Смачні помідори у власному соку на зиму

Рецепт помідорів у власному соку на зиму без стерилізації


Помідори у власному соку на зиму

Помідори є улюбленим овочем багатьох людей. Причому і консервація томатів на зиму також користується популярністю. Соління томатів можна проводити за допомогою різних рецептів. У їх складі можуть бути лише помідори і сіль, а також вони можуть доповнюватися різними овочами, зеленню і приправами. Приготуйте помідори у власному соку на зиму, рецепти найпростіші і смачні зібрані для вас.

Помідори у власному соку без оцту

Помідори у власному соку без оцту

Такий рецепт передбачає заготівлю плодів на зиму у власному соку. Така заготовка має ніжний томатний смак і соковиті, але в той же час не дуже солоні плоди. Можна готувати на основі такої заготовки всілякі соуси томатного типу, причому плоди також можна нарізати в соус. Чудові помідори у власному соку — рецепт на століття!

Необхідні інгредієнти:

  • Стиглі помідори — 2-2,5 кг;
  • Свіжий часник — 2-3 великих зубчики;
  • Зелений лист смородини — 1-2 шт;
  • Хрін — корінь 7-8 сантиметрів;
  • Кріп — 2 парасольки;
  • Гіркий перець — стручок 3-4 сантиметри;
  • Гірчичний порошок — 1 ст. ложка;
  • Цибуля — 0,5 штуки;
  • Кухонна сіль — 2 ст. ложки;
  • Чиста вода — 1,5 літра.

Як зробити помідори у власному соку:



  1. Дрібні томати слід добре промити, проколоти в деяких місцях виделкою. Якщо плоди вже пошкоджені, то наколювати їх не обов’язково;
  2. Листя промити;
  3. Корінь хрону очистити, порізати на шматочки по 3-4 сантиметри;
  4. Часник необхідно очистити, великі зубчики необхідно розрізати на кілька частин;
  5. Кріп також добре вимити;
  6. Гіркий перець позбавити від насіння, нарізати на шматочки довжиною не більше 4 сантиметрів. Якщо не подобається дуже гостра заготовка, то можна додати меншу кількість перцю;
  7. Цибулю почистити і нарізати кільцями;
  8. Заздалегідь готуємо банки: їх слід ретельно вимити, простерилізувати будь-яким зручним способом і висушити, також готують і кришки;
  9. У банку спочатку необхідно укласти листя, гіркий перець, часник, кріп і корінь хрону;
  10. Підготовленою м’якоттю необхідно заповнити не більше 2/3 банки, плоди повинні лежати щільно, щоб вони добре ущільнилися потрібно сильно струснути ємність з томатами;
  11. Тим часом готуємо сольовий розчин, який і буде солити наші плоди, для його приготування необхідно взяти воду, додати сіль і ретельно перемішувати до тих пір, поки кристалики солі не розчиняються, потім слід процідити масу через марлю, а краще через тканину, щоб весь осад залишився на тканині;
  12. Тепер необхідно залити отриманим розчином ємності;
  13. Зверху укласти кільця цибулі і гірчичний порошок, потім трохи доливаємо у ємність розчину;
  14. Заготовки закрити простими поліетиленовими кришками і тримати в кімнаті 2-3 дня. Коли розчин в банках помутніє, її можна ставити в прохолодне місце, м’якоть помідорів буде просолена приблизно через місяць.

Радимо прочитати: Помідори чері на зиму: покроковий рецепт з фото

Помідори смачні у власному соку

Смачні помідори у власному соку

У подібному рецепті краще використовувати томати сливоподібної форми: вони мають досить гарну форму, сильну шкірку, щоб плоди не розкисли. Для томатної маси використовуються перезрілі плоди. А прянощі, використані в цьому рецепті прекрасно доповнять томатний смак і додадуть суміші аромат. Пряна суміш сподобається всім любителям соку. Крім того, таку заготовку не потрібно варити і тому заготовити помідори можна прямо на дачній ділянці. Приготуйте помідори у власному соку з часником для любителів ароматних заготовок.

Необхідні інгредієнти:

  • Сливоподібні томати — 5 кілограмів;
  • Переспілі томати — 5 кілограмів;
  • Корінь хрону — 1 штука;
  • Листочки хрону — 5 штук;
  • Листочки смородини — 1 пучок;
  • Пекучий перець — 3 стручки;
  • Часник — 1 головка;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Сіль — 1 стакан.

Помідори у власному соку простий рецепт:

  1. Помідори помити, підготувати всю зелень;
  2. У підготовлені ємності розкласти половину всіх спецій і зелені, потім в ємності укласти цілі плоди, а потім укласти всі інші приправи;
  3. Пошкоджені і переспілі плоди необхідно кілька разів перекрутити через м’ясорубку або скористатися блендером, або перетерти суміш через дрібне сито;
  4. В отриману масу необхідно додати сіль, добре перемішати до повного розчинення;
  5. Томатною масою можна заливати підготовлені ємності зі спеціями і іншими томатами;
  6. Таку заготовку можна закривати кришками і залишити для просолювання на 3 дні в кімнаті, потім можна прибирати закрутки на постійне місце зберігання.

Відео: Помідори у власному соку без оцту

На цьому наша стаття «Помідори у власному соку» підійшла до кінця, бажаємо Вам успіху у правильній заготівлі овочів на зиму. Рекомендуємо переглянути нашу незмінну рубрику рецепти і консервація — кращі поради де Ви знайдете чимало цікавих статей. Дякуємо за увагу і до нових зустрічей!