Морква по корейські: кулінарні рецепти на зиму з фото

Cалат з корейської моркви приготований в домашніх умовах


Морква по корейські: рецепти салату корейської моркви на зиму

Багато хто любить моркву по-корейські і купують її в магазинах. Але кожній відповідальній господині зрозуміло, що моркву по-корейські краще готувати вдома. Рецепти багато в чому повторюють один одного, але морква виходить виключно смачною і набагато кориснішою, ніж магазинна.

Морква по-корейські відноситься до гострих закусок, але в азіатській кулінарії таку моркву часто подають як гарнір до м’ясних страв. Вважається, що дане блюдо сприяє виділенню шлункового соку, що поліпшує травлення. Домашня морква по-корейські зміцнює стінки судин, а в процесі приготування зберігаються вага корисні властивості, властиві сирої моркви. Калорійність корейської моркви становить 112,6 ккал в ста грамах продуктів. При цьому найбільше в страві міститься жирів (74ккал), потім вуглеводів (36 ккал) і лише 5 ккал білка.

Пропонуємо Вам переглянути кращі рецепти корейської моркви, які є на нашому сайті:

Заготовки на зиму з моркви по корейські

Існують різні варіанти домашнього приготування салату з моркви по корейські. У більшості інгредієнтів вони повторюють один одного, але, мають також деякі особливості.

Салат з моркви по корейські на зиму

Щоб приготувати страву береться півкілограма моркви, 50 грамів соняшникової олії, половинка чайної ложки чорного меленого перцю і коріандру, столовий оцет за смаком, половина чайної ложки цукру, сіль за смаком. Моркву почистити і натерти на тертці. Додати до морквини цукор і сіль, оцет, перець і інші спеції. Все добре перемішати і відправити маринуватися в холодильник на добу.

Заготовки на зиму з моркви по корейські



Морква по корейськи з соєвим соусом

Цей рецепт оригінальний тим, що в процесі приготування додається соєвий соус. Як правило, соєвий соус не використовується для приготування моркви по-корейськи.

Інгредієнти:

  • чайна ложка оцтової есенції,
  • половина чайної ложки запашного перцю,
  • столова ложка соєвого соусу і цукру, о
  • дна цибулина,
  • два зубчики часнику,
  • півкілограма морквини,
  • половина чайної ложки червоного пекучого перцю,
  • стільки ж солі і меленого насіння коріандру,
  • сто мл. рослинного масла.

Морква по корейськи з соєвим соусом

Моркву натерти соломкою і добре пом’яти руками. Додати до моркви сіль і цукор, коріандр і перець, соєвий соус, оцет. Все дуже добре перемішати і відставити. Цибулю порізати соломкою і обсмажити на сильному вогні в рослинному маслі. Вилити цибулю разом з маслом до моркви, додати часник, пропущений через прес. Все ще раз перемішати і дати настоятися хоча б шість годин при кімнатній температурі.

Корейська морква приготована в домашніх умовах

На зиму закривати моркву в такому стилі теж можна. У підсумку Ви забезпечите себе гострою улюбленою закускою, яку при першому бажанні можна відкрити і подавати на стіл. Для приготування беруться такі продукти як кілограм моркви, головка часнику, червоний перець чилі, половинка чайної ложки коріандру, чорний мелений перець за смаком, шість столових ложок цукру, чотири столові ложки солі, три столові ложки 9% оцту, склянку олії і півлітра води.

Читайте також: Як квасити капусту на зиму

Моркву помити і почистити, натерти на тертці для корейської моркви. Часник пропустити через прес і додати до моркви. На дно банки викласти шматочки перцю чилі. Наповнити банки підготовленою морквою. Залити окропом на п’ятнадцять хвилин. У воду додати сіль і цукор, оцет і рослинне масло. Маринувати поставити на вогонь і довести до кипіння, варити одну хвилину. З банок злити воду і тут же залити моркву приготовленим маринадом, додати решту спеції. Банки замовити і перевернути, накрити ковдрою і так залишить до повного їх охолодження.

Салат з морквою і морською капустою

Cалат морква по корейські приготована в домашніх умовах

Ви знаєте, як зробити моркву по-корейські, а ось один з дуже корисних салатів з цим інгредієнтом. Для приготування береться 300 грамів стручкової квасолі, половинка лимона, 200 грамів корейської моркви, 200 грамів маринованої капусти, столова ложка соєвого соусу, рослинне масло і сіль за смаком.

Читайте також: Салат з моркви на зиму

Квасолю відварити протягом п’яти хвилин. У відварену квасолю вичавити лимонний сік, додати морську капусту і моркву. Залишається заправити салат соєвим соусом і рослинним маслом, дуже добре перемішати.

Відео: Як приготувати моркву по корейські на зиму

Рецепти моркви по-корейські з фото настільки яскраві і прості, що хочеться відразу ж приготувати цю закуску. На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом  корейської моркви в на зиму Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих Вам заготовок на зиму і до нових зустрічей!