Новорічне меню 2019 року Коричневої (жовтої) Свині: Рецепти для святкового столу

Меню на Новий Рік Коричневої (жовтої) Свині або Кабана


Новорічне меню 2019: Кулінарні рецепти приготування з фото на Новий рік Коричневої (жовтої) Свині

З самого дитинства улюблене багатьма свято – Новий рік. Це свято в різних культурах має свої унікальні особливості, і навіть період святкування відрізняється, незмінно одне – в цей день всі чекають змін в кращу сторону. Новий рік це символ початку нового життя, в яку всі вступають з чистим серцем і світлими надіями.

У нашій країні традиційно готуватися до цього свята грунтовно. Всі заздалегідь продумують місце зустрічі, вбрання, подарунки ну і, звичайно ж, новорічне меню 2019.

Символ 2019 року

Символ 2019 року за східним календарем — Коричнева (жовта) Свиня або Кабан — знаходиться під заступництвом Сатурна. Планета світло-жовтого кольору підсилює енергетику знака, розкриває потенціал людини, зумовлює хід подій, відповідає за результат.

Читайте також: Рецепти салатів на новий рік 2019 з фото

Рік Свині обіцяє удачу впевненим і наполегливим людям. А це значить, що ще на підготовчих етапах слід підходити до всіх завдань активно і з фантазією. Також потрібно підбирати рецепти для новорічного столу, щоб задобрити свинку і залучити удачу в свій будинок.

Як правильно скласти новорічне меню на 2019 рік

Підготовка святкового столу це відповідальне завдання. Адже саме навколо нього в новорічну ніч прийнято збирати самих рідних і близьких серцю людей, щоб попрощатися зі старим роком і всім разом під урочистий бій курантів зустріти наступ нового.

Щоб правильно скласти новорічне меню 2019 року, потрібно подбати про те, як догодити і здобути прихильність символічного покровителя цього року. Вважається, що Коричнева (жовта) Свиня або Кабан віддає перевагу простоті і природності, вона щедра, але не марнотратна, а це означає, що святковий стіл повинен бути в міру різноманітним, а страви та напої слід обирати прості у виконанні і в той же час витончені в подачі.

Як правильно скласти новорічне меню на 2019 рік

При виборі напоїв перевагу слід віддати натуральним сокам і утриматися від надлишку міцного алкоголю, краще поставити на стіл вино або шампанське. В якості основних страв слід вибрати рецепти з рибою або морепродуктами. Хорошим варіантом буде страва з сьомги. При виборі гарнірів досвідчені господині віддадуть перевагу овочам в будь-якому вигляді.

Читайте також: Рецепти салату у формі Вогняного Півня на Новорічні свята

Новорічне меню 2019 прекрасно доповнять салати з різних інгредієнтів. При виборі закусок і десертів можна дати волю фантазії. Домашня випічка чудово доповнить святковий стіл і порадує Коричневу (жовту) Свиню або Кабана.

Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу

Ознайомившись з основними нюансами при підготовці новорічного меню, можна приступати до вибору кращих рецептів для дому. Ми розглянемо, як покроково приготувати самі апетитні з них.

Рецепти основних новорічних страв (гаряче)

Важливе місце на будь-якому святі займають гарячі страви. Саме з них найчастіше і оцінюється кулінарна майстерність господині дому. Тому до їх вибору слід підійти особливо ретельно.

Креветки під соусом до новорічного столу

Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу

Тим, хто віддає перевагу китайській кулінарії в новорічне меню 2018 можна додати креветки під соусом.

Для приготування знадобиться:

  • Креветки (800 грам);
  • 50 грам вершкового масла;
  • Вершки;
  • Петрушка;
  • Сіль;
  • Часник.

Щоб креветки вийшли і сподобалися всім гостям, потрібно покроково виконати наступні дії:



  • Розм’якшити масло, змішати його з 250 міліметрами вершків і часником.
  • Викласти отриману суміш на розігріту сковорідку і довести до кипіння.
  • Очищені креветки (800 грам) змішуємо з соусом і тушкуємо протягом десяти хвилин.
  • Далі промиту і нашатковану зелень додаємо на сковороду.
  • Креветки знову перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин. Після чого дістаємо їх, а соус потрібно залишити на слабкому вогні, щоб він вийшов більш густий.
  • Коли соус дійшов до потрібної консистенції, можна знову додати креветки і протушкувати ще пару хвилин.
  • Блюдо готове. Можна подавати до столу з рисом або пастою.

Відео: Рецепт приготування криветок під соусом

Риба в сметані до Новорічного столу

В новорічне меню 2019 можна додати дуже смачне блюдо, таке як риба в сметані.

Для приготування риби в сметані необхідно підготувати:

  • Рибне філе;
  • Вершкове масло;
  • Лимонний сік;
  • Цибулини;
  • Сіль;
  • Білий мелений перець;
  • Борошно;
  • Сметана;
  • Кріп.

Як приготувати смачну рибу в сметані

Далі покроково слідуємо інструкції:

  • Нарізаємо порційними шматочками рибне філе (800 грам).
  • Трохи посоливши і окропивши лимонним соком, ставимо в холодильник. В ідеалі філе повинно знаходитися там близько доби, але якщо час не дозволяє, достатньо хоча б пів години.
  • Розігріваємо піч до 190 градусів.
  • Готуємо форму для запікання, ретельно змащуючи її олією.
  • Дрібно нарізавши дві цибулини, викладаємо їх на дно форми.
  • Додаємо до цибулі сіль за смаком і приправи, а зверху викладаємо філе риби і ставимо в духовку приблизно на півгодини.
  • В цей час змішуємо 1 столову ложку борошна, 250 мл. сметани, сіль і мелений перець.
  • Після півгодини запікання, коли філе риби набуло білий відтінок, поливаємо його отриманою сумішшю.
  • Після цього залишаємо рибу в духовці ще на 10-13 хвилин.
  • Блюдо готове. Можна викладати на тарілки, посипати зеленню і подавати з картоплею або рисом.

Відео: Як приготувати смачну рибу в сметані на Новий Рік

Баранина по-британські на Новий Рік

Вже було сказано про те, що рецепти з курячого філе в цю новорічну ніч слід відкласти в сторону. Засмучуватися не варто, адже є дуже багато смачних страв, наприклад, з баранини.

Вашій увазі пропонується англійський спосіб приготування баранини на Новий Рік.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 р. баранини;
  • Картопля;
  • Томатна паста;
  • 300 грам цибулі;
  • Лавровий лист;
  • Часник;
  • Сіль;
  • 4 грама кмину;
  • Чорний мелений перець;
  • 50 грам жиру.

Баранина по-британські на Новий Рік

Для смачного результату, покроково виконуємо наступні пункти:

  • Нарізаємо м’ясо маленькими шматочками. Потім їх необхідно посолити і посипати спеціями.
  • Далі рівномірно викладаємо м’ясо на дно посуду, потім шар цибулі, а зверху кільця картоплі. Після чого повторюємо ці шари, і зверху останнього шару м’яса викладаємо кілька часточок часнику і нашатковану зелень.
  • Розводимо в склянці окропу 10 грам томатної пасти і отриманою консистенцією поливаємо баранину.
  • Після цього м’ясо необхідно протушкувати протягом кількох годин до м’якості і страва буде готове.

Це блюдо відмінно доповнить ситне новорічне меню 2019 року.

Новорічне меню 2019: Рататуй

Відмінним варіантом для тих, хто віддає перевагу здоровій їжі, стане французький Рататуй.

Необхідні інгредієнти:

  • Помідори;
  • Баклажани;
  • Кабачки;
  • Цибулини;
  • Перець болгарський;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Чебрець, базилік і розмарин;
  • Рослинне масло.

Новорічне меню 2019: Рататуй

Щоб зробити все правильно потрібно дуже уважно, покроково, слідувати інструкції:

  • Обережно нарізаємо тонкими кільцями овочі (крім цибулі і перцю).
  • Баклажанові кільця посолити і залишаємо на 15 хвилин, після чого їх необхідно промити водою і добре просушити.
  • Потрібно заздалегідь болгарський перець в пакет для запікання і помістити в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини до появи темних плям на шкірці.
  • Помідори, що залишилися, потрібно очистити від шкірки. Для цього робляться хрестоподібні надрізи на кожному помідорі, а потім обливаємо окропом.
  • Очищені помідори нарізати кубиками.
    остиглий перець, потрібно очистити від кісточок і дрібно нарізати.
  • Очищену і дрібно нарізану цибулю обсмажуємо з оливковою олією близько 5 хвилин.
  • Додаємо на сковорідку кубики помідори й тушкуємо на маленькому вогні приблизно 10 хвилин.
  • Туди ж додаємо перець, сіль і приправи і все це тушкуємо близько 5 хвилин.
  • Якщо є можливість, то слід подрібнити отриманий соус в блендері.
  • На дно об’ємної форми виливається соус.
  • Далі по черзі викладаються кружечки овочів.
  • Розтираємо часник з сіллю, додаємо рослинне масло і спеції за смаком і добре все перемішуємо.
  • Поливаємо отриманою сумішшю овочі.
  • Накриваємо все це фольгою і ставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Час запікання залежить від бажаної м’якості овочів. Приблизно можна залишити на годину, а потім зняти фольгу і пропекти все ще хвилин 15.

Новорічне меню 2019 з цим блюдом обов’язково припаде до смаку всім гурманам за святковим столом.

Рецепти закусок і салатів на Новий Рік 2019

Цей новий рік дарує чудову можливість працьовитим господиням для експериментів. Коричневій (жовтій) Свині або Кабана припадуть до смаку незвичайні закуски і салати.

Тарталетки до новорічного столу

Оригінальні рецепти закусок можна зробити, використовуючи наступні інгредієнти:

  • Оселедець;
  • Вершкове масло;
  • Морква;
  • Плавлений сирок.

Для приготування цієї закуски потрібно:

  • Відварити і очистити від шкірки морквину.
  • Очистити від кісток рибу.
  • Перекручуємо через м’ясорубку рибу, вершкове масло, плавлений сир і моркву.
  • Отриману суміш подрібнюємо в блендері.
  • Далі суміш можна подавати як закуску з хлібом, картоплею, яйцями і свіжими овочами.

Рецепти закусок і салатів на Новий Рік 2019

Крабовий салат до святкового Новорічного столу

Навіть самі звичайні речі під Новий Рік можуть знайти особливий новий смак.  Крабовий салат можна додати в новорічне меню 2019 року з абсолютно новою подачею. Наприклад, в якості крабового листкового торта.

Необхідні інгредієнти:

  • Крабові палочки;
  • Картопля;
  • Морква;
  • Яйця;
  • Майонез.

Крабовий салат можна зробити наступним чином:

  • 5 картоплин і 4 морквини необхідно відварити і очистити від шкірки.
  • Потім натираємо їх на тертці.
  • Яйця також потрібно зварити і очистити.
  • Відокремлюємо жовтки від білків і дрібно нарізаємо білки.
  • Дрібно нарізаємо крабові палички.
  • Далі приступаємо до пошарового викладання всіх інгредієнтів у формі кола, змащуючи майонезом через один шар:

Читайте також: Cмачні салати на Новий рік, рецепти з фото 2019

  • Першим шаром викладаємо картоплю;
  • Потім крабові палички;
  • Дрібно нарізаний білок;
  • Знову картопля;
  • Морква з майонезом;
  • І прикрашаємо все жовтком.

Відео: Як приготувати салат з крабових паличок

Також можна включити в новорічне меню 2019 року самостійно приготовані соуси на основі натуральних інгредієнтів. Можна до того ж взяти на себе відповідальність за приготування новорічних напоїв для дому. Це додасть вишуканості свята і приємно здивує всіх гостей. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.