Новорічні рецепти 2018 — найкращі страви на Новий рік Собаки

Рецепти на Новий рік 2018 - вишукано, смачно, легко і просто


Рецепти на Новий рік 2018

У новорічні свята прийнято накривати шикарний стіл. У 2018 році настає рік Жовтої Земляної Собаки. У новорічну ніч стіл повинен бути багатий достатком смачних страв. У цій статі ви знайдете смачні рецепти на Новий рік 2018. Серед них є закуски, гаряче і салати.

Новорічні закуски 2018: покрокові рецепти з фото

До приготування новорічних закусок потрібно підійти дуже відповідально.

Як приготувати французькі млинці (French crepes) на Новий рік 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - французькі млинці

Нам знадобиться:

  • Яйця — 4 шт
  • Цукор — 3 -4 ст.ложки
  • Борошно — 6 -8 ст.ложок
  • Молоко — 500 мл
  • Соняшникова олія — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 щіпка

Перший і головний секрет: всі продукти повинні бути однієї температури, а саме кімнатної..

Приготування:

  1. Розтираємо яйця з цукром. Рекомендуємо зробити це вінчиком, а не міксером. Так виходить смачніше
  2. Вливаємо в отриману суміш молоко і продовжуємо розмішувати.
  3. Додаємо в тісто борошно і соняшникову олію, ретельно все перемішуємо. Печемо млинці не відразу, а даємо тісту вистоятися протягом 30-40 хвилин при кімнатній температурі. За цей час цукор повністю розчиниться, а клейковина борошна розбухне, тоді млинці при випічці не будуть рватися.
  4. Після цього знову все гарненько перемішуємо. І приступаємо до смаження.
  5. Нагріваємо сковороду, тепер кидаємо на неї ватну кульку, просочену олією (трохи відіжміть, щоб з неї не капало, але вона була вологою), і крутимо сковорідку, перекочуючи кульку, поки її поверхня не буде змазана вся рівномірним шаром.
  6. Кидаємо кульку назад в миску і починаємо пекти млинці.Наливаємо рідке тісто, 3 або 4 столові ложки (залежно від розміру сковороди) і, повертаючи сковороду даємо тісту рівномірно розподілитися по дну
  7. Щоб ручка сковорідки не ковзала, можете намотати на неї паперовий рушник, або тканинний.
  8. Обсмажується млинець спочатку з одного боку не більше хвилини.Як тільки його краї почнуть темніти, перевертаємо його на іншу сторону і даємо поніжитися менше хвилини.
  9. Готові млинці складаємо на тарілку і, як тільки вони трохи охолонуть, складемо навпіл, а потім ще раз навпіл.

З таких млинців — «Крепс», можна приготувати десертні страви: з джемом, фруктами, збитим сиром, вершками, медом, посипавши зверху обсмаженим кунжутом або цукровою пудрою.

Якщо не додавати цукор в тісто, то вийдуть млинці для фуршету, які начиняють морепродуктами або сиром, овочами, м’ясом, беконом.

Відео: Рецепти на Новий рік 2018 — французькі млинці «Крепи»

Берек з сиром на Новий рік 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - Берек з сиром

Рецепти на Новий рік 2018 — Берек з сиром

Ця страва з турецької кухні. Перекладається слово «берек» на українську як «пиріг, пиріжок». Зазвичай берек  роблять  з двох видів тіста: дріжджового і простого прісного тіста наводі.

Особливість цієї страви полягає в тому, що тісто, замішане з води, дрібки солі і борошна, вимішують добре, воно має бути тугим. Його поділяють на кілька частин, зазвичай це 6-8 частин, розкочують на тонкі круглі коржі, кожну частину рясно промащують соняшниковою олією.

Але є і другий спосіб приготування. Беруть шматок побільше, розкочують його тонко, на край кладуть начинку, в нашому випадку це сир, натертий на тертці, дрібно порізана петрушка, чорний перець для смаку; загинають кінці всередину і згортають тісто ковбаскою або рулетом. Край потрібно змастити водою і так укласти весь рулет, щоб кінець виявився на деко. Випікати потрібно на гарячому і змащеному соняшниковою олією деко.

Коли берек спечеться, його потрібно нарізати на порційні шматки. зверху його можна прикрасити спеціальними присипками, наприклад, сусамом.

Але є і другий спосіб, про який говорилося вище. Після того, як ви розкотите 6-8 тоненьких коржів, змащуєте кожен соняшниковою олією і кладете один на один. Після цього трохи розтягуєте всі 8 шматочків тіста, намагаючись, щоб край став тонким. Кладете начинку, загинаєте бічні краї всередину і скачуєте ковбаскою або рулетом. Ставимо в духову піч на гарячому деко, змащеному соняшниковою олією. Прикрасити можна сусамом.

Смачного!

Основні страви — смачні рецепти на Новий рік 2018

Нижче ви знайдете добірку рецептів гарячих страв на новорічний стіл 2018

Рулет з індички на Новий рік 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - Рулет з індички

Рецепт рулету з індички розрахований на вісім осіб.

Інгредієнти:

  • 800 г філе індички
  • 2 шт.солодкого зеленого перцю
  • 1 шт.солодкого жовтого перцю
  • 200 г плавленого сиру зі смаком шинки
  • 300 г бекону
  • маргарин (для того, щоб змастити форму)
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіха
  • листочки базиліка, сіль (трохи),  червоний перець мелений

Спосіб приготування рулетів з індички:

  1. Духовку необхідно розігріти до 180 градусів по Цельсію.
  2. Філе індички необхідно вимити, потім обсушити серветкою і нарізати на чотири шматки, потім шматочки індички відбийте, поперчіть, посоліть і посипте їх мускатним горіхом.
  3. Солодкий перець вимийте, потім обсушіть серветкою, розріжте перчини навпіл, видаліть хвостик з насінням (плодоніжки) і наріжте перець широкими смужками.
  4. Кожен шматочок індички необхідно намазати плавленим сиром  зі смаком шинки, зверху потім покладіть широкі смужки солодкого перцю (поперемінно жовтого і зеленого), потім скрутіть рулетиком і оберніть все це смужками бекону.
  5. Форму для запікання змастіть маргарином, покладіть обережно рулетики і поставте їх в духовку приблизно на 30-40 хвилин. Під час приготування необхідно періодично рулетики зверху поливати рідиною, яка утворюється при запіканні.
  6. Готові рулетики потрібно нарізати кружечками, потім прикрасьте їх базиліком і можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Відео: Рецепти на Новий рік 2018 — Рулет з індички

Курячі грудки, фаршировані грибами – страви на Новий рік 2018

Які ж курячі грудки підійдуть: на кісточці і з шкірою або без них, тобто філе? Переважно господині обирають перший варіант: кісточки, хрящі і шкірка знадобляться для приготування соусу.

Рецепти на Новий рік 2018 - Куряча грудка, фарширована грибами



Інгредієнти:

  • Курячі грудки великі — 3 шт
  • Гриби- печериці — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Майонез — 5 ст.ложок
  • Гірчиця готова — 1 ч. ложка
  • Вершкове масло — 2 ст.ложки
  • Сіль, перець, коріандр — за смаком

Для того, щоб прискорити процес приготування, розіб’ємо його на етапи:

  1. Вимиємо курячі грудки, очистимо їх від шкіри, кісток і хрящів, з яких зваримо бульйон для соусу.
  2. Гострим ножем наріжемо грудки на частини.Вийшло 8 шматочків.
  3. Гарненько відіб’ємо їх молотком .Щоб не мити після цієї процедури кухню, попередньо помістимо шматочки в поліетиленовий пакет або накриємо харчовою плівкою, а потім — відіб’ємо.
  4. Потім солимо і перчимо, додаємо трохи меленого коріандру на відбите м’ясо і складаємо готовий напівфабрикат в миску, накриваємо її кришкою.
  5. Поки м’ясо маринується, чистимо печериці та цибулю.Знімаємо верхню шкірку з капелюшків грибів, але не викидаємо її, вона ще стане в нагоді.
  6. Нарізаємо пластинками гриби і півкільцями цибулю.Постійно помішуючи, обсмажуємо на вершковому маслі до готовності: спочатку цибулю, яка буде сприяти посиленню запаху і смаку доданих потім печериць.
  7. Спочатку в сковороді з’явиться грибний сік, поступово він випарується і гриби, пройшовши процедуру тушкування, будуть готові через 15-20 хвилин.
  8. Розкладаємо пласти відбитої курячої грудки, і в них загорніть грибну начинку.
  9. Помажемо готові рулетики сумішшю майонезу і гірчиці і викладемо їх на деко.Залишки грибів прикрасять їх зверху.
  10. Духовку включаємо на 180 градусів і через 30 хвилин виймаємо готові ароматні шматочки, посипаємо їх зеленню, подаємо на гарнір до них відварну гречку або рис, або салат зі свіжих овочів.

Читайте також: Меню на Новий рік 2018

Відео: Рецепти на Новий рік 2018 — Куряча грудка, фарширована грибами

Соус до фаршированої курячої грудки

Добре поєднується з куркою соус білий – він є основним. Для нього ми і варили бульйон з кісток, хрящів і шкірки. Соус сметанний приготуємо з білого основного соусу, до якого додамо 50 г сметани, нагріємо суміш до кипіння, але не даючи закипіти.

Соус грибний. Зваримо в молоці шкірку з капелюшків грибів, подрібнивши її попередньо за допомогою блендера, і додамо пюре до основного білого соусу, який також нагріємо до кипіння. В кінці приготування соусів кинемо шматочок вершкового масла, тим самим запобіжимо утворенню плівки. Правильний соус  поліпшить смак курячої грудки, фаршированої грибами і підкреслить її переваги.

Смачного!

Порада для тих, кому не хочеться возитися з кулінарним молотком, наприклад, якщо сплять ваші рідні. Тоді протикаємо виделкою куряче м’ясо в декількох місцях, викладаємо гриби з цибулею на одну половину пласта і зверху прикриваємо другою половиною курячого філе. Краї скріплюємо дерев’яними шпажками, для цього підійдуть зубочистки. А далі діємо так, як написано в рецепті вище. Якщо соус вийде занадто густим, тоді в нього можна додати трохи гарячої води.

Різдвяна курка — рецепт з фото на Новий рік Собаки 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - Різдвяна курка, запечена з мандаринами

Отже, для приготування різдвяної курки нам буде потрібно:

  • Курка-бройлер — 1 шт.(1,5-1,8 кг)
  • Лимон — 4 шт.
  • Нежирна копчена грудинка — 300 г
  • Сушений базилік — 1 ст. л.
  • Картопля — 1-1,2 кг
  • Оливкова олія — 40-60 мл
  • Часник — 1/2 головки
  • Морська сіль — 1 ст. л.
  • Петрушка свіжа -1/2 пучка
  • Чорний перець мелений — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Тушку курки вимиємо, ретельно обсушимо рушниками з паперу та укладемо в форму.
  2. Половину сушеного базиліка змішаємо з морською сіллю і меленим перцем.Набираючи суміш в долоні, добре «пройтися» по всій тушці, ретельно втираючи трави-спеції в шкіру.
  3. Лимони вимиємо.Два плода наріжемо на 4 частини, складемо в сотейник і, заливши окропом і накривши кришкою, залишимо на десять хвилин. Виймемо ошпарені лимони і покладемо їх всередину птиці.
  4. Очищені бульби картоплі, помивши, складемо в каструлю з гарячою водою, поставити на вогонь і злегка проварити (не довше 5 хвилин). Виймемо шумівкою на тарілку.
  5. Запалимо духовку, встановимо температуру в 200 градусів.
  6. Збризкаємо, начинену лимонами курку, оливковою олією.Навколо птиці розкладемо бульби картоплі, їх посолити і припорошити базиліком, який залишився.
  7. Зверху на картоплю «розкидаємо», нарізану скибочками копчену грудинку. Помістимо цю чудову композицію в духовку і запікаємо протягом 45 хвилин.
  8. Тим часом з останніх двох лимонів (ретельно вимитих) знімемо обережно цедру, намагаючись не захоплювати білий шар.
  9. Наріжемо її тонесенькою соломкою.Подрібнимо гілочки петрушки, зубчики часнику. Інгредієнти змішаємо, додавши до них трохи (одну — дві щіпки) морської солі.
  10. Виймаємо форму з куркою і картоплею.Додаємо зверху ще один шар — ароматну лимонну суміш. І запікаємо ще півгодини.
  11. Подаємо на святковий стіл курку, приготовлену в духовці, в якості основної гарячої страви.

Приємного апетиту!

Відео: Рецепти на Новий рік 2018 — Різдвяна курка, запечена з мандаринами

Як приготувати курячі крильця з червонокачанною капустою на Новий рік 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - Курячі крильця з червонокачанною капустою

Рецепти на Новий рік 2018 — Курячі крильця з червонокачанною капустою

Крильця з червонокачанної капустою — це чудова страва, тому що куряче м’ясо виходить ніжним, яке чудово поєднується як з фруктами і овочами, так і з грибами. Тому напрошується висновок, що з курки можна зробити цілий обід або вечерю!

Крильця з червонокачанною капустою готуються приблизно півтори години. Цей рецепт розрахований приблизно на чотири особи. Страва виходить дуже яскравою!

Кулінарний рецепт «Крильця з червонокачанною капустою» містить наступні інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 2 помідора
  • 1 стручок перцю чилі
  • апельсин (сік з нього)
  • апельсин (цілий)
  • 0,5 лимона
  • 200 мл вина (червоного сухого)
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка коріандру меленого
  • 1 кг курячих крилець
  • 0,5 капустини червонокачанної
  • 50 г кедрових горішків (очищених)
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • червоний перець мелений, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Цибулю необхідно почистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через часникодавку або прес.
  2. Помідори вимийте під проточною холодною водою, а потім помістіть в киплячу воду приблизно на 30 секунд.Потім зніміть з них шкірку, а м’якоть помідорів подрібніть в блендері. Перець чилі вимийте під проточною холодною водою, розріжте обережно навпіл і видаліть  плодоніжку,дрібно наріжте перець.
  3. Тепер займемося маринадом.Для маринаду всі заздалегідь підготовлені інгредієнти (цибулю, часник, помідори, перець чилі) складіть в глибоку миску, додайте лимонний і апельсиновий соки, 200 мл вина (сухого червоного), одну столову ложку соєвого соусу, спеції і все добре переміщайте.
  4. Курячі крильця вимийте під проточною холодною водою, потім покладіть в миску з маринадом і залиште на одну годину в ньому.
  5. Духовку розігрійте до 200-220 градусів по Цельсію. Потім курячі крильця дістаньте з маринаду і обережно покладіть їх на деко, при цьому бризніть на них однією столовою ложкою оливкової олії. Поставте курячі крильця в духовку на півгодини.
  6. В цей час, коли курячі крильця в духовці, можна зайнятися салатом.
  7. Червонокачанну капусту промийте під проточною холодною водою, обсушіть на паперовому рушнику або серветці, а потім наріжте тонкою соломкою.
  8. Апельсин очистіть від шкірки, розділіть його на часточки, кожну часточку розріжте ще на три шматочки.
  9. Змішайте капусту зі шматочками апельсина, посоліть, поперчіть, заправте оливковою олією і посипте кедровими горішками.
  10. Готові курячі крильця з капустою червонокачанної подавайте з салатом.

Смачного!

Новорічні салати 2018: покрокові рецепти  з фото

Новорічні салати 2018 повинні бути оригінальними і смачними. Ви можете обрати з даної добірки кілька рецептів і приготувати їх на власний новорічний стіл.

Новорічний салат фантазія з шинкою – покроковий рецепт

Рецепти на Новий рік 2018 - Салат "Фантазія" з шинкою

Рецепти на Новий рік 2018 — Салат «Фантазія» з шинкою

Дуже простий, і смачний салат з шинкою, ну а робити його досить швидко — хвилин 5-7. А виходить дуже ситно. Рецепт салату фантазія складається з наступних інгредієнтів:

  • 4 яйця
  • 200-250 гр. ковбаси або шинки
  • Невелика баночка консервованої кукурудзи
  • Цибуля ріпчаста — за смаком (можна і зовсім без неї)
  • Майонез, сіль — за смаком.

Збиваємо яйця в мисці до однорідної консистенції і смажимо тоненькі млинці (можливо вийде не відразу)  Ріжемо соломкою, або локшиною. Нарізаємо цибулю. шинку або ковбасу так само. З банки кукурудзи вилити воду – а кукурудзу додати до інших інгредієнтів. В принципі наш салат фантазія готовий! Додати майонез і сіль, все перемішати і можна прикрасити улюбленою зеленню. Їсти подано! Ось такий простенький рецепт салату з шинкою фантазія.

Смачного!

Читайте також: Що приготувати на Новий рік 2018 — покрокові рецепти з фото

Рецепт салату Червоний браслет на Новий рік Собаки 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - Салат "Червоний браслет"

Смачний і цікавий салат, безсумнівно прикрасить ваш Новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • 50 мл соняшникової олії
  • 0,5 чайної ложки солі і перцю
  • 200 грам майонезу
  • 1 гранат
  • 2 столові ложки мелених горіхів
  • 2 буряки
  • 3 картоплини
  • 1 куряча грудка

Приготування салату Червоний браслет:

  1. Курячі грудки нарізати кубиками й обсмажити в невеликій кількості олії.Коли підрум’яняться, додати солі і перцю.
  2. Очистити гранат і зібрати в тарілочку червоні ягідки.
  3. Відварити картоплю і буряк, очистити і дати добре охолонути.
  4. Буряк натерти на середній тертці, додати подрібнені горіхи і половину чайної ложки цукру і добре перемішати.
  5. Почати складання салату — покласти в середину тарілки стакан і розташувати навколо нього терту картоплю. Добре змастіть майонезом.
  6. Покладіть обсмажену курячу грудку поверх картоплі.
  7. Потім покладіть суміш з буряка і волоських горіхів, розрівняйте (надайте округлуформу).Змастіть майонезом.
  8. Ретельно поверх майонезу посипати гранатовими кісточкам, щоб повністю покрити поверхню.
  9. Обережно видаліть стакан, Прикрасьте зеленню.

Салат «Червоний браслет» готовий!

Відео: Рецепти на Новий рік 2018 — Салат «Гранатовий браслет»

Готуємо овочевий салат на Новий рік 2018

Рецепти на Новий рік 2018 - Овочевий салат

Рецепти на Новий рік 2018 — Овочевий салат

Пропоную вашій увазі салат з овочами без м’яса

Інгредієнти:

  • 3 морквини
  • 3 картоплини
  • 3 маринованих огірка
  • 3-4 столові ложки зеленого горошку
  • 1 яйце
  • 100 мл соняшникової олії
  • 1 чайна ложка гірчиці, корінь селери (маленького
  • сіль, перець – за смаком

Приготування салату з овочами:

  1. Картоплю, селеру і моркву очистіть, і відваріть в підсоленій воді, потім дайте охолонути.
  2. Потім варені овочі дрібно нарізати, також нарізати мариновані огірки і покласти в миску, потім додати горошок.
  3. Приготувати майонез з яйця, гірчиці і олії.
  4. Взяти 1 столову ложку майонезу і відкласти в сторону, а майонез, що залишився, перемішати з овочами.
  5. Приправити сіллю і перцем за смаком.
  6. Розташувати салат на тарілці, змастити зверху майонезом і прикрасити за власним бажанням або як показано на фото (квіточки з моркви, ніжки, стебла з маринованих огірків).

Салат з овочами готовий!

Як приготувати новорічний салат з буряка – покроковий рецепт

Рецепти на Новий рік 2018 - Салат з буряка

Рецепти на Новий рік 2018 — Салат з буряка

Інгредієнти:

  • 250 грам вареного буряка
  • 2 варені картоплини (в мундирі)
  • 400 грам консервованої білої квасолі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 125 мл натурального йогурту
  • 3-4 столові ложки майонезу
  • сіль, перець – за смаком

Для прикраси:

  • консервована кукурудза,
  • чорні оливки,
  • петрушка

Приготування салату з червоного буряка:

  1. Очистіть варений і охолоджений буряк, і натріть його на крупній тертці.
  2. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками.
  3. Зубчик часнику очистити і подрібнити через часникодавку.
  4. Відкрити консервовану квасолю і вилити рідину.
  5. Майонез змішати з йогуртом, часником, сіллю і перцем, щоб вийшов соус, який ми додаємо до нарізаних овочів і квасолі.Добре все перемішати.
  6. Куштуємо і приправляємо сіллю з перцем. Можна додати трохи лимонного соку.
  7. Прикрашаємо салат кукурудзою, оливками і зеленню петрушки.

Салат з червоною буряка готовий! Смачного!

На цьому ми завершуємо нашу статтю «Рецепти на Новий рік 2018». Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам незабутньо і вишукано зустріти Новий 2018 рік — рік Жовтої Земляної Собаки. Ще більше корисних порад до святкування ви можете знайти на нашому сайті. Нехай щастить в новому році і до нових зустрічей!