Рецепти пасок в хлібопічці до Великодня

Як спекти паску в хлібопічці? Рецепт приготування смачного куліча


Паска в хлібопічці рецепт приготування до Великодня з фото

Ось-ось на календарі наступає Велике свято Пасхи, а значить, пора готуватися до святкування, фарбувати яйця, прибирати квартиру, і, звичайно ж, випікати паски.

Паска — це один з найголовніших атрибутів Великодня, адже крім того, що паска обов’язково повинна бути у великодньому кошику і на святковому столі, прийнято ще ходити в гості до друзів і близьких і дарувати їм невеликі пасочки. Випікання пасок — довгий процес, адже для того, щоб паска вийшла повітряною і довго залишалася м’якою, слід дотримуватися всіх нюансів, які прописані в рецептах. А ви знаєте, як пофарбувати яйця на Великдень буряком?

Читайте також: Рецепт паски з родзинками на Великдень

Однак, якщо на кухні є хлібопічка, то турбуватися про тимчасові витрати не варто! Паска приготована в хлібопічці, рецепти, виходять такі ж смачні, як і при стандартному випіканні в духовій печі, однак сил і часу на це йде вдвічі менше, адже хлібопічка робить все сама.

Рецепт класичної паски з родзинками в хлібопічці

Ізюм — це один з найпоширеніших інгредієнтів, які додають паску, адже він знаходиться у вільному доступі і коштує недорого, а крім цього, він надає пасці солодкий смак і володіє масою корисних речовин. Якщо переглянути фото пасок в хлібопічці і рецепти, то родзинки можна побачити практично скрізь. Додавати родзинки чи ні — звичайно, особиста справа кожного.

Що необхідно для рецепта класичної паски:

  • 6 столових ложок цукру;
  • Яйця (4 шт);
  • Вершкове масло (150 гр);
  • Сухі дріжджі (2-3 чайних ложки);
  • Один стакан родзинок;
  • Цукрова пудра;
  • Борошно (півкілограма);
  • Молоко (100 гр)
  • Ванілін (за смаком);


Спосіб приготування класичної паски в хлібопічці:

У відро від хлібопічки насамперед слід всипати дріжджі, потім додати просіяне борошно, яйця, молоко, цукор, масло, ванілін. Потім, слід промити родзинки і трохи присипати їх борошном, укласти окремо від відра, в диспенсер для сухофруктів. Далі, встановити режим «Випічка» з родзинками, відзначити, що розмір паски великий та чекати, поки хлібопічка зробить свою справу!

Як спекти паску в хлібопічці? Рецепт приготування смачного куліча

Рецепт паски для хлібопічки

Незважаючи на те, що рецепти пасок в хлібопічці прості, є ще один варіант — лідер серед найпростіших рецептів.

Для приготування смачної паски знадобитися:

  • Борошно (500 гр);
  • Яйця (3шт);
  • Вершкове масло (120 гр);
  • Цукор (один стакан);
  • Дріжджі (2-3 чайних ложки);
  • Для смаку: мелені волоські горіхи або сухофрукти;

Спосіб приготування, покрокова інструкція:

  • Змішати всі інгредієнти в відерці від хлібопічки;
  • Встановити програму «Солодкий хліб». У разі, якщо в хлібопічки немає саме такої програми, то слід обрати ту, яка найдовше замішує тісто;
  • Встановити світлий колір скоринки;
  • Поки паска готуватиметься в хлібопічці, можна подумати над тим, як і чим її прикрасити;

Великодня паска в хлібопічці

Необхідні інгредієнти:

  • Вершкове масло (100гр);
  • 250 мл жирного молока;
  • 2 курячих яйця;
  • Склянка цукру;
  • Пакетик ваніліну;
  • Натерта цедра одного середнього лимона;
  • Сіль (половинка чайної ложки);
  • 5 склянки борошна;
  • Пакетик дріжджів;
  • Подрібнені волоські горішки та курага.

Великодня паска в хлібопічці

Спосіб приготування:

Вершкове масло слід розтопити, потім, поки воно ще гаряче додати молоко. Щоб паска піднялася і була пишною, важливо, щоб всі використовувані продукти були теплими, не нижче кімнатної температури.

Яйця треба збити разом з цукром, цедрою лимона, додати ванілін. Збивати потрібно до тих пір, поки не з’явиться біла пінка. У відерце від хлібопічки слід влити олію і молоко, додати збиті з іншими інгредієнтами яйця. Потім, додати сіль, борошно, і тільки поверх борошна додати дріжджі. Важливо, щоб дріжджі не стикалися з молоком і яйцями!

Читайте також: Смачна паска на дріжджах

Потім, відправити пасочку в хлібопічку і встановити режим «здобна випічка» або «солодка випічка». Почувши сигнал, слід додати горішки і курагу. Корочку слід вибирати засмажену, але це не обов’язково. Тут вже хто як любить. Після того, як пасочка буде готова, її слід дістати і дати час охолонути, а потім змастити глазур’ю, або посипати цукровою пудрою і кокосовою стружкою.

Відео: Як зробити  паску в хлібопічці на Великдень

Рецепт приготування паски з фото в хлібопічці допоможе Вам швидко дізнатися, як готується смачна домашня паска. У Вас обов’язково все вийде. На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.