Варення з гарбуза рецепт приготування

Гарбузове варення рецепт приготування


Варення з гарбуза рецепт приготування

Гарбуз ідеально підходить для каш і супів, а якщо це варення? Дивно, але гарбузове варення — це щось неземне за смаком. Секрет і привабливість цієї заготовки в тому, що вариться вона швидко, технологія гранично проста, аналогічна з іншими вареннями.

Смак варення з гарбуза не схожий ні на що інше, він дуже самобутній і унікальний, а його аромат (особливо, якщо заготовка варилася з пряними спеціями) буквально п’янить. Куштувати такі ласощі потрібно вдумливо і неспішно, осмислюючи всі грані смаку.

Інгредієнти (на 3 банки по 0.5 л):

— Гарбуз стиглий — 1.5 кг;
— Цукор — 2 кг;
— Кориця — 2 палички;
— Бадьян — 1-2 шт.

Рецепт варення з гарбуза з корицею і бадьяном на зиму

Приготування
Гарбуз (обов’язково стиглий і соковитий) розрізати на кілька частин, зрізати всю внутрішню частину з насінням. Потім зняти шкірку, вона дуже тверда, тому для варення не підходить.

гарбузове варення

М’якоть нарізаємо кубиками, причому не дуже дрібними, але й не великими.



Гарбузове варення рецепт приготування

Відправляємо гарбуз у каструлю, засипаємо його цукром, додаємо буквально 20 мл води і ставимо на повільний вогонь, витримуємо без кришки приблизно 20 хвилин, помішуємо.

Рецепт варення з гарбуза з корицею і бадьяном на зиму

Потім охолоджуємо і через 2-3 години знову ставимо варення з гарбуза на вогонь, але вже додаємо корицю і бадьян. Якщо любите варення з кислинкою, тоді можна додати в каструлю трохи лимонного або апельсинового соку, підійде також лимонна кислота (досить 0.5 ч. Ложки). Варення з гарбуза варимо вдруге зі спеціями не більше 25 хвилин.

Рецепт варення з гарбуза з корицею і бадьяном

Ароматну заготовку з гарбуза розкладаємо в чисті прогріті банки. Обов’язково варення має бути киплячим, розкладаємо акуратно, так як можна обпектися. Додатково стерилізувати варення не потрібно. Закручуємо кришками. Для повільного остигання гарбузове варення бажано тепло укутати і тільки через день винести в прохолодне місце. Термін зберігання варення з гарбуза з корицею і бадьяном — 2 роки.

Відео: Рецепт приготування гарбузового варення

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом гарбузового варення Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих вам заготовок!

Читайте також: