Різдвяні салати

Салати на Різдво - рецепти приготування


Різдвяні салати-рецепти приготування салатів на Різдво

Рецепти салатів на різдво

Оговтавшись після новорічної ночі, кожна родина починає активну підготовку до Різдва. Цьому дню відведена важлива роль, адже в Різдво Христове збираються в сімейному колі найдорожчі і близькі люди. Це винятковий день, а значить і салати на Різдво мають бути особливими.

У нашій статті вашій увазі будуть запропоновані різні різдвяні салати, які готуються досить-таки легко і не вимагають значних витрат часу, але при цьому вони досить оригінальні і дуже апетитні. Ви особисто переконаєтеся, в якому різноманітті представлені рецепти салатів на Різдво, всі вони мають напрочуд приємний смак, але що найбільш радує — це оригінальне оформлення.

Читайте також: Салат Мавпа на Новий рік 2018

Явним доказом цих слів, стане салат «різдвяні свічки», і нехай у його складі немає якихось екзотичних компонентів, зате якій чудовій може стати презентація цієї страви! Своїм оформленням гостям напевно сподобається салат «різдвяний вінок». Можете не сумніватися, вже через якихось півгодини від цих страв не залишиться й сліду!

Салат Різдвяна свічка

Салат Різдвяна свічка

Інгредієнти до різдвяного салату:

  • майонез — 100 грам
  • картопля — 2 шт.
  • яйце — 3 шт.
  • курятина (фарш) — 200 грам
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • сир твердий — 150 грам
  • морква — 1 шт.
  • перець солодкий (болгарський) — 1 шт.
  • кріп — великий пучок

Спосіб приготування Різдвяного салату:

  • Картоплю зварити в мундирі, почистити, натерти на крупній тертці, посолити і викласти на тарілку у формі салату як на фото. Змастити майонезом. Викласти шар м’ясного фаршу, попередньо обсмаженого на олії разом із дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.
  • Змастити майонезом і посипати тертими білками. (Залишити один білок і половинку жовтка для прикраси салату.) Змастити майонезом. Посипати тертим сиром і тертим білком.»Гнотик» свічки можна зробити з чорносливу. На посипане сиром «полум’я» свічки посипаємо тертий жовток, потім терту варену моркву і укладаємо зверху шматочок червоного перцю.
  • Викладаємо вогник свічки жовтком, потім вареної тертою морквою, зверху кладемо шматочок болгарськогоперцю і чорнослив. Тертим білком засипаємо верх підстави свічки. Свічку посипаємо тертим сиром. З кропу викладаємо зелені гілочки. З червоного перцю вирізаємо бант і викладаємо на салат.


Салат різдвяний вінок

Різдвяні салати-рецепти приготування салатів на Різдво

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 грам
  • Гриби — 300 грам
  • Картопля — 2-3 штук
  • Цибулина — 1 штука
  • Яйце — 3 штуки
  • Сир — 100 грам
  • Кріп — 50 грам
  • Солодкий перець — 1 штука (для прикраси)
  • Сіль — 1 щіпка
  • Рослинна олія — ​​2 ст. ложки
  • Майонез — за смаком
  • Перець — 1 щіпка

Кількість порцій: 6-8

Як приготувати Салат Різдвяний вінок:

1. Картоплю потрібно як слід вимити і відварити до готовності. Трохи остудити, очистити і натерти на крупній тертці або середній. На сковороді розігріти трохи рослинного масла. Очистити цибулину і нарізати кубиками. Обсмажити в олії до золотистого кольору і з’єднати з картоплею. Все ретельно перемішати і трохи посолити, поперчити за смаком. На середину блюда поставити склянку і викласти картоплю. Щільно притиснути ложкою і трохи змастити майонезом.

Салат різдвяний вінок

2. Наступним етапом необхідно вимити, обсушити і нарізати гриби. Відправити їх в розігріте рослинне масло і обсмажити до готовності. У рецепт приготування салату «Різдвяний вінок» також можна використовувати мариновані гриби. Викласти їх наступним шаром, також щільно притискаючи.

Як приготувати Салат Різдвяний вінок:

3. Додати при бажанні трохи солі і перцю. Змастити майонезом за смаком.

 Салат Різдвяний вінок

4. Яйця відварити круто, остудити і очистити. Натерти на крупній тертці або нарізати кубиками і викласти зверху грибів. Підсолити і змастити майонезом.

Салати на Різдво - рецепти

5. Куряче філе вимити і зварити до готовності. Коли воно трохи охолоне, нарізати тонкими скибочками або кубиками. Підсолити і поперчити за смаком і викласти, змастивши майонезом.

салати на різдво

6. Присипати зверху тертим сиром, змішаним з майонезом і щільно притиснути, щоб салат добре тримав форму. Кріп вимити, як слід обсушити і викласти зверху так, щоб він повністю покрив салат. При бажанні його можна подрібнити і присипати зверху. Прикрашати салат «Різдвяний вінок» в домашніх умовах можна чим завгодно — болгарським перцем, помідорами, кукурудзою чи оливками, огірком і гранатом.

На цьому все сподіваємося, що нашими рецептами смачних салатів до різдвяних свят Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.