Мариновані печериці в домашніх умовах на зиму

Рецепт маринованих печериць


Мариновані печериці в домашніх умовах на зиму,рецепт приготування

Мариновані печериці, закриті на зиму, вже довгий час є одним з найулюбленіших страв багатьох людей по всьому світу. Приготовані за нашим рецептом мариновані печериці  в домашніх умовах, не можуть не підкорити своїм вишуканим смаком і пряним ароматом.

Читайте також: Мариновані гриби на зиму 

Принадність таких грибів у тому, що їх можна зберігати досить тривалий час, хоча це малоймовірно, тому що печериці виходять настільки смачними, що з’їдаються в перший же тиждень після маринування, і часто на зиму залишати вже буває нічого. Так, що якщо Ви полюбляєте смачненькі грибочки то цей рецепт саме для Вас

Інградієнти:

  • Печериці — 800-900 грам;
  • Перець запашний горошком — 6 штук;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Сіль — 1 ст. ложка;
  • Лавровий лист — 5 штук;
  • Вода — 1,5 стакана;
  • Морква — 1 штука;
  • Цибуля — 2 штуки.

Кількість порцій: 10



Як приготувати мариновані печериці на зиму

Печериці потрібно ретельно вимити, дати стекти воді.

Як приготувати мариновані печериці на зиму

Підготуйте продукти для маринаду. Моркву наріжте півкільцями або соломкою. Півкільцями нарізаємо і ріпчасту цибулю.

Рецепт маринованих печериць

У каструлю кладемо гриби. Заливаємо водою (1,5-2 склянки). Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Варимо 5 хвилин.

печериці мариновані рецепт на зиму

Додаємо моркву, цибулю, цукор, сіль, спеції. Вливаємо 2 ст. ложки столового оцту. Даємо покипіти 5 хвилин. Розкладаємо по банках. Закатуємо кришками.

Відео: Готуємо мариновані печериці на зиму

Мариновані гриби шампіньйони чудово поєднуються з м’ясом і рибою, їх можна запросто додавати у всілякі салати як цілком, так і скибочками, а ще їх можна їсти самі по собі, приправивши свіжою зеленню і рослинним маслом.

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!