Вірменське варення з баклажанів з горішками

Як приготувати смачне Вірменське варення з баклажанів та горіхів


Як приготувати Вірменське варення з баклажанів та горіхів: Кулінарний рецепт приготування з фото

Страви вірменської національної кухні часом дивують і захоплюють тим, як уміло вони з’єднують те, що поєднати, здавалося неможливим. Одне з таких — варення з баклажанів з горіхами та букетом прянощів. Обов’язково закрутіть на зиму хоча б пару баночок!

Час підготовкиЧас приготуванняПорції
30 хвилин5 годин2

Рекомендуємо перегялянути:Рецепт баклажанів на зиму по Грузинські

Інградієнти для приготування на зиму:

  • Молоді баклажани — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Очищені волоські горіхи — 1 стакан
  • Кардамон, кориця, гвоздика — за смаком
  • Вода — 2 склянки


Рецепт приготування Вірменського варення з баклажанів та горіхів

  1. Для початку потрібно очистити баклажани від шкірки.
  2. Наступним етапом насипаємо цукор в каструлю, заливаємо його водою та варимо сироп.
  3. Якщо баклажани досить маленькі, різати їх не потрібно, краще розтовкти їх виделкою, щоб вони краще просочилися сиропом. Якщо баклажани великі, то наріжте кубиками.
  4. Коли наш сироп закипить, в нього додаємо баклакжани. При кипінні утворюється піна, яку потрібно знімати.
  5. Варіть варення не менше 30 хвилин, після чого варенню потрібно дати час постояти і охолонути.
  6. Приблизно через 3-4 години, коли варення охолоне, можна продовжити варіння.
  7. Поставте каструлю на тихий вогонь, і займіться горіхами. Трохи їх подрібніть. Сильно кришити не варто, досить розрізати їх на 2-3 частини.
  8. Коли наше варення закипить, додаємо в нього наші подріблені горіхи.
  9. Після додавання горіхів наше варення ще повинно проваритися приблизно хв. 30 на повільному вогні.
  10. Поки наше Вірменське варення з баклажанів та горіхів докіпає, ми в цей час підготовуємо банки. Для початку ми їх стерелізуємо, потім розкладаємо кипляче варення по банкам і укутуємо покривалом на 6-8 годин.

Відео: Оригінальне варення приготоване з баклажанів та горіхів на зиму

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом приготування Вірменського варення з баклажанів та горіхів Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.