Персиковий компот на зиму: покроковий рецепт з фото

Смачний компот з персиків: рецепт приготування


Персиковий компот на зиму

Персиковий компот на зиму приготувати не складно, але треба знати як вірно його приготувати, інакше компот може просто здути і зіпсуватися.Інгредієнти рецепту персикового компоту вказані на 1 трьох літрову банку. Для приготування компоту нам будуть потрібні персики, цукор і вода. А також чисті банки і кришки для закрутки.

компот з персиків на зиму

Персики спочатку миємо, вибираємо тільки цілі плоди, без вм’ятин і гнилі. Для компоту на зиму краще взяти невеликі плоди.

Персиковий компот фото
Банки необхідно добре помити. В банки розкладаємо персики, заповнюємо на половину.



Персиковый компот рецепт
Далі кип’ятимо водичку, потім заливаємо гарячою водою персики. Накриваємо кришкою і даємо постояти 30 хвилин. Потім дану воду зливаємо і знову кип’ятимо цю ж воду. Знову заливаємо гарячою водою персики, настоюємо. Так необхідно зробити два рази, але якщо персики великі то доведеться зробити три рази.

Персиковый компот на зимурецепт
Потім зливаємо воду, додаємо цукор за смаком. Варимо сироп, до повного розчинення цукру. Краще робити це з розрахунком 200 гр цукру на 1 трьох літрову банку, виходить в міру солодко.

персиковый компот на зиму рецепт фото
Гарячим сиропом заливаємо персики, і закручуємо кришку. Далі наш компот перевертаємо, укриваємо. Даємо охолонути компоту повністю. Персиковий компот на зиму готовий. Компот далі зберігаємо в прохолодному місці. Компоту необхідно настоятися мінімум пару місяців, щоб кісточка дала свій пікантний аромат і смак.

Відео: Як зробити персиковий компот рецепт приготування

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом Персикового компоту на зиму Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.