Сушений виноград (родзинки)

Як сушить виноград в домашніх умовах самому


Сушений виноград (родзинки)

Дуже цікава робота — сушка винограду. Щоб отримати смачний і красивий на вигляд виноград, краще його сушити на горищі. Якщо сушити його на сонці або в духовці, то він виходить не таким смачним.

Читайте також: Як зробити вино з винограду

На сушку використовують не більше 10 кг ягід винограду кишмишних сортів. Через 22 дні (в процесі сушіння винограду) отримуємо 3 кг родзинок відмінної якості. Цієї кількості вистачає на всю зиму.

  • Кількість порцій: не визначено
  • Час приготування: 22 години.



Щоб приготувати сушений виноград (родзинки), Вам знадобиться:

Виноград — 10 кг

Як сушить виноград в домашніх умовах самому

Як сушить виноград (родзинки)

1. Виноград перебрати, підготувати протені, на дно їх покласти газетний папір.
2. Розкласти виноград тонким шаром.
3. Поставити протені з виноградом в добре провітрюване і захищене від сонця приміщення (в даному випадку горище).
4. Протягом 5 днів міняти папір і перевертати виноград, видаляти зіпсований.
5. Термін сушіння винограду кишмишних сортів 20 — 22 дня.
6. Сушений виноград краще зберігати в лляному мішечку.

На цьому все сподіваємося, що з нашою Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.