Рецепт огірків з кетчупом Чілі Торчин на зиму

Огірки з гострим кетчупом чілі рецепт від Торчин


Рецепт огірків з кетчупом Чілі Торчин на зиму

Рецепт огірків з кетчупом Чілі Торчин — це оригінальний і дуже популярний варіант зимової заготовки. Найчастіше городники в нашій країні займаються зимовими заготовками з використанням огірків (а також, помідорів). З року в рік рецепти, навіть найулюбленіші, починають набридати, і хочеться спробувати щось новеньке.

Якщо подивитися на відео, то огірки з кетчупом чилі Торчин виглядають красиво, незвично і дуже цікаво. Смак також виходить особливим. Адже, погодьтеся, не завжди прийнято в заготовки додавати кетчуп, все частіше якісь натуральні інгредієнти. Багато часу така консервація не відніме, так що, для майбутньої зими обов’язково припасіть хоча б пару баночок таких дивовижних огірочків.

Огірки з Чілі кетчупом від Торчин на зиму

Що потрібно:

• 2 кг. свіжих огірків;
• Два десятка горошковидного перчика;
• Десяток листочків чорної смородинки;
• 0,1 кілограм кореня хрону;
• Половина десятка лаврових листочків;
• Велика ложка сухого порошку гірчиці;
• За бажанням можна брати будь-яку зелень, рекомендуються парасольки кропу;

Для заливки:

• 1 літр чистої питної води;
• Гострий кетчуп Чилі Торчин 200 грамів;
• Велика ложка цукру і оцту;
• Дві великі ложки великої повареної солі;

Огірки з кетчупом чілі рецепт від Торчин

Почати консервацію, потрібно правильно відібравши огірки. Їх будемо закатувати цілими, так що, плоди повинні підходить один до одного за розміром і формою. Якщо в цьому році огірки вродили великі, можна розрізати їх на кілька частин. Традиційна підготовка включає в себе миття і обсушку огірків.



Тепер на дно літрової банки викласти лавровий листочок, перчик, гірчицю, хрін, зелень, листочки смородини (гарненько все попередньо промити). Далі наповнити банки огірками, відставити убік і почати готувати заливку для консервації.

Береться середня каструля з холодною водою (бажано воду попередньо накип’ятити, а потім остудити). Додати білі сипучі інгредієнти, оцет і кетчуп. Прогріти трохи на вогні до повного розчинення інгредієнтів і обережно залити огірки. Банки з консервацією потрібно повільно стерилізувати 10 хвилин на повільному вогні, потім можна сміливо закатувати. В принципі, такі огірки можна подавати на стіл вже через три дні з моменту закрутки. Але завжди краще дочекатися убогого періоду зими, щоб порадіти унікальним ласощам.

Консервація огірків з кетчупом Чілі Торчин

Варіантів, як приготувати огірки з кетчупом Чилі на зиму без стерилізації, на жаль, немає. Але процес не повинен лякати господинь, тому що, стерилізація триває всього 10 хвилин, потім банки вже можна сміливо закручувати.

Що потрібно:

• 1 кг. огірків;
• Головка часнику з усіма зубчиками;
• За смаком листочки смородини і вишні, корінець хрону, парасольки кропу;
• Перець горошкового виду;

Чим заливати:

• 0, 2 літра столового оцту;
• Шість великих ложок кетчупу чилі;
• Три літри води;
• Столова ложка цукру;
• Чотири великих ложки солі;

Консервація огірків з кетчупом Чілі Торчин

Якщо уважно подивитися фото, як готуються огірки з кетчупом Чилі Торчин, то потрібно буде банки добре промити. Потім вже всі спеції для закрутки викласти на дно, додати огірки. Часник просто очистити і в кожну банку кинути пару головок, також кинути половинку десятка горошин перцю.

У каструлі закип’ятити воду, додати її до огірків в банках. Залишити на п’ять хвилин, а потім воду знову обережно злити в каструлю. Води можна трохи додати і знову дочекатися моменту кипіння. Тепер знову залити огірки, потім знову злити воду в каструлю. У воду додати оцет і кетчуп, а такожі сипучі інгредієнти. Маринад довести до кипіння, а потім залити їм огірки і дати постояти в спокої десять хвилин. Через десять хвилин виставити банки в каструлю з водою і довести до кипіння, потримати десять хвилин і можна сміливо приступати до закручування кришками.

Слід заздалегідь підготувати господинь до того, що консервовані огірки з кетчупом Чілі на зиму не будуть хрусткими. Кетчуп значно вплине на стан огірка, він зробить овоч м’яким і податливим. Зате, такі огірочки буде легко кусати, в зимовий період, не докладаючи багато зусиль, насолоджуючись дивовижним смаком.

Відео: Огірки консервовані з кетчупом Чілі Торчин

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт огірочків з кетчупом Чілі від Торчин Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку з такими смачними і пікантними огірочками. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття «Рецепт огірочків з гострим кетчупом Чилі від Торчин на зиму» була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт Сільське господарство та садівництво.

Читайте також: