Як зробити сливи в сиропі на зиму

Сливи в сиропі половинками: покроковий рецепт з фото


Як приготувати сливи в сиропі на зиму. Рецепт приготування

Сливи в сиропі на зиму — відмінна смачна заготівля. З таких слив можна приготувати багато різних десертів — сливи можна очистити від кісточок, розібрати на половинки подавати з горіхами і збитими вершками. Також можна використовувати половинки консервованих слив як начинку для різної випічки, пиріжків, желе і тортів. Насичений сироп, в якому знаходилися сливи можна використовувати як ароматне просочення для бісквітних коржів або ж приготувати на його підставі крем зі сливовим ароматом.

Читайте також: Рецепт варення з слив дольками

Цей рецепт консервації універсальний для будь-якого сорту слив. Дуже смачними і ароматними виходять жовті сливи з медовим присмаком. Для різноманітності можна закрити асорті з різних слив в сиропі.
Оскільки сливи в сиропі на зиму закриваються з кісточками, то період їх зберігання зменшується до року, по закінченню цього терміну, таку консервацію вживати не рекомендується через підвищення вмісту синильної кислоти, яка виділяється з кісточок при тривалому зберіганні.

Сливи в сиропі — рецепт приготування на зиму

Інгредієнти для приготування слив в сиропі:

  • Сливи сині — 600-700 г.;
  • Цукровий пісок — 270 г.;
  • Вода — 0,5 літра.


З такої кількості продуктів виходить дві півлітрових банки слив в сиропі. Банки попередньо перемиваємо і стерилізуємо над парою протягом 2-3 хвилин. Сливи пересипаємо в миску і заливаємо водою. Зіпсовані хробаком сливи (якщо такі є), спливають на поверхню, їх ми відразу видаляємо. Решту слив перемиваємо і відкидаємо на друшляк.

Як приготувати сливи в сиропі на зиму.

Наповнюємо митими сливами стерильні банки і трохи струшуємо їх, щоб сливи лягали щільніше. Для приготування сиропу наливаємо в каструлю необхідну кількість води, додаємо цукор і ставимо на вогонь.

Сливи в сиропі - рецепт приготування

При постійному помішуванні розчиняємо цукор у воді і після закипання проварюємо 4-5 хвилин. Заливаємо гарячим сиропом сливи в банках і накриваємо їх металевими кришками.

Сливи в сиропі половинками

У широку каструлю ставимо на дно підставку для стерилізації або маленький рушник, наливаємо воду і встановлюємо наші півлітрові банки зі сливами. Рівень води повинен на два пальця не доходити до горлечка банки, щоб при кип’ятінні вода не залила їх вміст. Стерилізуємо сливи в сиропі 10 хвилин після закипання води.

сливки в сиропі

Після цієї процедури виймаємо банки і закупорюємо тими ж кришками. Перекладаємо готову консервацію догори ногами і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Сливи в сиропі на зиму потрібно зберігати в затемненому місці.

Відео: Консервовані сливи на зиму без кісточок

На цьому все сподіваємося, що Ви зрозуміли, як зробити сливи в сиропі на зиму в домашніх умовах. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.