Рецепт огірків на зиму з горілкою

Як приготувати огірки з горілкою в домашніх умовах


Рецепт огірків на зиму з горілкою. Як приготувати огірки з водкою

Щоб приготувати смачні мариновані овочі, зовсім не обов’язково вдаватися до консервації оцтом. Сьогодні ми пропонуємо Вам інший спосіб — огірки з горілкою, рецепт яких Ви знайдете в цій статті, порадує і Вас, і ваших близьких соковитими хрусткими плодами. Їх смак не розчарує навіть найвибагливіших гурманів, так як вийде гострим, пікантним і в міру сильним, а що ще потрібно хорошій закусці!

З усіх рецептів консервування огірків з горілкою, ми обрали самі перевірені і тепер ділимося ними з Вами.

Огірки з горілкою без стерилізації

Такі огірки готуємо без оцту, стерилізації та пастеризації, а під час кип’ятіння алкоголь повністю випарується, тому можна не хвилюватися і спокійно пропонувати готову закрутку навіть дітям.

Всі пропорції дані на 3 літрові банки.

Огірки з горілкою без стерилізаціїСкладові:

  • Огірки молоді — 1,5-2 кг.
  • Лавровий лист — 6 шт.
  • Хрін (корінь) — 3 см.
  • Кріп — 6 парасольок
  • Чорний перець — 8-10 шт.
  • Запашний перець — 6 шт.
  • Смородинове листя — 6 шт.
  • Перець чилі — 1 шт.

Для розсолу:

  • Вода — 1,5 л.
  • Горілка — 100 мл.
  • Сіль велика — 2 ст.л
  • Цукор пісок — 3 ст.л

Як приготувати огірки з горілкою на зиму:



  1. Обираємо молоді соковиті огірочки, добре миємо їх, але не замочуємо і носики не зрізаємо. Ми залишаємо їх обсохнути.
  2. Також промиваємо і даємо висохнути зелені.
    Червоний перець ділимо на 3 частини по 1-ій в кожну банку.
  3. Хрін шаткуємо і розкладаємо на 3 рівні купки.
  4. Банки миємо разом з кришками і витираємо або даємо стекти, поставивши шийками вниз на рушник.
    Тим часом розводимо розсіл. У літрі відстояної води розчиняємо сіль і цукор. Важливо, щоб вона була холодна і не кип’ячена, тому про це варто подбати заздалегідь.
  5. Складаємо в банки зелень, перець, спеції і закладаємо огірки. Коли все буде готово, заливаємо холодний розсіл, не доходячи до плічок приблизно 1-1,5 см. Місце потрібно, щоб було куди додати горілку.
  6. Доливаємо алкоголь порівну в кожну банку і прикриваємо кришками. Закручувати не потрібно, щоб був доступ кисню. Прибираємо все в холодильник на 3-4 дні.
  7. Періодично потрібно заглядати під кришки і перевіряти, чи з’явилася піна. Її ми знімаємо ложкою.
  8. Після закінчення часу банки дістаємо, розсіл з них обережно зливаємо в загальну каструлю і ставимо його на вогонь.
  9. Даємо покипіти 5 хвилинок і заливаємо огірки. Щоб скло не лопнуло, воно повинно вже досягти кімнатної температури, а наливати окріп можна за ножа або ложці так, щоб він не торкався стінок.

Важливо! Кришки також повинні бути простерилізовані в окропі!

Закручуємо банки, перевертаємо їх, вкутуємо і залишаємо остигати. Як тільки температура зрівняється, прибираємо огірки в підвал або льох до зими — вони готові!

Нічого складного, як бачите, але такий рецепт вимагає декількох днів. Існує ще один — більш швидкий варіант.

Огірки з горілкою бланшіровані:

Як приготувати огірки з горілкою на зимуСкладові:

  • Огірки — 2 кг.
  • Кріп — 3 парасольки
  • Листя хрону — 6 шт.
  • Насіння гірчиці — 3 ч.л.
  • Лавровий лист — 6 шт.
  • Чорний перець — 6-9 горошин
  • Листя смородини — 6 шт.

Для розсолу:

  • Вода — 1,5 л.
  • Лимонна кислота — 10 г.
  • Сіль — 2 ст.л.
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Горілка — 50 мл.

Приготування огірків з горілкою:

Виходять не менше хрусткими, ніж в попередньому рецепті, але робляться за один день.

Продукти вказані з розрахунком на 3 літрові банки.

  1. Молоді невеликі огірки добре промиваємо і відставляємо в сторону в загальній посуді.
  2. Ставимо на вогонь воду і, коли вона закипить, обдаємо огірки окропом. Тут же зливаємо їх і заливаємо крижаною водою так, щоб вона покрила овочі.
  3. Через 4-5 хвилин дістаємо огірочки і розкладаємо їх разом із зеленню по приготованим банкам. Найкраще чергувати зелень і огірки — так вийде смачніше. Перець і спеції поки не додаємо.
  4. Тепер займемося розсолом. Доводимо до кипіння 1,5 л фільтрованої води і, коли вона закипить, насипаємо сіль, цукор, лавровий лист, гірчицю і перець.
  5. Прогріваємо 3 хвилини і насипаємо лимонну кислоту. Чекаємо її розчинення і заливаємо готовим розсолом огірки в банках.
  6. Витримуємо 5 хвилин. Після цього зливаємо маринад в каструлю і знову доводимо до кипіння. Коли з’являться бульбашки, заливаємо в банки, додаємо в кожну 1/3 частина від зазначеного обсягу горілки, щоб було порівну і закручуємо.

Приготування огірків з горілкою:

Готові банки охолоджуємо, не перегортаючи, і прибираємо в льох або підвал.

Цей же рецепт можна виконати і з дворазовим бланшуванням, залишивши розсіл в огірках тільки на 3-ий раз. На смакових якостях це відіб’ється не сильно, але такий спосіб може вважатися більш надійним.

Відео: Рецепт смачних хрустких огірків з горілкою

Як бачите, рецепт огірків на зиму з горілкою нетакий вже й складний! Головне спробувати і бути впевненим, що результат буде надихаючим!