Варення з смородини рецепти приготування на зиму

Як варити варення з смородини


Варення з смородини рецепти приготування на зиму смачних закруток

Навряд чи потрібно розповідати кому-небудь про смак і аромат варення зі смородини, тому що цей десерт знайомий з дитинства кожному в нашій країні. Смачне, ароматне, корисне варення з смородини — одне з найпопулярніших в нашій країні. Трохи відстають в популярності, але не в користі і смакових якостях, варення з червоної та білої смородини. Іноді різні види смородини поєднують в одному варенні.

Дуже часто до смородини додають при варінні спеції, горіхи та інші ягоди або фрукти. Часто роблять «сире варення» з чорної смородини, тому що завдяки своєму складу вона прекрасно зберігається на зиму і без варіння, до того ж при такому способі заготовок зберігається максимум корисних речовин. Кращі рецепти варення зі смородини зібрані в даній статі.

Варення з чорної смородини рецепт приготування

  • 650 г цукру
  • 600 г смородини

1.Для початку підготуємо всі інгредієнти.
2. Взбиваємо смородину за допомогою ручного блендера.
3. Додаємо цукор.
4.І все ретельно перемішуємо.
5.Ставимо варення на плиту і варимо 40-45 хвилин. Готове варення викладаємо в баночку і подаємо.



Варення з чорної смородини рецепт приготування

Варення з малини і смородини

  • 1,5 кілограма цукру
  • 1 кілограм малини
  • 0,5 кілограм червоної смородини

Для початку потрібно промити ягоди, висипати в ємкість та засипати цукром і чекати поки смородина не пустить сік. Потім можна приступати до варіння варення, варити на помірному вогні приблизно 40 хв., помішуючи під час варіння.

Варення з малини і смородини

Потім консервування робиться так: розкласти гаряче варення з малини і смородини по стерилізованих банках, закрити поліетиленовими кришками. Зберігати малинове варення з червоної смородини в прохолодному місці.

Смородинове варення з апельсином

  • 7 л.смородини
  • 2 апельсина
  • цукор

Порахувати скільки вийшло склянок смородини, стільки ж склянок цукру потрібно брати, плюс ще 4. Смородину пропустити через м’ясорубку, з’єднати з цукром. Апельсини перекрутити в м’ясорубці з шкіркою, видалити кісточки, додати до смородині.

Смородинове варення з апельсином

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом смородинового варення Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих вам заготовок!

Читайте також: