Салат «Півник» на Новий рік 2017

Рецепти салату у формі Вогняного Півня на Новорічні свята


Салат «Півник» на Новий рік 2017 - рецепт приготування з фото

Новий рік прийнято зустрічати пишним застіллям в теплій компанії родичів і друзів. «Як зустрінеш рік, так його і проведеш» відоме з дитинства прислів’я. З компанією все зрозуміло, але що приготувати до новорічного столу, щоб символ Нового року 2017 Вогняний Півень залишився задоволений і приніс Вам удачу і народна прикмета спрацювала на всі сто?

Півень птах суперечливий і примхливий: то він гордо крокує, демонструючи своє гарне оперення, то не проти погнатися за випадковим перехожим з наміром клюнути його в п’яту. Любить він насіння і зерно, городню травичку, овочі і фрукти. Чи не правда, відмінні компоненти для салатів? Щоб зробити наші страви смачними, поживними і різноманітними, будемо використовувати сир, яйця, морепродукти і м’ясо, за винятком м’яса птиці (навряд чи півень схвалить поїдання своїх побратимів).

Салат «Півень на зеленій галявині» рецепт з фото

Вам буде потрібно:

  • 6-7 листків будь-якого салату,
  • маленька баночка десертної кукурудзи,
  • 1 морква,
  • 3 стрілки зеленої цибулі,
  • солодкий червоний перець,
  • 200 г білого батона для сухариків,
  • 100 г майонезу,
  • спеції і сіль — за смаком.

Готується салат всього 30 хвилин:

  1. У духовці приготуйте сухарики з білого хліба, присипте їх сіллю і спеціями, остудіть.
  2. Салатні листочки викладіть на тарілку у вигляді квітки.
  3. Натріть моркву на тертці для моркви по-корейськи.
  4. Зелену цибулю і перець дрібно наріжте.
  5. Всі інгредієнти, крім сухариків, перемішайте з майонезом, сіллю і спеціями в окремому посуді і обережно викладіть суміш на салатне листя.
  6. Посипте сухарями.

Салат «Півень на зеленій галявині» рецепт з фото

На Новий рік 2017 у Вас також будуть гарячі м’ясні страви, а цей повітряний, соковитий салат відмінне до них доповнення. Також рецепт підходить для вегетаріанського столу, якщо взяти пісний майонез, і не тільки на Новий рік.

Салат «Петя-Петушок» покроковий рецепт

Вам буде потрібно:

  • 200 г телятини,
  • 2 середніх картоплини,
  • 300 г брокколі,
  • 2 великих яйця,
  • солодкий жовтий перець,
  • морква,
  • рукола,
  • зелена цибуля для півника,
  • 100 г майонезу,
  • спеції і сіль за смаком.

Навіть невеликі любителі готування легко справляються з рецептом. Така закуска на Новий рік 2017 має хороший, традиційний смак, завдяки звичним інгредієнтам. Отже, готуємо покроково:

  1. Відваріть м’ясо, картоплю, яйця. Остудіть.
  2. У брокколі відокремте суцвіття, помістіть в окріп і варіть 5 хвилин.
  3. Очистіть яйця і виріжте з середини 2 тонких кружка: це будуть тулуб і головка півника.
  4. Продукти наріжте дрібними шматочками і складіть в салатник. Додайте щіпку солі і перцю, перемішайте з майонезом. Вирівняйте поверхню.
  5. Викладіть кружечки яєць, приробіть дзьобик і гребінець, вирізані з моркви, хвіст, око і лапки з руколи і зеленої цибулі.

Салат «Півник і Курочка» рецепт приготування з фото

Інградієнти для приготування:

  • 180 г тунця консервованого,
  • 3-4 середніх картоплини,
  • 1 морквина,
  • 1 маленька цибулина,
  • 4 великих курячих яйця,
  • 1 червоний болгарський перець,
  • 100 г майонезу,
  • будь-яка зелень для оформлення.
  1. Зваріть коренеплоди і яйця. Розімніть виделкою тунець і викладіть на плоску тарілку це перший шар.
  2. Почистіть і подрібніть на тертці картоплю, моркву, 2 яйця. Відріжте від цибулини невелику боковину, решту дрібно наріжте.
  3. Продовжуйте викладати компоненти шарами: картоплю, потім цибулю і яйця. Майонез як вам подобається: всі шари промащувати не обов’язково. Останній шар морква. Вирівняйте поверхню, зробіть 2 поглиблення для майбутніх Півника та Курочки. Змастіть майонезом.
  4. Покладіть в поглиблення цілі яєчка і проявіть фантазію! Петушку зробіть гребінь, крила і хвіст з червоного перцю, а Курочкі гребінь з перцю, крила з пластинок ріпчастої цибулі. Для очей використовуйте шматочки чорносливу або оливок. Прикрасьте зеленню.


Рецепти, подібні до цього, на Новий рік 2017 — привід зайнятися кулінарною творчістю разом з дітьми. Салат готується всього 30-40 хвилин. Результат виходить симпатичний, смачний і поживний.

Салат «Трибарвний Півень» рецепт приготування на Новий Рік

Вам знадобляться:

  • 100 г копченого кальмара,
  • 100 г замороженої зеленої квасолі,
  • 100 г пекінського салату,
  • 2 огірка середніх розмірів,
  • жовтий перець,
  • червоне яблуко,
  • 200 г печериць,
  • 3 яйця,
  • 2 зубці часнику,
  • 120 г сметани 20%,
  • топлене масло,
  • сіль,
  • гострий перець,
  • базилік, кріп за смаком.

Готуємо покроково:

  1. Листя салату розділіть і викладіть на блюдо.
  2. Гриби наріжте на тонкі пластинки і злегка обсмажте з топленим маслом.
  3. Разморозьте квасолю опустіть в окріп вона буде готова через 3 хвилини після закипання. Остудіть.
  4. Зваріть яйця, очистіть і дрібно наріжте.
  5. Огірки, перець і яблуко наріжте тонкими смужками.
  6. Кальмар розділіть на волокна.
  7. Приготуйте соус: потовчіть в ступці часник, змішайте його зі сметаною, травами, спеціями і сіллю.
  8. Змішайте всі інгредієнти і соус в окремому посуді і викладіть суміш на листя салату.

Це по-справжньому святковий салат до Нового року 2017: і вигляд у нього яскравий, і смак копченого кальмара з печерицями оригінальне поєднання в стилі Вогняного Півня.

Салат «Золотий Півник»

Для приготування Вам знадобиться:

  • баночка м’яса криля,
  • головка цибулі,
  • 3 яйця,
  • 2 картоплини,
  • 100 г сиру «Чеддер»,
  • 100 г десертної кукурудзи,
  • 1 маленький помідор,
  • півсклянки олії для смаження,
  • 1 оливка,
  • майонез для заправки і трохи солі.

Готуємо покроково:

  1. Наріжте соломкою картоплю, покладіть в киплячу олію і перемішуючи доведіть до золотистої скоринки. Остудіть.
  2. Яйця відварити. Вийміть жовтки і натріть їх на тертці, а білки дрібно наріжте.
  3. М’ясо криля подрібніть, цибулю наріжте дрібними шматочками.
  4. Сир потріть в дрібну стружку.
  5. Змішайте крабове м’ясо, кукурудзу, білки, сир, цибулю, майонез.
  6. Викладіть отриману суміш на блюдо для салату, надайте їй форму півня і посипте тертим жовтком.
  7. Зробіть з помідора крила, гребінь і хвіст, очі з оливки.
  8. «Картоплю фрі» викладіть навколо, немов це гніздо.

Салат «Золотий Півник»

Вийшов симпатичний, веселий Півень жовто-червоного кольору в гнізді з картоплі, який урізноманітнює святковий стіл, а за одне і підкреслює символ Нового року 2017 Вогняного Півня.

Салат «Мексиканський Півник» рецепт

Вам буде потрібно:

  • 400 г пісної свинини,
  • 30 г маслин без кісточки
  • 150 г коренів селери,
  • стручок червоного солодкого перцю,
  • 1 головка цибулі,
  • 150 г капусти «Пекінської»,
  • 2 ст. ложки будь-якого масла,
  • 30 г цукрового піску,
  • 10 мл бальзамічного або простого столового оцту,
  • сіль,
  • червоний перець,
  • каррі,
  • зелена цибуля за смаком.

Готуємо так:

  1. Відваріть яловичину, остудіть в холодильнику, щоб м’ясо стало твердим, і наріжте довгими смужками чим тонше, тим краще.
  2. Коріння селери потріть на тертці для моркви по-корейськи.
  3. Перець, цибулю, пекінський салат наріжте соломкою.
  4. Приготуйте заливку, змішавши масло, перець, цукор і оцет.
  5. Складіть нарізані продукти в салатник і обережно перемішайте, так як овочі повинні зберегти хруст.
  6. Приправте соусом, посипте кільцями зеленої цибулі і розкладіть оливки.

Блюдо виходить строкатим, під стать господареві наступаючого Нового року 2017. Смак пікантний кисло-солодкий і в міру гострий (можна зробити гостріше, наскільки Вам подобається). З роллю закуски на святковому столі цей салат справляється прекрасно.

Салат «Півник і горохове зернятко» рецепт приготування

Інгредієнти для приготування:

  • маленька банка горошку,
  • 2 середніх баклажана,
  • 2 великих яйця,
  • половинка лимона,
  • 2 зубці часнику,
  • 1 помідор черрі для півника,
  • 100 г ананаса (свіжого або консервованого),
  • 70 г 20% сметани,
  • 70 г майонезу,
  • 1 чайна ложка столової гірчиці,
  • соняшникова олія для обсмажування.

Готуйте покроково:

  1. Баклажани опустіть в ємність з киплячою водою секунд на 10, очистіть з них шкірку, наріжте скибочками 6-7 мм і злегка піджарте на рослинному маслі.
  2. Цибулю подрібніть і теж злегка піджарте на маслі, в якому готувалися баклажани, додавши ложечку води.
  3. Яйця відваріть. Збережіть 1 половинку яйця для майбутнього півника, іншу дрібно покришіть.
  4. Ананас поріжте на дрібні шматочки.
  5. Приготуйте майонезно-сметанний соус і додайте подрібнений часник.
  6. Горошок, ананас, баклажани, яйця, цибулю викладіть в салатник, злегка перемішайте, побризкайте соком лимона, приправити цукром, сіллю і приготованим соусом.
  7. На поверхні салату розташуйте половинку яйця, приробіть гребінець, крила, хвіст, дзьоб зі шматочків помідора, очей з половинки горошини, і одну горошину вкладіть в дзьобик.

Салат «Півник і горохове зернятко» рецепт приготування

Цей рецепт сподобається любителям баклажанів. Здавалося б, звичайні продукти, а їх поєднання дає неординарний смак. Баклажани тут відмінно замінюють м’ясо: салат виходить дуже поживним.

Салат «Вітамінний Півень»

Вам будуть потрібні:

  • 3 картоплини,
  • 1 середня цибулина,
  • 2 морквини,
  • буряк вагою 200 г,
  • 350 г філе кальмара,
  • 2 солоних огірка,
  • 100 г лляної олії,
  • 1 зубок часнику,
  • петрушка,
  • насіння кунжуту, сіль.

Готуємо покроково:

  1. Очистіть філе кальмарів від шкірки, опустіть в окріп: кальмари зваряться за 6-7 хвилин. Охолодіть і поріжте їх на смужки 5-6 мм.
  2. Відваріть овочі. Остудіть буряк, картоплю, моркву і наріжте на дрібні шматочки.
  3. Цибулю і огірки також наріжте. Часник розімніть в ступці.
  4. Подрібнені овочі з’єднайте з кальмарами і часником, посоліть, додайте паприки, гострого перцю і полийте олією.
  5. Прикрасьте поверхню гілочками свіжої зелені і посипте кунжутом.

Цей корисний салат з буряком, морквою і кунжутними зернятками сподобається Вогненному Півневі і практично всім, хто буде його їсти на Новий рік 2017: всі продукти, що входять до нього, в поєднанні дають відмінний смак.

Салат «Багатий Півник» на Новий рік 2017: рецепт з фото

Вам знадобляться:

  • 100 г сирокопченої шинки,
  • 30 мл оливкової олії,
  • 1 червоне яблуко,
  • салат «Айсберг» половинка качана,
  • 6 помідорів чері,
  • 30 г твердого сиру,
  • 50 г кедрових горішків,
  • базилік, орегано і сіль за смаком.

Готуємо покроково:

  1. На дно салатника покладіть листя «Айсберга».
  2. Яблуко поріжте на однакові дрібні кубики.
  3. Помідорчики розріжте на чотири частини.
  4. Подрібніть сир на тертці.
  5. Приготуйте соус з оливкового масла, подрібненого базиліка, солі і перцю.
  6. Суміш з яблук, черрі і горішків викладіть на листя, полийте соусом і посипте сиром.

Салат готовий! Будь-який півень (не тільки Вогняний) із задоволенням би його поклював. Помісь кисло-солодкого смаку яблука і помідори з копченим смаком бекону та кедровими горішками «звучить» приємно і незвично.

Обирайте рецепти на свій смак і приготуйте один або кілька салатів на Новий рік 2017.

Наостанок, ще парочка новорічних «хитрощів» до святкування року Півня. Використовуйте відтінки червоного, оранжевого, жовтого в оформленні столу: посуді, скатертини, серветки і приготованих стравах. Не випадково представлені рецепти салатів включають в себе овочі та фрукти цих кольорів.

А так як Півень великий любитель зерняток, було б непогано запастися кунжутом, соняшниковим та гарбузовим насінням. Посипте ними салати та інші приготовані страви, і Ваш вогняний покровитель залишиться задоволений.

Відео: Півник з крабових паличок

На цьому все сподіваємося, що нашими рецептами смачних салатів до новорічних свят Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.