Рецепт паски з родзинками на Великдень

Домашня паска з родзинками в духовкі з фото


Рецепт смачної паски з родзинками (ізюмом) на Великдень з фото та відео

Рецепт паски з родзинками нічим не відрізняється від класичного рецепту паски, тільки додаванням родзинок і все. Кожна господиня за своїм смаком вибирає добавки, але важливим моментом залишається вибір дріжджів для тіста. Рекомендуємо використовувати тільки сирі дріжджі, тому що вони більш живі, на відміну від сухих активних дріжджів. А тісто для пасок і має бути живим, адже воно особливе. Ну, що приступимо до замісу дріжджового тіста для паски і випічки самих пасок з родзинками.

Для того щоб приготувати паску з родзинками вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • борошно пшеничне (вищого сорту) — 500 — 800 грам,
  • яйця курячі — 3 — 4 штуки,
  • дріжджі свіжі сирі — 20 грам,
  • молоко коров’яче — 250 мл.,
  • цукровий пісок — 150 грам,
  • вершкове масло — 150 грам,
  • ваніль за смаком,
  • родзинки (без кісточок) — 200 грам,
  • кондитерська посипка, білкова помадка.

Рецепт приготування домашньої паски з ізюмом

Всі продукти для замішування тіста повинні бути кімнатної температури. Масло заздалегідь потрібно розтопити, а молоко підігріти, щоб воно було не гаряче, а тепле. Заздалегідь промиваємо і перебираємо родзинки. Після заливаємо їх теплою водою і залишаємо набухати. Після того як родзинки набубнявіли, з них потрібно злити воду і обсушити. Для того щоб родзинки добре вмішалися в тісто потрібно обваляти їх в пшеничній муці.

Рецепт паски з родзинками на Великдень



У невелику чашечку наливаємо 50 мл. молока і додаємо пару столових ложок цукрового піску. Потім в молоці розчиняємо дріжджі і накривши серветкою, залишаємо для бродіння, це займе близько 15 — 20 хвилин. За цей час потрібно просіяти борошно. Борошно просіваємо через дрібне сито і бажано пару раз, це робиться для того щоб збагатити борошно киснем, що в подальшому надасть тісту легкість.

У глибоку ємність виливаємо тепле молоко, що залишилося розбиваємо туди курячі яйця і ретельно перемішуємо. Дріжджове тісто, особливо для паски найкраще замішувати руками, щоб передати тісту тепло своїх рук, але можна використовувати блендер, який допоможе швидше змішати всі інгредієнти. Потім в яєчно — молочну суміш додаємо цукровий пісок, щіпку солі, сіль додаємо на свій смак, і знову все перемішуємо.

Читайте також: Фарбування яєць на Великдень буряком

Уже загравші дріжджі потрібно перелити в рідку основу тіста і обережно перемішати. Тепер вливаємо розтоплене вершкове масло і знову все перемішуємо. За смаком можна додати ванільний цукор або ванілін. Тепер потрібно додати половину всієї муки, замісити тісто і додати родзинки, які ми заздалегідь обваляли в борошні.

Рецепт приготування домашньої паски з ізюмом

Додаємо родзинки в тісто і залишки борошна по потребі. В результаті у вас повинно вийти м’яке тісто, яке не буде прилипати до рук. Тісто скочуємо в грудку, присипаємо борошном і накриваємо серветкою. Обертаємо чашку з борошном теплим рушником і ставимо в тепле місце для настойки, це займе пару годин.За цей час потрібно буде обминути тісто 1 — 2 рази. Коли тісто буде обмято вдруге, його можна починати обробляти.

У заздалегідь підготовлені формочки, які потрібно змастити вершковим маслом потрібно розкласти пасхальне тісто з родзинками, але пам’ятайте, що заповнювати формочки потрібно всього на 2/3, тому що тісто в процесі випікання підніметься і якщо ви покладете його занадто багато, то ваша паску вилізе з формочки і може згоріти.

Домашня паска з родзинками в духовкі з фото

Форми з тістом ставимо в тепло і накриваємо серветкою, знову чекаємо, коли тісто підійде, це займе близько 20 хвилин. Потім відправляємо форми з пасками в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо паски в середньому 30 — 40 хвилин, в залежності від обсягу ваших формочок для пасок.

Готові паски витягаємо з формочок, а якщо у вас спеціальні паперові форми, то залишаємо пасочки в них, гарячу випічку обмащуємо білковою помадкою і прикрашаємо пасхальною посипкою.
Крім білкової помадки ви так само можете приготувати шоколадну, фруктову помадки, все на ваш смак.

Читайте також: Пасхальний куліч рецепт приготування

Також ще можна покрити паску сирним кремом, для цього сир перетираємо з цукровим піском, яйцем і додаванням сметани. Паска повинна вистояти 12 — 24 години і тільки після цього її можна розрізати, тому на Русі паски пекли заздалегідь в четвер або в п’ятницю, і до світлого воскресіння паску вистоювали і тільки після подавали на стіл.

Відео: Як зробити смачну паску з ізюмом в домашніх умовах

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом смачної паски з ізюмом Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.