Варення з яблук рецепт з фото на зиму

Як зварити яблучне бурштинове варення на зиму


Варення з яблук рецепт на зиму з фото (дольками янтарне)

Дуже смачні і незвичайні рецепти варення з яблук ми Вам пропонуємо спробувати. Що може бути ще смачніше взимку ніж ароматне і смачне варення з яблук. Рецепти з фото для Вас.

Варення з яблук і лимоном: покроковий рецепт з фото

Сьогодні ми пропонуємо Вам смачний рецепт яблучного варення на зиму.

Ще з дитинства більшість з нас пам’ятає ароматне яблучне варення дольками, яке робили мами і бабусі. Щоб згадати смак дитинства і запастися вітамінним десертом на зиму, приготуйте яблучне варення, рецепт з лимонними часточками і приголомшливим ароматом. Отже, давайте приступимо до приготування варення з яблук.

Час приготування — 3 години (і ніч, щоб варення настоялося), а з вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 літрова банка варення.

Варення з яблук і лимоном

Інгредієнти для приготування яблучного варення:

  • Яблука — 1,5 кг;
  • Цукор — 1,5 кг;
  • Лимон — 1,5 шт.

Рецепт приготування варення з яблук:

Вибираємо для варення з яблук злегка недозрілі яблука. Вони повинні бути твердими і соковитими, тоді ми отримаємо в кінцевому підсумку бурштинові часточки, а не розварену кашу. Лимони варто використовувати з тонкою шкірою. Так як в цьому рецепті ми використовуємо весь лимон, а не окремо цедру і сік, то лимони з товстою шкіркою може додати непотрібну гірчинку в наше варення.

Потрібно ретельно промити теплою водою, навіть можете використовувати для цього щільну губку. У магазинах часто натирають цитрусові тонким шаром воску для додання апетитного вигляду, тому добре потріть лимони, щоб віск не виявилися в вашому варення. Потім нарізаємо лимон кружальцями, а ті в свою чергу — на четвертини. Покладіть поки лимони в тарілку, щоб не втратити занадто багато соку.

Читайте також: Грушеве варення з лимоном

Помийте яблука і очистіть їх від насіннєвої кишені і хвостиків. Потім наріжте часточками. Товщина часточок повинна бути не менше 1 см, а можна і трохи більше. Головне, щоб яблука не зварилися.

Поставте каструлю на слабкий вогонь. Шарами поміщаємо в каструлю яблука і цукор. Насипте яблука, а зверху цукор — і так кілька разів.

Варення з яблук рецепт з фото

В кінці, як верхній шар висипаємо лимони. На середньому вогні мліїте все до тих пір, поки не розчиниться цукор, а яблука пустять сік. При цьому весь час намагайтеся помішувати, щоб варення не пригоріло. Після розчинення цукру включить середній вогонь і закип’ятіть суміш. В такому стані варення варимо півгодини, періодично не забуваємо помішувати.

Коли яблука придбають прозорість і легкий бурштиновий відтінок — вимикаємо наше варення. Залиште його настоятися на всю ніч, накривши кришкою.

Вранці знову доводимо яблучно-лимонне варення до кипіння і проварюємо кілька хвилин. Потім даємо йому охолонути, щоб можна було закрутити банки.

Останній етап — насипаємо часточки яблук по стерилізованих банках і заливаємо сиропом. Закриваємо прокип’яченому кришками і прибираємо в прохолодне місце на зберігання. Яблучне варення готове!

Як приготувати варення з яблук на зиму

Варення з яблук можна назвати ключем до неозорої кількості кулінарних можливостей, цей смачний ключ з багатим букетом ароматів, є незамінною підмогою для кожної господині, рятуючи її в будь-якій ситуації.

Навіть з прагматичної точки зору яблучне варення дозволяє, і харчуватися різноманітно і істотно заощадити сімейний бюджет.

Адже це не дороге, в грошовому еквіваленті задоволення, безцінне, насправді, в сенсі наданої користі для нашого організму. Адже яблучне варення це і ласощі, і джерело вітамінів, і приправа до їжі і десерт, а при бажанні це перерахування можна продовжити.



Читайте також: Гарбузове варення

Скориставшись нашими рецептами приготування варення з яблук, Вам не доведеться замислюватися над тим чи іншим кроком в процесі приготування, ми наводимо докладний, покроковий опис кожного способу приготування яблучного варення.

Варення з яблук кусочками рецепт приготування з фото

Для приготування варення з яблук кусочками необхідно:

  • яблука — 1000г,
  • цукор — 1000г.

Рецепт приготування:

Якщо Ви обмежені в часі, то Вам підійде саме цей спосіб приготування варення, підготовлені яблука, нарізаємо на дольки або на кубики, пересипаємо їх цукром і відставляємо на 8 годин, для просочування часточок сиропом.

Якщо соку за час вистоювання утворилося мало, то доливаємо воду в кількості, приблизно одного стакана, якнайменше, все залежить від того, якої консистенції Ви хочете отримати варення. Таз з яблуками і цукром ставимо на конфорку, включаємо вогонь і доводимо масу, при безперервному помішуванні, до кипіння, потім варимо її п’ять хвилин, і вимикаємо вогонь.

Як приготувати варення з яблук на зиму

Проварену масу залишаємо настоюватися на 12 годин, після цього ставимо варення на розсікач вогню, щоб виключити пригорання, яке не просто погано позначається на якості варення, а робить його абсолютно непридатним для вживання.

Далі включивши вогонь доварювали варення до готовності, як її визначати ми вже знаємо, готове гаряче варення розливаємо по стерильним банкам, по черзі і закривши стерильними металевими кришками з лакованим внутрішнім шаром, негайно закручуємо за допомогою закаточної машинки для домашнього консервування.

Всі банки складаємо кришками вниз і вкриває ковдрою, після повного охолодження прибираємо банки на зберігання. Смачне варення з яблук часточками готове, рецепт приготування не складний і не займає багато часу.

Рецепт приготування яблучного варення

Для приготування варення з яблук необхідно:

  • яблука — 1000г,
  • цукор — 1000г.

Рецепт приготування:

Пропонований спосіб приготування яблучного варення підходить, якщо у Вас виявилися яблука з досить твердою м’якоттю або Ви вирішили зварити яблучне варення з китайських яблучок.

Порізані яблука або маленькі яблучка цілком, які попередньо наколюємо, для того, щоб шкірка на них не потріскалася, опускаємо в киплячу воду і витримуємо їх в ній 3 хвилини.

Рецепт приготування яблучного варення

Через три хвилини швидко виймаємо яблука шумівкою і опускаємо в заздалегідь приготовлену холодну воду, тримаємо їх там до повного охолодження. Потім варимо сироп з цукру і склянки води, в киплячий сироп опускаємо охолоджені бланшіровані яблука, помішуючі, доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і настоюємо яблука в сиропі 12 годин, після трьох таких прийомів, доварювали яблучне варення до готовності.

Готове гаряче варення з яблук розкладаємо по банках і закриваємо гарячими і стерильними пластмасовими кришками для гарячого закупорювання.

Рецепт смачного варення з яблучок

Для приготування варення з яблук необхідно:

  • яблука — 1000г,
  • цукор — 500г.

Рецепт приготування:

Для приготування варення з яблук пропонованим способом підійдуть яблука високого ступеня стиглості і сам сорт повинен бути соковитим і м’яким. Яблука промиваємо, очищаємо від насіння і шкірки, для даного способу це обов’язково, нарізаємо яблука на шматки, зручні для подальшого подрібнення на комбайні або на блендері.

Читайте також: Як приготувати варення з винограду на зиму

Приготоване таким чином свіже яблучне пюре засипаємо цукром і, якщо воно має достатню кількість соку, то воду не додаємо, в іншому випадку додаємо стакан води. Всю масу ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь, з попередньо підставленим під дно таза з варенням.

Рецепт смачного варення з яблук

При слабкому кипінні варимо масу до готовності, безперервно і дуже ретельно все помішувати. Якщо у Вас є технічний термометр, то готовність варення Ви зможете визначати легко і просто, температура кипіння повинна бути не 100*С як на початку варіння, а 106 градусів, що свідчить про готовність варення.

Готове гаряче варення розливаємо по банках і закриваємо будь-яким, вподобаним вам способом, включаючи і зав’язування банок пергаментним папером.

Янтарне яблучне варення рецепт приготування з фото

Для приготування бурштинового варення з яблук необхідно:

  • яблука — 1000г,
  • цукор — 1000г.

Рецепт приготування:

Яблука промиваємо і очищаємо від насіння, шкірку з яблук не знімаємо, нарізаємо їх на кубики невеликого розміру, поміщаємо в емальований посуд, в якій будемо варити варення, і заливаємо одною склянкою води.

Варення з яблук рецепт на зиму з фото (дольками янтарне)

Все ставимо варити до розм’якшення часточок яблук, потім додаємо в отриману масу цукор, помішувати і довівши до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо за один прийом до повної готовності. Потім в гарячому вигляді розливають по банках і накриваємо їх кришками з негайним закупорюванням. Остигнулі банки ставимо на зберігання в прохолодне місце.

Варення з яблук рецепт приготування на зиму

Для приготування варення з яблук необхідно:

  • яблука — 1000г,
  • цукор — 500г.

Рецепт приготування:

Цим рецептом варення з яблук можна скористатися якщо у Вас є дуже смачні і стиглі яблука, але за зовнішнім виглядом вони не підходять для приготування іншими способами. Яблука промиваємо, очищаємо від насіння і шкірки і, розрізавши їх навпіл ставимо відварюватися в киплячій воді, після повного розм’якшення, виймаємо м’якоть і протираємо крізь сито.

Після того, як яблучне пюре готове, засипаємо його цукром і ставимо варити, безперервно помішувати масу, варимо 3 — 4 години, до повного загустіння і відставання маси від дна посуду в якій ми уварювали варення.

Варення з яблук рецепт приготування на зиму

Готове варення-мармелад, розкладаємо на змочений водою або промазане маслом емальоване блюдо, розрівнюємо всю масу і даємо їй висохнути, потім нарізаємо на шматочки і посипаємо їх цукровою пудрою. Мармелад можна скласти в банки і зберігати в холодному місці досить довго, його так само використовуємо дуже активно в приготуванні десертів і як смачні ласощі.

Читайте також: Рецепт варення з сливи дольками

Точно такий же результат, можна отримати і трохи іншим способом, очищені яблука ми не варимо у воді, а запікаємо в духовці до повної готовності, потім не тремо через сито, а прокручуємо на м’ясорубці, перевагою такого варіанту є кілька більш пікантний смак, а також наполовину скорочений час уварювання мармеладної маси.

Відео: Янтарне варення з яблук часточками

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом варення з яблук Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих вам заготовок!