Варення з агрусу рецепти приготування на зиму

Як варити варення з агрусу рецепт з фото


Варення з агрусу рецепти приготування: Фото та відео

Аґрус — це дуже популярна ягода в нашій країні. У ньому міститься дуже велика кількість вітамінів і корисних речовин. Обов’язково на зиму потрібно заготовити кілька банок варення з агрусу. Варіантів приготування варення з агрусу існує дуже багато. В сьогоднішній статті ви знайдете рецепти варення з агрусу на зиму.

Королівське варення з агрусу

Для приготування варення з агрусу за цим рецептом Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Агрус — 1 кілограм.
  • Очищений волоський горіх — 1 стакан.
  • Цукор — 1,5 кілограм.
  • Вода — 2 склянки.
  • Вишневе листя — 10 штук.

Королівське варення з агрусу

Процес приготування:

Для приготування варення за цим рецептом найкраще брати не зовсім стиглі ягоди агрусу. Ягоди краще вибирати побільше. Підготуйте агрус — відберіть, добре помийте, просушіть і очистіть від насіння.
Викладіть ягоди в посуд шарами, закладаючи кожен шар вишневими листочками.
Залийте холодною водою і залиште відстоюватися протягом 8-9 годин.

Після того, як ягоди настоялися, злийте всю воду. У кожну ягоду покладіть по шматочку волоського горіха. Найзручніше це робити за допомогою шпильки. З цукру і води зваріть сироп. Потім висипте туди аґрус і кип’ятіть протягом 3-5 хвилин. Дайте сиропу охолонути і можна закручувати в банки.

Відео-рецепт смачного варення з агрусу

Ізумрудне варення з агрусу на зиму

Для приготування варення з агрусу на зиму за даним рецептом Вам буде потрібно:

  • Великий, зелений агрус — 6 склянок.
  • Вода — 3 склянки.
  • Цукор — 5 склянки.

Ізумрудне варення з агрусу на зиму

Процес приготування варення:

  1. Дуже ретельно відберіть, помийте і обсушіть ягоди.
  2. Дуже обережно, вістрям ножа надрізати кожну ягоду і прибрати насіння.
  3. У ємкість викладіть підготовлений аґрус і перекладіть кожен шар вишневим листям. Залийте водою і залиште на ніч.
  4. Вранці воду злити, залишивши тільки трохи рідини для варіння.
  5. Зваріть сироп з води і цукру, потім опустіть туди ягоди.
  6. Через 3-4 хвилини необхідно зняти з вогню. Можна закручувати в банки.

Відео: Корисне агрусове варення на зиму



П’ятихвилинка: смачне варення з агрусу

Варення П’ятихвилинка — дуже зручний рецепт. Готується воно дуже швидко, а смак виходить відмінним. Для приготування варення з агрусу П’ятихвилинка на зиму вам необхідні такі інгредієнти:

  • Ягоди — 3 склянки.
  • Цукор — 3 склянки.
  • Вода — 0,5 склянки води.

П'ятихвилинка: смачне варення з агрусу

Процес приготування:

  1. Промийте і почистіть ягоди. Добре просушіть.
  2. З цукру і води приготуйте сироп.
  3. Потім потрібно висипати агрус в сироп, довести до кипіння, при цьому кип’ятити не слід. Накрийте кришкою і прогрійте протягом 5 хвилин.
  4. Можна закручувати в банки.

Відео: Як приготувати варення з агрусу

Рецепт: Варення з агрусу з волоськими горіхами

Можна приготувати варення з агрусу з волоськими горіхами на зиму. Варення з цим рецептом має дуже своєрідний цікавий смак.

  • Агрус — 1 кілограм.
  • Цукор — 1 кілограм.
  • Волоські горіхи — 200-250 грам.
  • Вода — 1 стакан.

Рецепт: Варення з агрусу з волоськими горіхами.

Приготування:

  1. Добре помийте, очистіть і просушіть агрус.
  2. Очистіть горіхи від шкаралупи і від шкірки.
  3. Із цукру і води зваріть сироп.
  4. У сироп додайте горіхи, а ще через 3 хвилини — додайте ягоди.
  5. Доведіть до кипіння і варіть 3-4 хвилини.
  6. Зняти з вогню, остудити і можна закручувати в банки.

Відео: Як зробити варення з агрусу

Варення з агрусу з лимоном на зиму

Дуже смачне варення з агрусу виходить з лимоном. Готується воно без варіння.

Для приготування вам буде потрібно:

  • Агрус — 3 склянки.
  • Половина лимона, разом з шкіркою.
  • Цукор — 3 склянки.

Варення з агрусу з лимоном на зиму

Процес приготування варення:

  1. Підготуйте ягоди.
  2. Потім проверніть через м’ясорубку агрус і лимон.
  3. Засипте пюре цукром і дайте час, щоб він повністю розчинився. Все ретельно перемішати.
  4. Укласти в банки, накрити пластиковою кришкою і зберігати в холодильнику.

Відео: Як правильно варити варення з агрусу

Варення з агрусу з вишнею

Дуже смачне варення з агрусу виходить з вишнею. Для приготування вам необхідно:

  • Агрус — 1 кілограм.
  • Вишня — 1 кілограм.
  • Цукор — 1,5 кілограма.

Варення з агрусу з вишнею.

Приготування:

  1. Підготуйте вишню. Помийте і очистіть від кісточок.
  2. Підготуйте агрус. Помийте і просушіть.
  3. Перекрутіть всі ягоди в м’ясорубці і засипте цукром.
  4. Дайте постояти протягом 3-4 години.
  5. Прокип’ятіть протягом 5 хвилин, остудіть і закатайте в банки.

Відео: Агрусове варення

Варення з агрусу з апельсином

Для приготування варення з агрусу і апельсина вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Агрус — 1 кілограм.
  • Цукор — 1 кілограм.
  • Апельсин — 1 штука.

Варення з агрусу з апельсином

Процес приготування варення:

  1. Підготуйте ягоди. Промийте і просушіть.
  2. Змішайте агрус з цукром в емальованому посуді.
  3. Пропустіть через м’ясорубку разом з апельсином.
  4. Варення розлийте в стерильні банки, а зверху засипте цукром. Закрийте кришкою.

Зберігати таке варення можна навіть в холодильнику.

Відео: Як варити варення з агрусу і апельсина

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом агрусового варення Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих вам заготовок!