л. цукру.
— ½ ч.л. солі,
— Перець за смаком.

Мариновані кабачки рецепт швидкого приготування

Зрізаємо з кабачка шкірку і натираємо його на тертку для корейської моркви, щоб вийшли красиві акуратні соломинки. При цьому методі шинкування, на відміну від натирання на звичайну тертку, кабачки виходять соковитими і хрусткими. Засипаємо ½ ч.л. солі і перемішуємо. Так цей овоч випустить зайвий сік. Залишаємо на п’ятнадцять хвилин.

Мариновані кабачки
А поки готуємо маринад. Очищаємо часник від лушпиння і пропускаємо через прес. Промиваємо і подрібнюємо зелень.



Мариновані кабачки рецепт
Змішуємо в одній мисці рослинне масло, оцет, цукор, перець чорний мелений і зелень.

Змішуємо в одній мисці рослинне масло, оцет, цукор, перець чорний мелений і зелень.
Натертий кабачок віджимаємо руками, щоб стекла зайва рідина. Заливаємо маринадом.

marunovani-kabachku-6 (2)
Залишаємо на холоді. Щоб закуска була повністю промаринована, вистачить і двох годин.

Мариновані кабачки на зиму
Як варіант, кабачки можна не тільки натерти, а й просто дрібно порізати. Наприклад, тонкими кружечками. Якщо кабачки зовсім молоді, то можна не очищати їх від шкірки. Із зелені можна брати кріп і петрушку.

Як варіант, кабачки можна не тільки натерти, а й просто дрібно порізати.

Замість столового оцту спробуйте додати яблучний. Він додасть ароматні нотки вашій страві. Оригінальні східні нотки додадуть трохи обсмажене на маслі кунжутне насіння або чайна ложечка кунжутного масла.

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт  маринованих кабачків на зиму Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим. З вами був ваш улюблений сайт Корисні поради садоводам та городникам.

Читайте також: