Варення з кавуна і дині на зиму – покрокові рецепти з фото

Як консервувати варення з дині та кавуна в домашніх умовах


Як приготувати варення з кавуна і дині на зиму – покрокові рецепти з фото

Коли в літню спеку немає апетиту і основний раціон — це напої, сонячні плоди баштану приходять на допомогу і стають стравою номер один. Але так хочеться смак літніх солодощів зберегти довше, і варення з кавуна і дині — це відмінний варіант, а тому наш рецепт на зиму стане для господинь справжньою знахідкою! Для любителів соковитих плодів такі заготовки дуже популярні, адже без зайвих витрат можна приготувати відмінний десерт.

Дині і кавуни — найяскравіші представники баштанних культур, багато хто вважає їх ягодами або фруктами, але це солодкі й ароматні ягоди. За формою кавуни і дині можуть бути різними, і пофарбовані матінкою природою в різні кольори — від білих до дуже темних тонів.

Кавун допомагає мозку краще працювати і тонізує організм, а диня піклується про красу, покращуючи пружність шкіри і сприяючи зростанню волосся.

Перетравлюються ці овочі дуже добре, тому немає причин відмовляти собі в ласощах навіть в зимовий час!

Диня і кавун в банці

Як приготувати варення зі шкірок дині і кавуна

Споживання кавунів і динь в літні дні досягає рекордних масштабів і після таких трапез завжди залишається гора корок. Вони цілком їстівні, але в сирому вигляді навряд чи можна уявити, наскільки вони смачні: саме з кірок ми і приготуємо смачне варення!

Інгредієнти:

  • Вода очищена — 650 мл;
  • Шкірки кавуна — 0,5 кг;
  • Шкірки дині — 0,7 кг;
  • Цукор-пісок білий — 1 кг;
  • Лимонна кислота — 0,5 ч.л .;
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.

варення зі шкірок дині і кавуна



Як консервувати варення зі скоринки дині і кавуна:

  1. Шкірки кавуна і дині добре вимийте, і гострим ножем поріжте на невеликі шматочки.
  2. У відповідну каструлю для варення влийте воду і всипте половину цукру, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5 хвилин, потім приберіть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
  3. В охолоджену рідину покладіть шкірки, додайте лимонну кислоту і поставте на вогонь. Після закипання зніміть піну і на середньому вогні варіть 15-20 хвилин, потім відставте в сторону до повного охолодження. Повторіть таке варіння ще два рази і остудіть.
  4. На четвертий раз додайте в варення цукор, що залишився, і ваніль, прокип’ятіть 15 хвилин і зніміть з вогню.
  5. Невеликі баночки добре вимийте і простерилізуйте. Дочекайтеся, поки варення з кавуна і дині охолоне, розкладіть в тару і закатати металевими кришками.

Зберігати таке варення можна в прохолодному місці або в коморі.

Вживати можна як самостійний десерт до чаю, додавати в улюблені страви. Варення з кавуна і дині прекрасно підійде для випічки, особливо вдало з ним виходять пироги — ароматні, з цікавою начинкою.

Читайте також: Мариновані кавуни на зиму рецепти з фото

Рецепт варення з м’якоті кавуна і дині з яблуками

варення з кавуна і дині з яблуками

Інгредієнти:

  • Диня (м’якоть) — 0,5 кг;
  • Кавун (м’якоть) — 0,5 кг;
  • Яблука — 0,5 кг;
  • Цукор-пісок білий — 1,2 кг;
  • Лимон — 0,5 шт.

Як зробити варення з кавуна, дині з яблуками:

  1. Для цього рецепта візьміть стиглі кавун і диню, але щоб м’якоть у дині була твердою. Яблука краще використовувати зелені, але підійдуть будь-які тверді плоди — вони знадобляться для густоти варення і так воно краще збережеться!
  2. Кавун і диню вимийте і відокремте від шкірок м’якоть, з кавуна видаліть все насіння. Наріжте м’якоть кубиками і покладіть в окрему миску.
  3. Яблука добре вимийте і почистіть, наріжте шматочками і додайте в миску до кавуна і дині.
  4. Засипте нарізані інгредієнти цукром і поставте в холодильник на 3 години — за цей час вони пустять сік.
  5. Після цього перекладіть м’якоть в каструлю для варіння варення і додайте сік половини лимона.
  6. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли маса закипить, зменшіть вогонь, зніміть піну і варіть 1 годину. Періодично помішуйте, щоб варення не пригоріло.
  7. Зніміть з вогню, остудіть і проваріть з моменту закипання ще 15 хвилин. Приберіть каструлю з вогню і дайте варенню охолонути до ледве теплого стану, після чого розкладіть по банках і закатайте. Укутайте тару з домашнім джемом щільною тканиною і залиште до повного охолодження, потім помістіть в темне місце.

Чудове варення з кавуна і дині на зиму готово!

Відео: Як зробити Варення зі шкірок кавуна на зиму

У будь-який час ви зможете поласувати дивовижним корисним десертом. Такий джем урізноманітнює ваш зимовий раціон і заодно порадує чудовим смаком і ароматом!

На цьому наша стаття «Варення з кавуна і дині на зиму – покрокові рецепти з фото» підійшла до кінця, бажаємо Вам успіху у правильній заготівлі овочів і фруктів для себе та своїх рідних. Рекомендуємо переглянути нашу незмінну рубрику рецепти і консервація — кращі поради де Ви знайдете чимало цікавих статей. Дякуємо за увагу і до нових зустрічей!