Як приготувати різдвяне печиво: найкращі рецепти різдвяного печива

Рецепти різдвяного печива


Як зробити Різдвяне печиво: Рецепти приготування різдвяного печива з фото

Різдвяне печиво — це особлива випічка, як на паску. Печеться воно з трепетом, в очікуванні великого свята. Таке печиво чудово зберігається 2-3 місяці (якщо ще залишаться) в металевих коробках для печива. І до несподіваного приходу гостей у Вас завжди буде під рукою чім їх пригостити.

Для початку потрібно зробити тісто. Я роблю відразу тісто для всіх видів печива і зберігаю в холодильнику. У міру того коли у мене є час, печу і прикрашаю.

Різдвяне печиво «Чорно-біле»

Як зробити Різдвяне печиво

Склад:

  • 300 гр. масла
  • 120 гр.сахарной пудри
  • 400 гр.муки
  • 1 яйце
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 40 гр. какао
  • дрібка солі
  • цедра лимона на кінчику ножа
  • білок для мастила

Приготування різдвяного печива:

З масла, цукру, яйця, солі, цедри лимона, ваніліну і муки замісіть пісочне тісто.

Різдвяне печиво "Чорно-біле"

як зробити Різдвяне печиво Чорно-біле

Місити недовго, поки не схватилося тісто. Тісто поділити навпіл і в одну частину вмісити какао.

печиво з какао

Обернути обидва тіста в плівку і поставити на холод на годину.

смачне печиво на різдво

Розкачати охолоджене біле тісто в пласт товщиною 5 мм., трохи охолодити і нарізати на смужки товщиною 5 мм., знову в холод.

тісто на печиво

полоски з тіста

Такеж зробити з темним тістом.

печиво на новий рік

святкове печиво чорно-біле

З білого тіста розкачати пласт товщиною 3-5 мм.

З білого тіста розкачати пласт товщиною 3-5 мм.

Змастити білком і зеброю викласти смужки. Використовувати білок в якості клею.

Змастити білком і зеброю викласти смужки.

печиво з тіста

Обрізати зайве тісто і склеїти ковбаску.

Обрізати зайве тісто і склеїти ковбаску.

Добре охолодити! Нарізати гострим ножем на шматки товщиною в 5-10 мм.

Добре охолодити! Нарізати гострим ножем на шматки товщиною в 5-10 мм.

Нарізати печиво гострим ножем на шматки товщиною в 5-10 мм.

Випікати при 180 ° С до світло-золотистого кольору, приблизно 8 хв.

Випікати при 180 ° С до світло-золотистого кольору, приблизно 8 хв.

Із залишків тіста можна зробити інші види чорно-білого печива.

Із залишків тіста можна зробити інші види чорно-білого печива.

Із тіста можна зробити інші види чорно-білого печива.

Зберігати в металевій коробці для печива.

Зберігати в металевій коробці для печива.

Печиво на Різдво — Брязкотельце

Печиво на Різдво - Брязкотельце

Склад:

  • 300 гр. масла
  • 150 гр. цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 450 гр. борошна
  • 50 гр. какао
  • 1 пачка ваніліну
  • цедра лимона
  • дрібка солі
  • шоколадна глазур для покриття
  • колотий цукор

Приготування:

З продуктів зробити пісочне тісто, місити недовго!

З продуктів зробити пісочне тісто, місити недовго!

Обернути в плівку і на годину на холод. Тісто розкачати в ковбаску, порізати на шматки по 4 см. (Або як я зважити на рівні шматки) і розкатати в джгути по 8-10 см.

Обернути в плівку і на годину на холод.

Згорнути в кренделі і пекти при 180 ° С. приблизно 8 хв.

шоколадне печиво

як зробити печиво самому

печиво на різдво

смачненьке печиво до святкового столу
Остудити, покрити шоколадом (темперувати, щоб шоколад блищав!) І посипати колотим цукром.

Остудити, покрити шоколадом (темперувати, щоб шоколад блищав!) І посипати колотим цукром.

Зберігати в металевій коробці для печива.

Остудити, покрити шоколадом (темперувати, щоб шоколад блищав!)

Різдвяні трюфелі з корицею

Різдвяні трюфелі з корицею

Склад

Тісто:

  • 270 гр. цукрової пудри
  • 90 гр. білка
  • 400 гр. мелених мигдалю і фундука
  • 14 гр. меленої кориці
  • дрібка солі

Начинка:

  • 100 гр. нугату
  • 80 гр. варення з червоної смородини (або будь-яке інше)

Покриття:

  • білий шоколад
  • молочний шоколад для прикраси

Приготування:

Білки з цукром і сіллю збити в круту піну. Горіхи перемішати з корицею і з’єднати з білковою масою в тісто.

Різдвяні трюфелі з корицею фото

Якщо тісто м’яке додати ще горіхи. Розкачати тісто в ковбаску, нарізати на шматки. Сформувати кульки, тильною стороною дерев’яної ложки зробити поглиблення в кульці.

Сформувати кульки, тильною стороною дерев'яної ложки зробити поглиблення в кульці.

Пекти при 175 ° С 6 хв.

Пекти при 175 ° С 6 хв.

Остудити і заповнити поглиблення варенням.

Остудити і заповнити поглиблення варенням.

печиво до святкового столу фото



Поверх варення видавити нугат.

Поверх варення видавити нугат.

Дати йому застигнути і покрити трюфелі білим шоколадом. Прикрасити молочним шоколадом.

Дати йому застигнути і покрити трюфелі білим шоколадом. Прикрасити молочним шоколадом.

Зберігати в металевій коробці для печива.

смачні трюфелі

Печиво «Флорентійське»

Печиво "Флорентійське"

Склад:

Мигдальна маса:

  • 40 гр. меду
  • 40 гр. глюкозового сиропу (можна замінити медом)
  • 80 гр. вершків
  • 70 гр. масла
  • 120 гр. цукру
  • 50 гр. кандірованних фруктів (дрібно нарізаних)
  • 200 гр. мигдальних пластинок
  • 15 гр. борошна
  • 1/2 пачка ваніліну
  • дрібка солі

Пісочне тісто:

  • 350 гр. борошна
  • 200 гр. масла
  • 130 гр. цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • цедра лимона
  • ванілін

Приготування:

Приготувати пісочне тісто, обернути плівкою, охолодити.

як зробити Печиво "Флорентійське"
Для мигдальної маси мед, глюкозу, вершки, масло, цукор закип’ятити, додати решту інгредієнтів, перемішати, відкласти в сторону.

Для мигдальної маси мед, глюкозу, вершки, масло, цукор закип'ятити, додати решту інгредієнтів, перемішати, відкласти в сторону.
Пісочне тісто розкачати в пласт товщиною 3-5 мм і пекти при 180 ° С 6 хв.

Пісочне тісто розкачати в пласт товщиною 3-5 мм і пекти при 180 ° С 6 хв.

Потім дістати з духовки, викласти миндальную масу, розрівняти і допекти кілька хв. до золотистого кольору.

Потім дістати з духовки, викласти миндальную масу, розрівняти і допекти кілька хв. до золотистого кольору.

Дати постояти 2 хвилини, потім нарізати ще гарячий пласт на квадрати.

смачне печиво до різдва

Ніж намазати рослинним маслом.

печиво до різдва фото

Зберігати в металевій коробці для печива.

Класичне флорентійське печиво готується в спец. круглих формах, тільки мигдальна маса без пісочного тіста, а знизу печиво покривається шоколадом і робиться хвилеподібний рельєф. Процес довгий і трудомісткий, тому я запропонувала більш легкий змінений варіант.

Мигдальне печиво з варенням (Spitzbuben)

Мигдальне печиво з варенням (Spitzbuben)

Склад:

  • 300 гр. масла
  • 150 гр. цукру
  • 30 гр. жовтка
  • 450 гр. борошна
  • 1 пачка ваніліну
  • дрібка солі
  • цедра лимона
  • Яйце для змащення
  • мелений мигдаль без шкірки
  • полуничне або смородинове варення

Приготування:

Приготувати пісочне тісто, обернути плівкою, охолодити. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною в 3 мм. Формою видавити печиво дно.

Мигдальне печиво з варенням

різдвяне печиво (Spitzbuben)

Тісто для верхньої частини печива розкатати в 3 мм., обмазати яйцем, посипати меленим мигдалем, злегка натиснути качалкою. (Хто не хоче морочитися, просто додає 100 гр. Меленого очищеного мигдалю в тісто).

печиво на різдво

печиво на різдво на фото

Видавити печиво тією ж формою і в середині видавити формою поменше.

форма для печіва

різдвяне печиво

Пекти при 180 ° С до світло-золотистого кольору, приблизно 8 хв.

Пекти при 180 ° С до світло-золотистого кольору, приблизно 8 хв.

Охолодити. Верхівки обсипати цукровою пудрою.

Охолодити. Верхівки обсипати цукровою пудрою.

Дно печива обмазати варенням, склеїти з верхівкою.

Дно печива обмазати варенням, склеїти з верхівкою.

Варення закип’ятити і залити ним серцевинки. (Це робиться для блиску).

Варення закип'ятити і залити ним серцевинки. (Це робиться для блиску).

Але можна просто видавити варення на дно і склеїти з верхом.

Але можна просто видавити варення на дно і склеїти з верхом.
Зберігати в металевій коробці для печива.

Різдвяний Лускунчик

Різдвяний Лускунчик

Склад:

Тісто:

  • 350 гр. борошна
  • 200 гр. масла
  • 130 гр. цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 1/2 пачка ваніліну
  • цедра лимона

Горіхова маса:

  • 70 гр. цукру
  • 30 гр. меду
  • 30 гр. масла
  • 30 гр. сиропу глюкози (можна замінити медом)
  • 40 гр. вершків
  • 250 гр. очищеного фундука цільного
  • 15 гр. борошна

Декор:

Темний шоколад для глазурування
білий шоколад для декорування

Приготування:

Зробити пісочне тісто, загорнути в плівку, поставити на холод. Для горіхової маси з’єднати всі продукти крім горіхів і муки і закип’ятити, додати горіхи і борошно, перемішати і підсмажити трохи на вогні.

Різдвяне печиво Лускунчик

Викласти на силіконовий килимок або папір для випічки і розділити горіхи по 3 штуки.
Охолоджене тісто розкачати завтовшки в 3 мм., Вирізати круглою формочкою печиво, запекти при 180 ° С недовго,

печиво Лускунчик

витягнути з духовки, розподілити на кожне печиво по 3 горішка

печиво на різдво

новорічне печиво лускунчик

і запекти в духовці до золотистого кольору.

печиво з горішками
Охолодити, покрити печиво шоколадною глазур’ю до лінії горіхів, а зверху за бажанням нанести малюнок білим шоколадом.

шоколадне печиво на різдво

шоколадне печиво з горіхами на різдво

Зберігати в металевій коробці для печива.

шоколадне печиво з горіхами на різдво

Горіхові трикутники

Горіхові трикутники

Склад:

Тісто:

  • 300 гр. борошна
  • 125 гр. масла
  • 125 гр. цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача

Начинка:

  • 200 гр. масла
  • 200 гр. цукру
  • 1 пакетик ваніліну
  • 4 ст. л. води
  • 400 гр. фундука або волоських горіхів (наполовину мелених наполовину нарізаних)
  • Шоколад для глазурування

Приготування:

Зробити пісочне тісто, загорнути в плівку, охолодити. Охолоджене тісто розкачати на весь протевень.

Горіхові трикутники

Для начинки змішати всі продукти крім горіхів і закип’ятити. Додати горіхи, перемішати.

Горіхові трикутники на різдво

Дати трохи охолонути. Розподілити начинку по всьому пласту і запекти при 180 ° С 20 хв.

Як приготувати різдвяне печиво: найкращі рецепти різдвяного печива

Горіхове печиво

печиво на різдво
Остудити і нарізати на трикутники.

Горіхове печиво

печиво смачне на різдво

до різдва смачне печиво
Кінці трикутників глазурувати шоколадом.

печиво до різдва
Зберігати в металевій коробці для печива.

Зберігати в металевій коробці для печива.

Різдвяне печиво завжди виходить смачним, швидко печеться і наповнює будинок чарівним ароматом свята. Спечіть традиційне різдвяне частування, прикрасьте їм будинок і подаруйте рідним і близьким людям на честь одного з найбільш сімейних свят частинку свого тепла, відбитого в ароматному різдвяному печиві.