Перець з рисом на зиму — робимо заготовки зі смачною начинкою

Оригінальні рецепти консервування перцю з рисом на зиму


Як приготувати перець з рисом на зиму - рецепт приготування заготовки з відео

У цій статті ми розповімо, як приготувати перець з рисом на зиму різними способами, використовуючи овочевий і навіть м’ясний фарш. На відео — демонстрація приготування.

Перець з рисом на зиму — готова консервована закуска

Існує досить багато рецептів, завдяки яким можна отримати готові салати і закуски, здатні зберігатися тривалий час. І фарширований перець з рисом, заготовлений на зиму різними способами — один з доступних варіантів.

Готуємо перець з простою начинкою з моркви

Отже, для початку займемося тим, що простіше, для чого вам знадобиться на кожні 8 перчиків 4 морквини середнього розміру, 2 цибулини і не більше 120 грамів рису (який потрібно зважити в сирому вигляді). Для заливки візьміть на вказану кількість продуктів 1 столову ложку цукру і стільки ж томатної пасти, солі (за смаком), а також 2 зубчики часнику і 50 грамів будь-якого рослинного масла.

Для початку перець потрібно вимити, а потім очистити від насіння, вирізавши їх разом з плодоніжками. Споліскуємо плоди зсередини. Коренеплоди слід ретельно промити в проточній воді і зішкребти з них шкірку. Далі подрібніть моркву на тертці і приблизно чверть відкладіть в сторону. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, злегка обсмажуємо і також відокремлюємо чверть.

Перець з рисом на зиму своїми руками

Тепер основну частину моркви змішуємо з цибулею, яка залишилися в сковороді. Додаємо ще олії, обсмажуємо, перемішуючи, протягом 5-7 хвилин на маленькому вогні. Не забудьте посолити майбутню начинку за смаком. Також в процесі потрібно покласти дрібно нарізаний або пропущений через тертку часник, а під кінець обсмажування додати цукор і, коли він розчиниться, вимкнути газ. Отриману масу змішуємо з сирим рисом і заправляємо нею перець, намагаючись не надто набивати порожнисті плоди. Їх, в міру наповнення, укладаємо в глибокій ємності для варіння, бажано — у великій каструлі. Заливаємо туди ж заздалегідь закип’ячену підсолену воду так, щоб вона повністю покрила заготовку, нагріваємо на великому вогні і, прикрутивши газ до мінімуму, готуємо 15 хвилин.

Залишається найцікавіше — приготування заливки, для якої потрібно моркву і злегка обсмажена цибулю помістити на сковороду і готувати в олії до золотистого кольору. Далі додаємо томатну пасту, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин. Отриману зажарку виливаємо в каструлю до перцю, після чого продовжуємо підготовку ще протягом 15 хвилин під накритою кришкою. Потім готовий перець з рисом і морквою, перекладаємо в стерилізовані скляні банки і, закатавши, а потім перевернувши догори денцями, прибираємо тару під теплу ковдру до повного охолодження. Зберігати можна всю зиму в прохолодному погребі.

Радимо прочитати: Як зробити салат з рисом на зиму

Фарширований перець з рисом і морквою — покроковий рецепт

Для цього варіанту вам знадобиться 1,25 кіло великого м’ясистого болгарського перцю. Також візьміть для фаршу моркву в кількості від 1 до 1,5 кіло, склянку рису і цибулю — 0,25 кілограма. Інші компоненти: корінь селери — 45 грамів, стільки ж солі, а ось кореня пастернаку знадобиться в 2 рази більше, і, звичайно, для смаку необхідна зелень петрушки — 20 грамів, кропу і селери — по 15 грамів. Не забудьте і про заливку, для неї беремо 1,5 кіло стиглих томатів, по дрібці перцю запашного і звичайного чорного, 50 грамів солі і півсклянки цукру.



Фарширований перець з рисом і морквою

Всі овочі і зелень потрібно попередньо вимити, у перця видаліть плодоніжки разом з насінням і сполосніть плоди зсередини. Рис переберіть і промийте, також почистіть моркву і цибулю. Для початку подрібнюємо овочі, які підуть в начинку, і обсмажуємо їх в олії на сковороді. Подрібнену зелень кладемо в нарізку в останню чергу, коли цибуля почне набирати золотого відтінку. Інтенсивно все перемішуємо і вимикаємо газ. Плоди перцю кладемо в друшляк і опускаємо у велику каструлю з киплячою водою на 3-5 хвилин для бланшування, після чого кладемо остигати і сушитися. Тепер робимо томатний соус, для чого помідори пропускаємо через тертку, відкидаючи шкурки, поміщаємо їх в каструлю і варимо 10 хвилин, потім додаємо сіль, перець і цукор і тушкуємо ще стільки ж часу.

Фарш закладаємо в перець, потім беремо гарячий соус і наливаємо в заздалегідь простерилізовані банки шаром приблизно 2 сантиметри. Туди ж поміщаємо по кілька начинених плодів і заповнюємо тару заливкою доверху. Прикриваємо нещільно кришками, бажано також стерильними, і ставимо пастеризуватися в неглибоку каструлю з нагрітою водою, на решітку, покладену на дні.  Якщо ви використовуєте півлітрові ємності, то час кип’ятіння заготовки 50 хвилин, якщо ж у вас літрові банки, то потрібно тримати їх на водяній бані не менше 1,5 години. За цей час перець  з рисом, присутнім в начинці, буде доведений до готовності. Далі закручуємо банки і прибираємо в холодний погріб на зиму.

Відео: Як приготувати консервований перець з рисом на зиму

Як приготувати перець з м’ясним фаршем на зиму — секрети заготовки

Багато господинь мали можливість спробувати під час сімейного застілля або в гостях фарширований перець, всередину якого поміщений перемішаний з рисом м’ясний фарш. Ми пропонуємо зробити таку страву і законсервувати її на зиму, щоб у вас в будь-який час була можливість накрити святковий стіл. Для цього вам знадобиться близько 12 невеликих молодих перчин. Для начинки візьміть 300 грамів свинини, бажано, щоб м’ясо було пісним. Також вам знадобляться 2 невеликі цибулини і склянка рису (без гірки). Ще тримайте під рукою 120 грамів вершкового масла, 2 чайні ложки солі, 5 грамів перцю, 3 листочка лавра і невеликий пучок петрушки. Не забуваємо і про заливку, для якої потрібно буде взяти 1,5 кілограма помідорів, 1 столову ложку цукру і 1,5 ложки солі.

Кип’ятимо воду, опускаємо в неї друшляк з вимитими і очищеними від насіння і плодоніжок плодами перцю і бланшуємо близько 3 хвилин. Далі витягуємо і залишаємо охолоджуватися. Рис перебрати, промити і відварити майже до готовності так, щоб при розкушуванні зернятка жорсткість відчувалася тільки всередині. Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на маленькому вогні, поки не підрум’яниться. Свинину промийте і пропустіть через м’ясорубку.

Як приготувати перець з м'ясним фаршем на зиму

Петрушку також потрібно добре помити проточною водою і потім нарубати маленькими шматочками. Потім поєднуємо з рисом, цибулею і м’ясом в глибокій мисці, посолити і поперчити. Фаршем заповнюємо перчики, які потім пошарово укладаємо в скляні півлітрові банки (великі брати не слід).

Тепер найважливіший етап — консервація, яка буде розбита на окремі кроки. Отже, спочатку готуємо заливку, для чого помідори пропускаємо через тертку в каструлю, відкидаючи шкурки. Потім на повільному вогні доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин, кладемо вказану в рецепті кількість цукру і солі, готуємо ще 10 хвилин і вимикаємо. У кожну банку потрібно покласти стільки томатної заливки, щоб фарширований перець був покритий повністю, але щоб до горлечка рідина не доходила на 2 сантиметри. Прикриваємо нещільно кришками і ставимо в широку неглибоку каструлю з нагрітою водою, на дерев’яну решітку або ганчірку, покладену на дні. Ставимо на маленький вогонь і кип’ятимо півгодини. Потім газ вимикаємо і охолоджуємо каструлю разом з банками. Прибираємо на 24 години в холод.

Далі знову повільно нагріваємо воду разом зі скляною тарою, в яку покладений фарширований перець. Кип’ятимо ще 30 хвилин, гасимо вогонь і, як і в минулий раз, охолоджуємо, не виймаючи банки. Знову прибираємо в холод на добу. Після закінчення цього часу запалюємо на плиті маленький вогонь і в останній раз ставимо нагріватися каструлю з заготовками. При необхідності підлити воду. Коли пройде півгодини, вимкніть газ і, не охолоджуючи, закатати металеві кришки ключем. М’ясо, змішане з рисом, за цей час встигне повністю дійти до готовності, так що законсервуєте ви страву, придатну до вживання без додаткової термообробки. Прибрати фарширований перець слід в холодний погріб або в холодильник.

Приготування фаршированого перцю з грибами і рисом

Для цієї консервації беремо на 1 кілограм болгарського великого перцю 400 грамів будь-яких грибів. Також вам знадобляться 4 помідори, 1 склянка рису, стільки ж томатного соку або півсклянки томатної пасти, 125 грамів рослинної олії і сіль із запашним перцем за смаком. Перець слід вимити, очистити від плодоніжок і насіння і ополоснути зсередини, після чого покласти висохнути. Цибулю чистимо і тонко нарізаємо, а потім шаткуємо як можна дрібніше. Помідори пропускаємо через тертку, викидаючи шкурки. Рис потрібно перебрати і промити. Гриби нарізаємо скибочками розміром в 2 сантиметри, змішуємо з цибулею, потім поміщаємо на сковороду і смажимо в олії на маленькому вогні до легкого зарум’янення.

Приготування фаршированого перцю з грибами і рисом

Далі в нарізку грибів і цибулі виливаємо масу, отриману з помідорів, після чого накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 20 хвилин, додаємо рис, сіль і запашний перець і продовжуємо готувати ще приблизно 15 хвилин. Охолоджуємо, а потім фаршируємо болгарський перець і укладаємо його в попередньо стерилізовані банки. Для заливки використовуємо томатний сік або розведену водою 1:1 пасту. Тару з заготівлею поміщаємо в неглибоку, але широку каструлю, куди наливаємо трохи води і нагріваємо на повільному вогні, поки не закипить. Пастеризуємо фарширований перець з  рисом і грибами протягом 1 години, а потім закатуємо, охолоджуємо і прибираємо на зиму в льох.

Як приготувати перець з рисом і яблучною начинкою

Беремо довільну кількість перцю і приблизно в 1,5 рази більше стиглих яблук, а також склянку рису. Для заливки на 1 кілограм перцю візьміть 2 літри води, 1 склянку цукру, по півсклянки оцту і олії, а також 2 столові ложки солі. Перець очищаємо від плодоніжок і насіння, після чого промиваємо зовні і всередині.

Яблука також слід вимити, почистити і порізати на невеликі скибочки, попутно видаляючи дефекти і червоточини. Рис необхідно перебрати і промити, а потім змішати з яблуками і отриманим фаршем начинити плоди перцю, які потім поміщаємо в друшляк гострими кінцями донизу і бланшуємо в окропі до 5 хвилин.

перець з рисом і яблучною начинкою

Тепер робимо маринад, для чого кип’ятимо в окремому глибокому посуді воду, в яку кладемо цукор і сіль. Коли обидва компонента розчиняться, заливаємо олію, ретельно перемішуємо і, вимкнувши газ, додаємо оцет. У стерилізовану скляну тару розкладаємо фарширований перець, намагаючись не ущільнювати заготівлю. Заливаємо гарячим маринадом і поміщаємо банки в каструлю з нагрітою водою для пастеризації. На дно бажано підкласти дерев’яну решітку або складену ганчірку). Кип’ятимо так протягом 5 хвилин, а потім закручуємо  маринований перець   з яблуком і рисом стерильними кришками, охолоджуємо під ковдрою і спускаємо в льох на зиму.

На завершення можна сказати, що перець з рисом на зиму в домашніх умовах готувати дуже легко. Пропонуємо вам переглянути нашу рубрику рецепти і консервація. В ній ви знайдете багато цікавих та незвичайних рецептів. До нових зустрічей!