Рецепт кабачкової ікри на зиму: простий рецепт приготування на зиму

Рецепт кабачкової ікри як в магазині


Рецепт кабачкової ікри на зиму як в магазині

На перший погляд, здається, що немає нічого особливого в такій закусці, як кабачкова ікра. Але, тим не менш, вона вже багато років є улюбленою стравою багатьох. Сьогодні ікра кабачкова рецепт як в магазині виходить у більшості господинь. Крім того, знаючи цей секрет легко зробити цю приголомшливу закрутку екологічно чистою і недорогою. Способів приготування у цієї закуски існує величезна безліч, закриємо ікру з кабачків без додавання цибулі.

Інгредієнти для рецепта кабачкової ікри як в магазині:

Необхідні інгредієнти:
— Зрілі кабачки 5 кг 500 гр
— Часник три головки
— Перець чилі 2 стручка
— Паста томатна 250 грам
— Олія соняшникова 300 мл
— Оцет 70% — 1,5 столові ложки
— Проста вода півлітри
— Цукровий пісок 1,5 склянки
— Сіль дрібна 3 столові ложки

Рецепт кабачкової ікри як в магазині



Рецепт кабачкової ікри як в магазині:

  1. Кабачки помити і витерти насухо, ножем нарізати середнього розміру шматочки. При використанні в приготуванні молодих кабачків, їх слід взяти по-менше близько 5 кілограм. А якщо вони, навпаки, визріли, то взяти потрібно 5,5 кілограм, оскільки після їх обробки (видалення шкірки і насіння) продукту стане менше.
  2. Взяти перець чилі і теж ретельно помити і за допомогою ножа вичистити все насіння.
  3. Потім обидва овочі прокрутити в м’ясорубці.
  4. Цю суміш викласти ложкою в каструлю відповідних розмірів.
  5. У глибокій тарілці змішати томатну пасту і воду. Додати все до нашої суміші.
  6. У залізну миску влити олію, додати сіль, цукор і акуратно змішати.
  7. Поставити посуд на газову плиту і готувати протягом півтори години на вогні середньої інтенсивності. У цей час потрібно іноді помішувати овочеву суміш.
  8. Очищений часник потерти на тертці з дрібними зубчиками або ж скористатися пресом.
  9. Коли до кінця готування залишиться 10 хвилин потрібно додати в нашу заготовку часник і оцет. Після чого все акуратно змішати, залишити йому ще покипіти протягом 10 хвилин і зняти з плити.
  10. Далі отриману кабачкову ікру потрібно розкласти в попередньо підготовлені банки (простерилізовані), накрити їх металевими кришками (теж простерилізованими) і закатати.
  11. Важливо пам’ятати, що банки повинні стоять кришками вгору, і бути добре укутаними поки повністю не охолонуть.
  12. Зберігати банки найкраще в холодильнику або іншому темному і нежаркому місці, наприклад, погребі чи підвалі.

Хотілося б додати те, що в даному рецепті кількість часнику і перчика чилі може бути змінена за бажанням. Якщо комусь з домочадців категорично не можна гострі продукти, то можна повністю відмовитися від використання перцю, а часнику додати зовсім небагато тільки для додання аромату.

Читайте також: Рецепт кабачкової ікри з майонезом

Отже, для любителів гострої їжі, можна додати дані інгредієнти в більшій кількості. Також на розсуд залишається додавання такої зелені, як петрушка, кріп або кінза. Знаючи це виходить, ікра кабачкова рецепт як в магазині, така ж смачна і ароматна. А найголовніше, що обходиться набагато дешевше.

Ікра кабачкова рецепт як в магазині відео:

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт кабачкової ікри на зиму Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку смачної ікри взимку. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття «Рецепт кабачкової ікри на зиму» була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт Сільське господарство та садівництво.