Вогник з помідор на зиму, найкращі рецепти з часником і перцем

Як приготувати "вогник з помідор" в домашніх умовах - покрокові рецепти


вогник з помідор

Уже коли зібраний практично весь урожай, в кінці літа і на початку осені, у дачників починаються нові клопоти. Адже урожай потрібно не тільки правильно виростити і вчасно зібрати, його ще потрібно з розумом зберегти на зиму. Для цього придумано безліч рецептів, практично для всіх ягід, фруктів і овочів. Томати на городі займають почесне місце, і, звичайно ж, серед заготовок вони також в лідерах. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт приготування під назвою «вогник з помідор» ця заготовка на зиму з додаванням часнику і перцю безумовно буде вас радувати протягом усього холодного сезону. Його подають до м’яса, заправляють суп або борщ, або використовують  як основу для бутербродів.

Консервація вогника з помідор з часником без варіння покроковий рецепт з фото

Необхідні інгредієнти:

  • Помідори — 3 кілограми;
  • Сіль — 2 столових ложки;
  • Оцет — півсклянки;
  • Цукор — півсклянки;
  • Часник — 1 стакан;
  • Мелений червоний гострий перець — 1 чайна ложка.

Покроковий рецепт:

  1. Помийте томати і всі інші інгредієнти.

помідори для вогника з часником

  1. Почистіть часник.

часник для вогника з помідор

  1. Пропустіть помідори з часником через м’ясорубку.
  2. Все змішайте в одній ємності, влийте оцет, додайте перець, цукор і сіль.
  3. Вогник з помідор готовий до вживання!
  4. Розкладіть вогник по банкам — і все, страва готова!

Вогник з помідор з часником без варіння



Нехай вас не дивує відсутність термообробки, таким чином ви зберігаєте максимальну кількість вітамінів. Однак, пам’ятайте, що банки необхідно зберігати в холодильнику, інакше закуска зіпсується.

Читайте також:  Помідори з кетчупом чилі на зиму 

Як зробити  вогник з помідор і болгарського перцю

Як зробити  вогник з помідор і болгарського перцю

Інгредієнти:

  • Томати — 1 кілограм;
  • Болгарський перець — 1 кілограм;
  • Часник — 1 головка;
  • Сіль — 2,5 чайних ложки.

Приготування:

  1. Робимо всі ті ж дії, що і в першому випадку.
  2. Миємо, і чистимо овочі. Пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Змішуємо масу з сіллю і розливаємо по банках.

Відео: Приготування вогника з помідор без варіння

Як приготувати вогник з гострим і солодким перцем

Інгредієнти:

  • Помідори — 1 кілограм;
  • Часник — 300 грам;
  • Перець чилі — 400 грам;
  • Болгарський червоний перець — 1 кілограм;
  • Сіль — 1 столова ложка;

Приготування:

  1. Миємо томати, вирізаємо з них плодоніжки.

приготування помідор для вогника з гірким перцем

  1. Болгарський перець миємо і очищаємо від насіння.

солодкий перець для вогника з помідор

  1. Миємо гіркий перець і чистимо часник.

як обрати гіркий перець для вогника з помідор

  1. Пропускаємо компоненти через м’ясорубку. Солимо і накриваємо кришкою.
  2. В такому стані суміш повинна постояти близько 4 днів, декілька разів на день її необхідно перемішувати.

консервація вогника з помідор

  1. Миємо банки з содою, стерилізуємо, закладаємо вогник в банки і накриваємо капроновими кришками.

Відео: Приготування гострого вогнику з помідор на зиму в домашніх умовах

Як бачите, рецептів багато, з варінням і без, вибирайте той, який вам до душі, і збережіть смак літа на всю зиму, разом з вогником з помідор. Смачного!

На цьому ми завершимо нашу статтю «Вогник з помідор». Радимо відвідати рубрику, в якій зібрані найкращі поради для консервування. Бажаємо успіху в заготівлі овочів на зиму. Нехай щастить!