Як приготувати смачний гарбузовий сік на зиму — покроковий рецепт з фото

Сік з гарбуза на зиму: 5 найкращих рецептів на замітку


Гарбузовий сік на зиму: 5 найкращих рецептів на замітку

Ароматний напій з гарбуза чудово доповнять апельсини, яблука та морква. Відразу після приготування гарбузовий сік потрібно розлити по стерилізованим банкам і закатати. Потім — перевернути заготовки, накрити чимось теплим і остудити. Зберігати гарбузовий сік треба в темному прохолодному місці.

Гарбузовий сік з м’якоттю, приготований без соковижималки

Гарбузовий сік з м'якоттю, приготований без соковижималки фото

Інгредієнти:

  • 2 кг м’якоті гарбуза;
  • 2 л води;
  • 160 г цукру;
  • ⅔ чайної ложки лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Наріжте гарбуз невеликими шматочками і викладіть в каструлю.Влийте воду і варіть під кришкою на середньому вогні, поки овоч не стане м’яким.
  2. Блендером перебийте гарбуз в пюре.
  3. Додайте цукор і лимонну кислоту.Якщо сік здається вам занадто густим, влийте ще трохи води. Доведіть рідину до кипіння і поваріть ще кілька хвилин.

Гарбузовий сік, приготований в соковижималці

Гарбузовий сік, приготований в соковижималці - фото

Інгредієнти:

  • 1 700 г м’якоті гарбуза;
  • 150 г цукру;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 2 л води.


Приготування:

  1. Наріжте гарбуз довільними шматочками і пропустіть через соковижималку. Жмих, що залишився після цього віджимання, можна використовувати для приготування якихось страв або заморозити на зиму.
  2. Перелийте сік в каструлю, додайте цукор, лимонний сік і воду.Помішуючи, доведіть сік до кипіння на середньому вогні і поваріть ще кілька хвилин.

Гарбузовий сік з апельсином — покроковий рецепт з фото

Гарбузовий сік з апельсином на зиму

Інгредієнти:

  • 2 кг м’якоті гарбуза;
  • 2 л води;
  • 2 апельсина;
  • ½ лимона;
  • 300 г цукру.

Приготування:

  1. Наріжте гарбуз шматочками і викладіть в каструлю.Влийте воду і варіть на середньому вогні, поки гарбуз не стане дуже м’яким.
  2. Вичавіть сік з апельсинів і лимона та процідіть.Зробіть гарбузове пюре блендером, додайте цитрусовий сік, цукор і перемішайте.Доведіть сік до кипіння і, помішуючи, варіть ще 10 хвилин.

Гарбузово-яблучний сік — рецпт приготування

Гарбузово-яблучний сік на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук (вага в очищеному вигляді);
  • 1 кг м’якоті гарбуза;
  • 3 л води;
  • ½ лимона;
  • 300 г цукру.

Приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і насіння.Наріжте гарбуз і яблука шматочками і викладіть в каструлю.Залийте водою і варіть на середньому вогні до м’якості інгредієнтів.
  2. Зробіть пюре з гарбуза і яблук блендером.Додайте сік лимона, цукор і перемішайте.Доведіть сік до кипіння і поваріть ще кілька хвилин.

Гарбузово-морквяний сік на зиму 

Гарбузово-морквяний сік фото

Інгредієнти:

  • 1 кг м’якоті гарбуза;
  • 500 г моркви;
  • 2½ л води;
  • 800 г цукру;
  • 1½ чайної ложки лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Наріжте гарбуз і моркву довільними шматочками і викладіть в каструлю.Додайте 300-400 мл води, цукор і добре перемішайте.
  2. Готуйте під кришкою на середньому вогні, поки інгредієнти не стануть м’якими, а після цього блендером перетріть їх в пюре.
  3. Влийте в пюре воду, що залишилася, і ретельно перемішайте.Всипте лимонну кислоту і доведіть сік до кипіння.Варіть, помішуючи, ще 5 хвилин.

Відео: Найкращий рецепт приготування гарбузового соку

На цьому наша стаття про покрокові рецепти приготування гарбузового соку з фото підійшла до кінця. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам приготувати смачні страви. Багато корисних порад  ви можете знайти на нашому сайті. Смачного і нехай щастить!