Найпростіший рецепт маринованих огірків на зиму

Мариновані огірки рецепт приготування в домашніх умовах


Мариновані огірки рецепт

Щоб приготувати на зиму смачні, багаті вітамінами продукти, необхідно використовувати самі перевірені і хороші рецепти. Саме такі рецепти консервованих огірків та патисонів на зиму представлені вашій увазі.

Як маринувати огірки на зиму: популярний рецепт

Для початку дуже важливо вибрати плоди придатної форми і величини. Не рекомендується вибирати великі, жовтуваті огірки, так як вони не матимуть того хрускоту і твердості. Для консервації ідеально підійдуть невеликі огірки, які необхідно покласти на кілька годин у холодну воду. Робиться це для того, щоб витіснити повітря, яке ще залишилося в тканинах плоду. Це дозволить створити дуже щільну структуру огірка.



Рецепт маринованих огірків на зиму

Рецепт маринованих огірків на зиму

На одну банку огірків потрібно: 500 г огірків, листя селери, хрону, зелень петрушки, кропу, часник, чорний перець, чорний перець горошком, лавровий лист і трохи червоного перцю. Рівно половину цих трав і прянощів покласти в чисто вимиту банку, на саме дно. Потім викласти огірки. Намагайтеся робити це дуже щільно, щоб якомога більше плодів увійшло в баночку. Потім знову шар прянощів і прав.

Читайте також: Огірки з кетчупом Чилі Торчин

Тепер необхідно приготувати розсіл. Для цього на літр води береться 50 г солі. Коли вода закипить, розсіл необхідно процідити через марлю. Банку з огірками потрібно простерилізувати. Це робиться шляхом витримування банок в киплячій воді 15 хвилин.

Замість розсолу також можна використовувати маринад. Для його приготування знадобиться: 50 г солі, 50 г цукру, прянощі і трави, оцет, цукор і сіль. Маринад також необхідно прокип’ятити протягом 15 хвилин і видалити з його непотрібні елементи за допомогою проціджування. Далі готовим маринадом залити банки з огірками і закатати.

Мариновані огірки рецепт все буде добре відео

Рецепт консервації патисонів на зиму

Для приготування цієї закрутки нам знадобляться патисони. Якщо вони маленького розміру, можна вкласти їх цілими, якщо ж занадто великого, рекомендується порізати на кілька великих частин. Всі вони укладаються в банку і заливаються кип’ячим маринадом. Для приготування маринаду знадобиться: 50 г солі, одна чайна ложка оцту, листя селери, часник, чорний перець, петрушка, кріп, лавровий лист. Готова банку стерилізується в киплячій воді протягом 10 хвилин.

Патисони мариновані — відео рецепт

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт маринованих огірків на зиму Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку з такими смачними і пікантними огірочками. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття «Рецепти консервованих огірків та патисонів на зиму» була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт «Сільське господарство та садівництво«.