Як зробити варення з винограду на зиму

Рецепт виноградного варення


Як приготувати варення з винограду на зиму

Прийшла осінь і настала пора заготовити варення з осінніх фруктів на зиму. У хід йдуть соковиті стиглі яблука, ароматні груші і сливи, і, звичайно ж, ароматний виноград. Для такого варення ми будемо брати хороший, добірний виноград з щільною шкіркою і соковитою м’якоттю, бажано без кісточок.

Якщо правильно приготувати варення з винограду на зиму, то воно матиме красивий яскравий колір, ніжний мускатний аромат винограду, і приголомшливий солодкий смак з невеликою кислинкою, який ми підкреслимо за допомогою лимонного соку. Не має значення, якого кольору краще взяти ягоди, якщо зварити варення з синього винограду, отримаєте більш насичений терпкий смак і лазуровий колір сиропу, в якому будуть плавати ягоди. Ну а зелений виноград додасть варенню більш ніжний смак і смарагдовий колір.

Встояти перед такою смакотою неможливо ні дітям, ні дорослим. Якщо Ви задумали святкове чаювання, то таке варення, подане в склянній вазочці буде справжньою окрасою столу. Виноградним  варенням можна прикрасити торт, а сироп використовувати для приготування солодких соусів або компотів.

Баночки для консервації підготуємо заздалегідь, добре вимиємо в содовому розчині і обов’язково простерілізуємо, кришечки будемо кип’ятити. Це необхідно для того, щоб виноградне варення не зіпсувалося завчасно. До речі, радимо Вам приготувати ще і виноградний компот.

Інградієнти для приготування варення з винограду (фото)

Дана рецептура вказана на 1 банку 0,5 л.

Інгредієнти:

— Стиглий виноград (без кісточок) — 500 г,
— Цукровий пісок — 300 г,
— Вода — 70 мл,
— Лимонний сік — 1/2 лимон.



Рецепт варення з винограду

Перебираємо виноград для варення, видаляємо м’яті ягоди, чистимо його від гілок, а потім добре промиваємо.

Як приготувати варення з винограду

Готуємо цукровий сироп. У киплячу воду тонкою струйкою всипаємо цукор, помішує, щоб він повністю розчинився і варимо ще трохи, щоб він почав загусати.

Рецепт варення з винограду

У киплячий цукровий сироп дуже обережно кладемо виноградні ягоди, додаємо лимонний сік і продовжуємо варити на маленькому вогні приблизно хвилин 45.

Рецепт виноградного варення

Важливо не забувати знімати пінку, яка обов’язково буде утворюватися на поверхні варення. А якщо цього не зробити, то варення з винограду дуже швидко скисне, не дочекавшись зими.

Рецепти виноградного варення

Коли ягоди стануть прозорими і спливуть на поверхню сиропу, варення готове.

виноградне варення

Виноградне варення ще гарячим, закладаємо в підготовлену заздалегідь склянну баночку, закупорюємо кришечкою. Перевіряємо її на герметичність, перевертаємо верх дном і обов’язково накриваємо теплим пледом, щоб наше варення якомога довше остигало. Це потрібно робити для того, щоб банки з консервацією краще зберігалися потім у вашій коморі до самої зими.

Відео: Варення з винограду все буде смачно

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом виноградного варення Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих вам заготовок!

Читайте також: