Як приготувати сливове повидло — покрокові рецепти з фото

Як зварити сливове повидло на зиму в домашніх умовах?


Як варити повидло із слив в домашніх умовах - рецепт на зиму з фото

Інгредієнти:

  • Слива (уже без кісточок) – 1, 2 кг.;
  • Цукор — 1 кг.

Процес приготування повидла зі слив

Домашнє сливове повидло і до сніданку, і для пиріжків — смакота. Ласий шматочок хліба з маслом і повидлом зі слив — велика смакота до сніданку. Таку смакоту ми сьогодні і зваримо.

Рекомендуємо переглянути: Як зробити вино з слив в домашніх умовах

Але для початку розберемося, чим відрізняється правильне повидло із слив від густого варення або джему. Для приготування домашнього повидла ніколи не використовується крохмаль або желатин. Якщо я бачу, що господині-початківці намагаються додати ці «заводські» загусники до сливи, зупиняю їх. Крохмаль додавати не можна, так як слива і так багата на пектин — «клей» натурального походження. На відміну від варення і джему повидло вариться на основі сливового пюре. Отже, тепер більш докладно про це.



повидло зі слив в домашніх умовах

Для приготування повидла зі слив на зиму беруться м’які, не гнилі, але дуже стиглі плоди. А також цукор.

Зі сливи знімається шкірка і витягується кісточка. Не знаю, може, хто і варить сливове повидло зі шкіркою, але для себе я обрала простіший, смачніший і надійніший спосіб.

Сливова м’якоть розминається в пюре. Товкачик для картоплі — нам в допомогу. Думаю, що перетирати сливу без шкірки через сито немає необхідності. Стиглу сливу перетворити в пюре можна і за допомогою ложки. Сливове пюре засипається цукром до повного покриття.

Перемішується і ставиться на плиту до повного розчинення цукру. Після закипання вогонь зменшується.

Рецепт сливового повидла на зиму

Вариться повидло зі сливи від 1,5 до 2 годин, при цьому помішує через кожні 10 хвилин, а то й частіше. Головне, не дати повидлу пригоріти. Зручніше використовувати стандартний спосіб варіння ягід і плодів — в емальованому посуді.

Хто захоче закатати сливове повидло на зиму, нехай обирає невеликі скляні баночки. Тара з кришками повинна бути стерильною. Повидло із слив готово! Подивіться, яким воно вийшло прозорим і однорідним.

Відео: Як варити сливове повидло на зиму в домашніх умовах

У теплому вигляді таке повидло має напіврідку основу. Коли охолоне, перетворюється в густе повидло для бутербродів і домашніх пиріжків. Сливове повидло на зиму — це ідеальна начинка для пряників, тістечок і тортиків.

На завершення можна сказати, що сливове повидло в домашніх умовах готувати дуже легко. Пропонуємо вам переглянути нашу рубрику рецепти і консервація. В ній ви знайдете багато цікавих та незвичайних рецептів. До нових зустрічей!