Швидкий рецепт приготування кабачкової ікри на зиму

Покроковий рецепт кабачкової ікри з фото


Рецепт кабачкової ікри з фото

Кабачкова ікра прекрасно засвоюється організмом, тому рекомендована багатьма дієтологами. У кабачках міститься джерело корисних вітамінів і мінералів, які особливо потрібні людям з серцево-судинними захворюваннями, надмірною вагою, дискомфортом в кишечнику. У цій статті Ви дізнаєтеся рецепт кабачкової ікри, яка не гірше, ніж у магазині. Дотримуйтесь точним інструкціям та поповнюйте раціон харчування смачною ікрою з кабачків своїми руками.

Рецепт кабачкової ікри

Кабачкова ікра. Покроковий рецепт кабачкової ікри з фото

Для того щоб зробити смачну ікру Вам знадобляться такі інгредієнти:

— Кабачки очищені — 3 кг;
— Цибуля ріпчаста — 0,5 кг;
— Томатна паста — 0,5 банки;
— Рослинна олія — ​​1 ст;
— Цукор — 100 гр;
— Сіль — 2ст.л;
— Майонез — 200 гр;
— Перець, лавровий лист, часник за смаком.

Інгредієнти для кабачкової ікри

Інгредієнти для кабачкової ікри

Почистіть кабачки від шкірки і наріжте їх на кубики. Якщо у вас м’ясорубка, пропустіть кабачки з цибулею через неї. Можна також використовувати блендер або кухонний комбайн. Щоб ікра вийшла зовсім дрібна як в магазині, рекомендуємо проварити кабачки (можете навіть крупно нарізати), а потім пропустити через м’ясорубку або збити блендером.



Кабачкова ікра. Покроковий рецепт кабачкової ікри з фото

У суміш кабачків додайте пачку майонезу жирністю 67%, томатну пасту і рослинне масло. На повільному вогні почніть варити ікру, при цьому не забувайте регулярно помішувати. Потім додайте спеції, сіль і цукор і варіть ще годину.

Покроковий рецепт кабачкової ікри з фото

Якщо Ви хочете законсервувати кабачкову ікру на зиму, краще вийміть лавровий лист. Засипати ікру потрібно в стерилізовані банки, які закриваються залізними кришками. Після того як Ви закриєте ікру, переверніть банки і укутайте їх ковдрою. Коли вони охолонуть, можна буде прибрати в прохолодне місце.

Рецепт кабачкової ікри

Рецепт кабачкової ікри

Завдяки майонезу ікра виходить ніжна і смачна, а якщо Ви додасте різні прянощі, то блюдо придбає пікантний смак. Не обов’язково ікру з кабачків консервувати, Ви можете її їсти відразу після приготування. Якщо ви не любите майонез або з якихось причин не вживаєте в їжу, можете його замінити додатковою порцією рослинного масла.

Корисне відео: Ікра кабачкова як в магазині

Сподіваємося, що наш рецепт кабачкової ікри з фото для консервації вам сподобається, і зимовими вечорами Ви будете насолоджуватися неповторним смаком з дитинства. Консервуйте своїми руками, і тоді ваш зимовий раціон харчування буде більш різноманітним і корисним.

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт кабачкової ікри Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку смачнючої ікри. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття «Рецепт кабачкової ікри з фото» була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт Корисні поради садоводам та городникам.

Читайте також: