Новорічне меню 2018: Рецепти для святкового столу

Як приготувати найсмачніші страви на Новий рік 2018


Новорічне меню 2018

Вже зовсім небагато часу залишається до настання самого довгоочікуваного свята — Нового року 2018. Безпосередньо перед святом всім нам належить виконати цілий список справ — скласти новорічне меню 2018 Нового року, купити   подарунки   для своїх рідних і близьких, скласти оригінальні   поздоровлення , підготувати тости. У цій статі ви знайдете дуже цікаві рецепти для новорічного меню 2018, які чудово підійдуть для святкового столу.

Новорічні гарячі страви 2018

Всі ми любимо салати, але як до них поставиться господарка прийдешнього року Собака? Зрозуміло, добродушний земляний пес не відмовиться від пари ложок традиційного Олів’є в своїй мисці, а, можливо, навіть добере зі столу пару апетитних рибок-шпротів. Однак, основними стравами на святковому застіллі має бути щось інше, те, що дійсно порадує нашого героя.

Картопля під соусом з цибулі – новорічне меню 2018

Картопля під соусом з цибулі

Картоплю почистити, промити і гарненько відварити в попередньо підсоленій воді до повної готовності, потім слід відвар зцідити, картоплю викласти на тарілку, залити соусом і посипати зеленню петрушки або кропом.

Приготувати цибуляний соус так: моркву, петрушку, цибулю, селеру і борошно прожарити на розтопленому маслі аж до золотистого  забарвлення. Томатну пасту спасерувати на топленому маслі, перемішуючи, з’єднати з попередньо підсмаженими борошном і коренем селери, ретельно залити овочевим відваром  і на повільному вогні проварити 30 — 40 хвилин. У самому кінці варіння додати зелень, перчик, цукор, поварити ще 4 — 7 хв, потім зцідити, а овочі протерти через сито. Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати соломкою, потім спасерувати її на попередньо розтопленому вершковому маслі, обов’язково додати трохи вина, гарненько прокип’ятити. Готовим соусом залити варену картоплю.

Картопля, відварена з ткемалі (надзвичайно смачна грузинська кухня)

Картопля, відварена з ткемалі

5  бульб картоплі середнього розміру, 100 грам топленого масла, 1/4 чашки води, 100 грам ткемалі, сіль і часник, зелень і сіль зрозуміло за своїм власним смаком.

  1. Картоплю ретельно почистити, порізати великими часточками, промити в холодній воді і викласти в каструлю.
  2. Зелень кропу, м’яти і часник дуже дрібно порізати.
  3. Все перемішати і скласти в каструлю з картоплею.Зрозуміло, туди ж покласти і топлене масло.
  4. Поверх зелені в декількох місцях викласти ткемалі. Потім залити гарячою солоною водою і покласти проварити на вогонь.

Як приготувати картоплю в молочному соусі

Десять бульб середнього розміру картоплі, дві — три чашки водної маси, 2 ложечки вівсяної або пшеничної муки, 80 грам пісного масла або можна замінити масло маргарином, зелень на свій смак.

Сиру почищену картоплю порізати рівними кубиками або кружечками, завтовшки 3 — 5 мм, потім залити окропом і проварити приблизно десять — п’ятнадцять хвилин з моменту закипання. Потім відвар обов’язково злити, залити картоплю рідким молочним соусом (бешамель) і на слабкому вогні довести до готовності. Готову картоплю заправляти сіллю і білковим або вершковим маслом.

Подавати, присипавши дуже дрібно порізаною зеленню петрушки або кропу.

Також картоплю можна зварити в шкірці, остудити, почистити, порізати дольками, кружечками або кубиками товщиною 3 — 5 мм, викласти в широку мичку, потім залити молочним рідким соусом, обов’язково довести аж до самого кипіння, заправляти сіллю і маслом.

Відео: Рецепт приготування картоплі в молочному соусі

Готується молочний рідкий соус так: пшеничне борошно спасерувати на вершковому маслі аж до світло-кремового кольору, потім остудити до 50 — 60 градусів, розвести поступово холодним молоком до консистенції вершків, обов’язково довести до кипіння, і на слабкому вогні проварити 3 – 5 хвилин, присолити і а потім зцідити воду.

Читайте також: Новорічні страви 2018: Що приготувати на новорічний стіл

Свиняче філе «Піковий» — складаємо новорічне меню 2018

Свиняче філе "Піковий"

Ось дуже смачна холодна закуска, яка підходить до всього.

Інгредієнти:

  • Філе свинини — 1, 3кг., бажано ошийок
  • Мелена паприка — 2 ч.л.
  • Приправа для свинини — 1 пачка
  • Морська сіль — за смаком
  • Перець чилі мелений- 0, 5 ч.л.
  • Розсіл — 100мл., бажано від маринованих огірків

Приготування:

  1. Філе миємо і витираємо паперовим рушником.
  2. Посипаємо приправою для свинини та іншими спеціями.
  3. Намагайтеся ретельно втирати спеції в м’ясо, після цього накриваємо і на ніч прибираємо в холодильник.
  4. Потім дістанемо м’ясо і зверху поллємо розсолом від огірків, залишимо ще на три години маринуватися.
  5. Тепер кладемо наше м’ясо в пакетик для випічки, виливаємо зверху весь маринад і ставимо в духовку на сорок хвилин при 140 градусах по Цельсію.
  6. Після сорока хвилин збільшуємо температуру до 180 і запікаємо ще рівно годину.
  7. Потім дістаємо м’ясо, охолоджуємо і на ніч прибираємо в холодильник.
  8. Після цього нарізаємо і подаємо з гірчицею.

Як зробити курячі шашлички в соєвому маринаді на Новий рік 2018

курячі шашлички в соєвому маринаді

М’ясо птиці, приготоване на вогні або на сковорідці при високій температурі без використання масла, припаде до душі багатьом.

Інгредієнти:

  • 800 г курячих грудок
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 1 упаковка помідорів чері — 250 г
  • 5 ст.л.соєвого соусу
  • 5 ст.л.кунжутного масла
  • 2,5 ст.л. каррі
  • 10 бамбукових паличок, сіль, перець

Процес приготування:

  1. Курку вимити, обсушити, порізати на невеликі шматки і викласти в миску.Додати каррі, сіль, масло і соєвий соус. Все перемішати і прибрати в холодильник на 3 години.
  2. Перець і помідори вимити і нарізати на шматочки.Нанизати на шпажки курку, перець і помідори.
  3. Нагріти сковороду-гриль і викласти шпажки, щоб вони не торкалися одна одну, інакше з’явиться багато зайвого соку.Смажити по 1,5 хвилини з двох сторін. Перекласти на іншу сковороду налити набагато води і тушкувати на середньому вогні 5 хвилин.
  4. При подачі прикрасити зеленню.

Корисні поради:

  1. Помідори використовувати краще черрі, так як вони менше втрачають вітамінів при термічній обробці.
  2. Масло для маринування може бути будь-яким, але кунжутне має виражений аромат при нагріванні.
  3. Кількість соєвого соусу може варіювати, все залежить від типу соусу.


Новорічні салати 2018 для святкового столу з фото

Новорічні салати є обов’язковим атрибутом будь-якого столу. Більш того, наповнити меню різноманітними салатами – першочергове завдання кожної господині, адже гарячого гості зазвичай їдять не так вже й багато, а ось салатики завжди користуються попитом при довгих застіллях. Крім того, салати – це страва яскрава, смачна, барвиста і по-справжньому святкова. Звичайно, якщо ви віддаєте перевагу не банальному олів’є, а щось цікавому і незвичайному.

Рецепт салату «Новорічна ніч»

Рецепт салату «Новорічна ніч»

Сьогодні ми з вами разом навчимося готувати салат «Новорічна ніч».

Для такого цікавого салату нам знадобляться:

  • філе солоного оселедця — 200 грам
  • ріпчаста цибуля — 1 штука
  • буряк — 2-3 штуки
  • солоні огірки — 3 штуки
  • морква — 4 штуки
  • яблуко (бажано кисло-солодкий сорт) — 2 штуки
  • сир твердого сорту — 150 грам
  • картопля — 4 штуки
  • яйця — 9 штук
  • пучок зелені
  • оцет — 3 столові ложки
  • цукор — пів чайної ложки
  • майонез — 300 — 400 грам
  • журавлина для прикраси — ¼ склянки
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Для початку нарізаємо філе оселедця невеликими смужками завтовшки приблизно 1 см.Поки відкладаємо в сторону. Нарізаємо тонкими кільцями цибулю, на 5 хвилин замариновуємо в трьохвідсотковому оцті, попередньо змішаному з цукром. Це додасть пікантності смаку. Картоплю, буряк і моркву відварюємо. По секрету: можна відварити все в одній каструлі. На дно каструлі кладемо буряк, потім картоплю і зверху моркву. Всі вони варяться різний час, тому будемо стежити. У міру того, як овочі зварилися, витягаємо їх з води, даємо остудити, і чистимо. Окремо один від одного натираємо охолоджені овочі на крупній тертці. Важливо залишити 2 варені морквини цілими — ними ми будемо прикрашати салат новорічним годинком.
  2. Яблука миємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо теж на крупній тертці.Відкладаємо.
  3. Яйця відварюються вкруту.Охолоджуються. 3 штуки очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  4. Всі заготовлені продукти солимо за смаком.
  5. Тепер всі продукти готові і можна «конструювати» сам салат.
  6. Викладаємо на приготовлену красиву салатницю (бажано все-таки плоску) шарами продукти в наступному порядку:
  • 1 шар: шматочки філе оселедця
  • 2 шар: мариновані кільця цибулі
  • 3 шар: подрібнена зелень
  • 4 шар: тертий буряк
  • 5 шар: майонез
  • 6 шар: солені огірки, попередньо нарізані
  • 7 шар: терта морква
  • 8 шар: яблука
  • 9 шар: сир
  • 10 шар: терта картопля
  • 11 шар: майонез
  • 12 шар: створюємо видимість снігу — посипаємо тертими яйцями (точніше – тертим яєчним білком)

Відео: Рецепти смачних салатів на Новий рік 2018

Тепер новорічні декорації: 6 яєць, зварених вкруту, ріжемо навпіл. З половинок викладаємо циферблат, а морквину використовуємо для стрілок і цифр. Додатково прикрашаємо салат дрібно нарізаною зеленню і журавлиною.

Радимо прочитати: Салати на Новий рік 2018: смачні новинки рецептів з фото та відео

Новорічний салат тайський «Бангкок»

салат тайський «Бангкок»

Інгредієнти:

  • 1 ананас
  • 150 грам яблук
  • 50 грам цукру
  • 20 грам малини
  • 25 грам лісового горіха
  • 25 грам горішків кешью
  • 40 грам груші
  • 40 грам манго
  • 40 грам персика
  • 25 грам винограду
  • мигдаль

Приготування:

Необхідно взяти досить великий ананас, видалити у нього серцевину і верхівку. Яблуко очищається від шкірки, а м’якоть нарізається на кубики, одну з частин таких кубиків потрібно запекти в мікрохвильовій печі. Друга частина яблука обсмажується на розігрітій сковороді. Після того, як яблука трохи підсмажаться, додаємо до них цукор, а після того, як пустять сік, — додаємо малину. Трохи перемішуємо. В соус додаємо подрібнені в ступі всі горіхи. Все ретельно перемішуємо. Далі беремо персик, грушу, манго, і очищаємо їх. Очищені фрукти розрізаємо на кубики. Виноград розрізаємо на шматочки і у нього видаляємо кісточки. Всі підготовлені інгредієнти укладаються в кошик з ананаса. Також туди відправляються заздалегідь підготовлені яблука. А наверх виливається приготований вами соус.

Як приготувати салат «Сосновий бір»

як приготувати салат «Сосновий бір»

Інгредієнти:

  • відварна картопля — 8шт
  • відварна яловичина — 300 грам
  • мариновані огірки — 5шт
  • цибуля — 1 шт
  • гриби — 300 грам
  • сік одного лимона
  • часник — 2 зубчики
  • олія
  • перець
  • кріп
  • сіль
  • петрушка

Приготування:

Поки буде відварюватися м’ясо, потрібно зайнятися грибами. Печериці нарізати на 4 частини, а після цього відварити у підсоленій воді. На 1,5 літра води знадобиться додати 1ст.л. солі без гірки.  Також у воду додаємо сік лимона, щоб гриби не потемніли. Варимо до закипання, а після цього ще 7 хвилин. Поки гриби гарячі, їх викладаємо в маринад, який готується з олії, дрібно нарізаного часнику, і порізаної  по 1см зелені. Все змішуємо, закриваємо і залишаємо маринуватися. Після того, як всі інгредієнти будуть готові і повністю охолонуть, починаємо робити салат. Викладаємо нарізану картоплю, м’ясо, мариновану цибулю, огірки, далі — шар з маринованих грибів, солимо, перчимо, також додаємо свіжу зелень, скільки вам подобається, і заправляємо соняшниковою олією.

Зимовий салат з запеченими овочами і фундуком – рецепт на Новий рік 2018

Зимовий салат з запеченими овочами і фундуком

Інгредієнти:

  • 3 маленьких картоплини
  • 200 гр гарбуза
  • 1/2 середнього кабачка
  • 100 гр брокколі
  • 30 гр фундука, замоченого у воді годин на 6 або будь-які інші горіхи
  • зелень

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів по Цельсію.Розрізати кабачок на 2 половинки, натерти їх часником; помити картоплю, залишити в шкірці. Посипати спеціями і травами і помістити овочі в духовку. Запікати до стану, коли вилка буде вільно проходити крізь них (кабачок — до 15 хвилин, гарбуз — до 20, картоплю -30-35 хв).
  2. Брокколі порвати на дрібні суцвіття (бажано зробити це ще за 40 хвилин до початку приготування) і готувати на пару 3 хвилини.
  3. Натерти фундук на дрібній тертці.Половину запеченого гарбуза розім’яти і змішати з горіхами.
  4. Порізати приготовану картоплю (попередньо знявши шкірку), кабачок, що залишився , половинку гарбуза, яка залишилася, і змішати їх з брокколі, зеленню, і горіхово-гарбузової сумішшю. Готово!

Новорічний салат «Зозулине гніздо»

готуємо салат «Зозулине гніздо»

Ще з самого дитинства батьки розповідають дітям про таку негарну пташу зозулю, яка підкидає свої власні яйця в чужі гнізда, а сама, про це забувши, відлітає назавжди.  Для загального розвитку ви як мама, можете показати своїй дитині як виглядає зозулине гніздо, у вигляді салату. Це дозволить не тільки урізноманітнити ваш обід, а й у формі гри зблизити вас з дитиною.Красивий і яскравий декор підвищить апетит і поліпшить засвоюваність продуктів.

Щоб приготувати салат «Зозулине гніздо» вам будуть потрібні такі продукти:

  • куряче філе — 600 грам
  • картопля — 600 грам
  • майонез — 1 банка
  • яйця курячі – 5-6 шт
  • кріп — 100 грам
  • петрушка — 50 грам
  • огірки — 2 шт
  • цибуля — 2 шт
  • яйця перепелині — 5 шт
  • оливкова олія — 2 столові ложки
  • сіль — 1 щіпка

Такий салат прикрасить оригінальний святковий стіл, може виступати за місце основної страви. Цим салатом можна нагодувати мінімум 8 — 9 осіб. Порахуйте самі, це економно і вкрай зручно.

Приготування:

  1. Візьміть каструлю на два літри води.Поставте на середній вогонь, підсоліть воду і доведіть до кипіння. Філе покладіть і накрийте кришкою. Варіть до повної готовності. Перевірте кінчиком ножа. Бульйон злийте в окрему посудину, а м’ясо викладіть на тарілку. Дайте можливість м’ясу охолонути при кімнатній температурі.
  2. Тільки після того, як м’ясо охолоне, його можна нарізати шматочками, розміром з маслину. Складіть в блюдце.
  3. Поки остигало філе, у вас була можливість почистити і помити цибулю.Далі наріжте її дрібними шматочками і залийте теплою водою на деякий час. Це позбавить вас від сліз і специфічного запаху.
  4. Картоплю очистіть, помийте і наріжте соломкою.Візьміть глибоку сковороду, налийте соняшникової або оливкової олії, посмажте і складіть в окрему тарілку.
  5. Курячі яйця зваріть вкруту і очистітьвід шкаралупи.Відокремте білки і натріть їх на тертці у вигляді соломки. Сюди ж додайте натертих огірків і за бажанням одну морквину.
  6. М’ясо змішайте з овочами, перемішайте і заправте майонезом і спеціями.Перемішайте та скуштуйте.
  7. Тепер візьміть глибоку тарілку, насипте салатгіркою.Засипте всю поверхню смаженою картоплею. По центру помістіть кулю із зелені, а посередині розкладіть відварені і почищені перепелині яйця. Салат готовий!

Новорічні закуски для святкового столу 2018

Новорічні закуски 2018 року по праву вважаються тими стравами, які створюють перше враження про новорічний стіл і тим самим благотворно сприяють створенню по-справжньому святкової атмосфери. Саме тому слід приділити особливу увагу підбору і вибору меню на новорічне свято.

Відео: Рецепти закусок на святковий Новорічний стіл

Картопляні кошики з начинкою — Новорічне меню 2018

Картопляні кошики з начинкою - Новорічне меню 2018

Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне і ефектне для якого-небудь свята і здивувати гостей, то така легка в приготуванні, але дуже красива закуска як кошики з картопляного пюре, найбільш підходящий варіант для такого випадку. Це оригінально оформлена страва прикрасить святковий стіл і допоможе урізноманітнити ваше новорічне меню. Рецепт кошиків з начинкою досить простий, а варіанти начинок для них найрізноманітніші. Дуже смачними і ситними виходять кошики з начинкою з грибного фаршу з додаванням шинки.

Як приготувати картопляні кошики з грибами і шинкою:

Для приготування кошиків будуть потрібні наступні продукти:

  • 0,5 кілограма картоплі
  • 100 г твердого сиру
  • 50 твершкового масла
  • 2 яйця
  • перець
  • сіль
  • зелень для прикраси
  • 2 ст. ложки борошна
  • 200 г печериць
  • 100 г шинки
  • 1 велика цибулина
  • соняшникова олія

Приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і відварюємо, додавши сіль за смаком.
  2. Поки картопля вариться, можна приготувати начинку для кошиків.Дрібно нарізані печериці обсмажуємо, ріжемо цибулю і шинку — і додаємо до грибів. Продовжуємо обсмажувати, додавши сіль і перець. Приготована начинка повинна охолонути.
  3. З звареної картоплі робимо пюре, ретельно його збиваємо і додаємо вершкове масло.Після того, як пюре трохи охолоне, додаємо в нього два сирих яйця, дві столові ложки борошна і половину сиру, натертого на дрібній тертці. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
  4. Деко застилаємо харчовим папером для випічки і, використовуючи кондитерський шприц, видавлюємо на папір картопляне пюре таким чином, щоб вийшли круглі кошики.Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо в неї деко з кошиками і чекаємо, поки кошички трохи не підрум’яняться. Після цього дістаємо їх, наповнюємо начинкою і посипаємо тертим сиром. Знову ставимо деко в духовку на 15 хвилин.
  5. Після приготування кошики прикрашаємо зеленню.Подавати цю страву до столу потрібно гарячою.
  6. В якості начинки для картопляних кошичків можна використовувати куряче філе з грибами, різні Апетитні, хрусткі кошики без сумніву сподобаються всім.

Вдалого приготування!

Новорічне меню 2018: рецепт чізкейка «Мандарин»

Новорічне меню 2018: рецепт чізкейка «Мандарин»

Інгредієнти для основи: 100 г пісочного печива, 30 г вершкового масла

Для сирного крему: 400 мл вершків 30%  жирності, 100 г сиру Філадельфія, 100 г сиру маскарпоне, 15 г желатину, 25 мл води, 50 мл мультифруктового соку, 150 г консервованих мандаринів (половину відкладіть для прикраси)

Для желе: 200 мл мандаринового соку, 15 г желатину, 25 мл води, 150 г цукру

  1. Подрібніть печиво, змішайте в блендері з вершковим маслом — це буде основа тістечка. Розкладіть основу в формочки для тістечок, утрамбуйте. Зверху викладіть сирний крем. Залийте мандариновим желе.
  2. Для сирного мандаринового крему: вершки збийте з сиром маскарпоне і Філадельфією, частиною нарізаних і очищених від перетинок мандаринових шматочків  і 50 г мультифруктового соку. В кінці додайте желатин.
  3. Мандаринове желе: в мандариновий сік додайте цукор, нагріваючи, розчиніть його. Коли охолоне, додайте приготований желатин, розмішайте і остудіть.
  4. Розлийте поверх крему в формочки, прикрасьте й охолодіть. Форми зніміть і подавайте тістечка на стіл.

На цьому ми завершуємо нашу статтю «Новорічне меню 2018». Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам незабутньо і вишукано зустріти Новий 2018 рік — рік Жовтої Земляної Собаки. Ще більше корисних порад до святкування ви можете знайти на нашому сайті. Нехай щастить і до нових зустрічей!